ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Imperial Chinese: Kλασική κινέζικη κουζίνα με εκτελέσεις ανομοιόμορφου επιπέδου

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Ξεχάστε την κλασσική εικόνα των κινέζικων εστιατορίων με τον αμυδρό φωτισμό, τα «βαριά» έπιπλα με βελούδα και τους χρωματισμούς σε κόκκινο. Στον εσωτερικό χώρο του Imperial φυσάει άλλος αέρας, με μοδάτη διακόσμηση που συνδυάζει επιτυχώς ρουστίκ και μοντέρνα στοιχεία. Τα πολυάριθμα φωτιστικά που αιωρούνται σε χοντρά σχοινιά από το πανύψηλο ταβάνι, σε συνδυασμό με το περίκομψο ξύλινο πάνελ, δημιουργούν εντυπωσιακά οπτικά εφέ και ατμόσφαιρα που γοητεύει. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα του χώρου είναι η ακουστική, που γίνεται δυσάρεστη όταν υπάρχει πολυκοσμία.

Οι θαμώνες είναι ετερόκλητοι, από νεαρό φοιτητόκοσμο, οικογένειες, γυναικοπαρέες, ζευγάρια νεαρά, μα και πιο ηλικιωμένα. Η υποδοχή είναι άμεση κι επαγγελματική και γενικότερα το προσωπικό δείχνει ενημερωμένο και καταρτισμένο.

Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος και κινείται ως επί τω πλείστον σε κλασσικές «εξευρωπαϊσμένες» επιλογές. Σούπες, σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα με χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο, πάπια, γαρίδες και θαλασσινά που πανρεύονται με σάλτσες στρειδιών, γλυκόξινες, λεμονάτες ή καυτερές. Επιπλέον, ένα κομμάτι του είναι αφιερωμένο στην ταϋλανδέζικη κουζίνα, ενώ σε ένα άλλο τμήμα του καταγράφονται οι σπεσιαλιτέ του σεφ, συμπεριλαμβανομένων και πιάτων με αστακό. Υπάρχει επίσης ξεχωριστό μενού με sushi.

Ξεκινώντας, τα πρώτα πιάτα ήταν μάλλον απογοητευτικά, με τα χοιρινά παϊδάκια σε σάλτσα από μέλι να είναι παραψημένα και σκληρά και η σάλτσα υπερβολικά γλυκιά.

Η πάπια Πεκίνου, σερβιρίστηκε με παχύρρευστη hoisin και λεπτεπίλεπτα pancakes, αλλά η πάπια είχε χάσει κάθε ίχνος ζουμερότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ WIZ

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X