ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

GOING OUT

Όλο και περισσότεροι παραγωγοί ασχολούνται με την ποτοποιία στην Κύπρο και συγκεκριμένα με την παραγωγή gin.

Όλο και περισσότεροι παραγωγοί ασχολούνται με την ποτοποιία στην Κύπρο και συγκεκριμένα με την παραγωγή gin. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας το Soli Gin, ένα London dry gin με αρώματα από τον αγαπημένο Ακάμα.

Η αλχημεία που σήμερα ονομάζεται Soli gin ξεκίνησε από μια βόλτα δυο επιστήθιων φίλων μαζί με τα σκυλιά τους. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα ανακάλυψαν τα κόκκινα μούρα Juniper (αρκεύθου ή αοράτου στην κυπριακή διάλεκτο), που είναι το βασικό βότανο το οποίο δίνει σε όλα τα gin τη χαρακτηριστική τους γεύση και άρωμα.

Λάτρεις του gin and tonic, του Negroni και του dry Martini, οι δύο φίλοι συνέλαβαν την ιδέα για τη δημιουργία του δικού τους gin στηριζόμενοι στην προώθηση των τοπικών βοτάνων. H ιδέα του Tim Lacey και του Ron Oakeley άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Μελετώντας και άλλα βότανα που υπάρχουν στην περιοχή (δεντρολίβανο, ροζ πιπέρι, τερέβινθος, ιβίσκος) καθώς και τη διαδικασία απόσταξης, ξεκίνησαν την έρευνα και την ανάπτυξη της ιδέας.

Έχοντας κάνει αρκετή έρευνα και πειράματα, με συνεχείς δοκιμές σε κάθε στάδιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 2 φίλοι είχαν δημιουργήσει μια μικρή παρτίδα gin, με την οποία ήταν αρκετά ευχαριστημένοι. Με ξεχωριστές βοτανικές νότες εσπεριδοειδών, το gin έδενε τέλεια με ένα καλό τόνικ. Μετά τον ενθουσιασμό από αυτή τη μικρή επιτυχία, το επόμενο ερώτημα ήταν αν και πώς το gin αυτό θα μπορούσε να παραχθεί σε εμπορική κλίμακα.

Μετά από καταιγισμούς ιδεών και πολλές συναντήσεις, το Soli Gin βρήκε στέγη στο οινοποιείο Kamanterna (πρώην ΣΟΔΑΠ). Με τη βοήθεια της ομάδας του οινοποιείου, τις διαδοχικές δοκιμές, τον ειδικό οινοπνευματοποιό gin από το Norwich που κλήθηκε να έρθει και να δοκιμάσει το gin του Tim και του Ron, το Soli Gin, το London dry gin με νότες και γεύσεις της Μεσογείου, ήταν γεγονός.

Πόσο καιρό σάς πήρε να υλοποιήσετε την ιδέα σας;

Το Soli Gin είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας και ανάπτυξης ιδέας που μας πήρε πέραν των δύο ετών για να υλοποιηθεί.

Τι σας έκανε να δημιουργήσετε το δικό σας gin;

Όταν ξεκινήσαμε την ιδέα δεν υπήρχε κυπριακό gin, αν και το gin έχει αποκτήσει δημοτικότητα εδώ τα τελευταία χρόνια. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα gin που έχει να πει κάτι για την Κύπρο. Αναπτύξαμε την ιδέα, σχεδιάσαμε το μπουκάλι και την επωνυμία που πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την Κύπρο και χρησιμοποιήσαμε τοπικά διαθέσιμα συστατικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο wiz-guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ