ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Tocayo: Πολυδιάστατη δημιουργικότητα με φόντο Ασία και Λατινική Αμερική

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Με εσωτερικό design που ξεχωρίζει και μενού που φέρει την υπογραφή και επιμέλεια του αναγνωρισμένου σεφ Αντρέα Αντρέου, το Tocayo είναι δικαιωματικά το νέο talk of the town. Το κερασάκι στην τούρτα, αποτελούν τα αριστοτεχνικά κοκτέιλ που δημιουργούνται στην μπάρα από την ομάδα του Lost and Found.

Η ατμόσφαιρα είναι ζωηρή και casual chic, με τη διακόσμηση να κινείται σε μινιμάλ σχεδιασμό, με κύριο χαρακτηριστικό τις καμάρες που φέρνουν στο μυαλό εικόνες από τις αυλές του μακρινού Μεξικού. Η χρωματική παλέτα κινείται σε ζεστές, γήινες αποχρώσεις και το μαύρο ταβάνι σε συνδυασμό με το εμβληματικό φωτιστικό που θυμίζει πανσέληνο, συνθέτουν ένα σκηνικό μαγευτικής καλοκαιρινής νύχτας.

Ο σεφ έχει στήσει ένα γευστικό μενού που αντλεί έμπνευση από τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική. Βασίζεται σε υλικά που είναι απλά - εξαιρετικής ποιότητας – και που αναδεικνύονται στο έπακρο μέσα από αρμονικούς συνδυασμούς και επιμελείς εκτελέσεις. Περιλαμβάνει περίπου 20 πιάτα που προορίζονται για τη μέση (to share), με ορισμένα να αποτελούν αγαπημένες γνώριμες γεύσεις - για όσους ακολουθούμε κατά πόδας την εξελικτική πορεία του σεφ τα τελευταία χρόνια - και άλλα να συναρπάζουν με την πολυδιάστατη μορφή τους με εναλλαγές σε γεύσεις, αρώματα και υφές.

Τα dumplings με γαρίδες για παράδειγμα, με μελάνι από καλαμάρι, πουρέ καρότου και ginger, σάλτσα ponzu και κόλιανδρο, είναι ένα κορυφαίο πιάτο που καλύπτει όλο το φάσμα γεύσεων και «ξυπνάει» τους γευστικούς κάλυκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ-GUIDE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X