ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

PROMO

Καταναλώθηκαν 173 εκατ. παράνομα τσιγάρα.

Τα παράνομα τσιγάρα στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 70% το 2019 σε σχέση με το 2018, αύξηση η οποία αποτελεί Πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Το αρνητικό όμως ρεκόρ δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας, ανεξάρτητης Έκθεσης της KPMG, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το 2019 στην Κύπρο καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων τσιγάρων που έχει καταγραφεί διαχρονικά στη χώρα.

Με λίγα λόγια, η πληγή για την οικονομία και τα δημόσια ταμεία είναι τεράστια, αφού τα χαμένα έσοδα από παράνομα τσιγάρα, μόνο για το 2019, αγγίζουν τα 28 εκατ. ευρώ (σε σχέση με 16 εκατ. ευρώ το 2018). 

€28 εκατ. Χαμένα δημόσια έσοδα από παράνομα τσιγάρα.

H παράνομη αγορά τσιγάρων στην Κύπρο το 2019 αποτελεί το 14,3% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί διαχρονικά στη χώρα , που την κατατάσσει στην πέμπτη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη την Ελλάδα (24,2%), δεύτερη τη Λιθουανία (17,7%), τρίτη την Ιρλανδία (17,5%) και τέταρτο το Ηνωμένο Βασίλειο (16,6%).

14,3% η παράνομη αγορά τσιγάρων στην Κύπρο το 2019 αποτελεί το 14,3% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων.

Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Κύπρο είναι υπαρκτό και λαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Στερεί πολύτιμα έσοδα από τα κρατικά ταμεία και πλήττει τη βιωσιμότητα εκατοντάδων μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, επιφέροντας ένα κοινωνικό κόστος το οποίο καλούμαστε όλοι να καλύψουμε.

Τα παράνομα τσιγάρα βλάπτουν σοβαρά την υγεία της οικονομίας της Κύπρου.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ