ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

The Third Room: Το νέο café-bar που ομορφαίνει τη Λάρνακα

Ένα όμορφο και διαφορετικό μαγαζί για τα δεδομένα της Λάρνακας.

Έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες περίπου και, παρ’ όλο που δεν το έχουν ανακαλύψει όλοι οι Λαρνακείς ακόμη, σίγουρα θα βρείτε αρκετό κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ, το brunch, ακόμη και το κοκτέιλ του οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Μιλάμε για το «Τhe Τhird Room», ένα νέο χώρο με μοντέρνο design που άνοιξε ως specialty coffee και distillery bar, αμέσως μετά την καραντίνα στις 21 Μαΐου. Εμείς περάσαμε μια βόλτα από εκεί και μιλήσαμε με τον Αναστάση Αποστόλου, ιδιοκτήτη του «The Third Room».

Ένα όμορφο και διαφορετικό μαγαζί για τα δεδομένα της Λάρνακας. Μιλήστε μας λίγο για το concept αυτό.
Tο μαγαζί έχει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Με το concept του specialty coffee + distillery bar, θέλαμε να προσφέρουμε σε κάθε επισκέπτη την επιλογή από διάφορα προϊόντα κατανάλωσης, όπως έναν καλό καφέ, καλό φαγητό και μοναδικά κοκτέιλ, όλα προσαρμοσμένα σε ένα κοινό χώρο. Προσπαθούμε να δώσουμε αξιόπιστη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα που προσφέρουμε.

Από πού προμηθεύεστε καφέ;
Ο καφές μας έρχεται από την περιοχή Cerrado - Minas Gerais της Βραζιλίας. Ένας καφές με δομημένο και δυνατό χαρακτήρα, με φρουτώδη και γλυκιά γεύση. Τον καφέ αυτόν, τον προμηθευόμαστε από το Jasmine Micro Roastery - ένα καινοτόμο roastery το οποίο βρίσκεται στο χωριό Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας.

Τι κοκτέιλ μπορεί να βρει κάνεις;
Η ταυτότητα του distillery bar - είναι ότι η βάση (δηλαδή η βασική πρώτη ουσία) των κοκτέιλ είναι κυρίως από κυπριακά αποστάγματα (distilled spirits) που φτιάχνουμε εμείς στο οινοποιείο The Αnama concept στο χωριό Λυθροδόντας στη Λευκωσία. Στο οινοποιείο έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε τη δικιά μας ζιβανία, λευκό και κόκκινο κρασί, όπως επίσης κουμανταρία και ένα gin, το οποίο έχει δημιουργηθεί με βάση τη ζιβανία, και 18 βότανα που μαζέψαμε από διάφορα μέρη του νησιού μας. Αφού αποσταχθούν λοιπόν οι ουσίες, μεταφέρονται στο μαγαζί, όπου ξεκινά και το τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας, που είναι η παλαίωση. Τέσσερα βαρέλια 60 λίτρων φτιαγμένα από βαλανιδιά που μπορείτε να δείτε στο μαγαζί, αφού κρέμονται πάνω από το μπαρ, και με μια μεταλλική σωλήνωση, που μας επιτρέπει να πάρουμε μια γεύση κατευθείαν από το βαρέλι. Από τα αποστάγματα που παλαιώνονται καθημερινώς (live barrel ageing) φτιάχνουμε τα κοκτέιλ μας. Άρα στο μενού, θα βρείτε τα περισσότερα κοκτέιλ να έχουν βάση τα δικά μας αποστάγματα. Συνολικά έχουμε 5 αποστάγματα με τα οποία προωθούμε τα περισσότερά μας κοκτέιλ. Είναι αυτονόητο πως μπορείτε να βρείτε και όποια άλλα ποτά και κοκτέιλ υπάρχουν στην αγορά.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz-guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση