ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

TRAVEL

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα;

Όσο κι αν μας κρατά σπίτι η κατάσταση που ζούμε, αν αγαπάς τα ταξίδια σίγουρα έχεις ήδη σκεφτεί το επόμενο σου ταξίδι. Σίγουρα όλοι θα ταξιδέψουμε ξανά, σύντομα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Οι ειδικοί, μέσω του CNN, κατέληξαν σε οκτώ συγκεκριμένα πράγματα που θα είναι διαφορετικά τους μήνες μετά τον κορωνοϊό. 

Οι κρουαζιέρες θα είναι φθηνότερες

Σύφμωνα με τον καθηγητή του Cornell, Christopher Anderson, οι τιμές θα πέσουν, με μεγαλύτερη πρόκληση την προσέλκυση νέων πελατών. Επίσης, ο ίδιος, πρότεινε τη νέα διαρρύθμιση των πλοίων που βρίσκονται υπό κατασκευή, έτσι ώστε οι καμπίνες να είναι λιγότερες αλλά μεγαλύτερες. 

Σχολαστική καθαριότητα

Κυρίως τα κρουαζιερόπλοια, ή οποιοσδήποτε χώρος θα φιλοξενεί κόσμο για διανυκτέρευση, θα πρέπει όχι μόνο να καθαρίζει σχολαστικά τους χώρους στο οποίο δρουν οι πελάτες αλλά να μπορεί να το αποδεικνύει κιόλας. Συνήθως τα αντισηπτικά χεριών κάνουν τον πελάτη να αισθάνεται πιο ασφαλής.

Φθηνότερα ξενοδοχεία

Όπως έγινε και σε προηγούμενες κρίσεις, όπως η οικονομική κρίση πριν μερικά χρόνια, χρειάστηκε χρόνος για να ανακάμψουν τα ξενοδοχεία. Το ίδιο προβλέπεται να συμβεί και τώρα. 

Ο κόσμος θα προτιμά τα ξενοδοχεία

Ο Αnderson εκτιμά επίσης πως ο κόσμος θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια σε ξενοδοχεία παρά στη βραχυχρόνια μίσθωση, τύπου Airbnb. Αυτό θα γίνεται γιατί ο κόσμος θα αναζητά χωρους όπου η καθαριότητα θα είναι πιο σίγουρη. 

Φθινότερα αεροπορικά

Οι περισσότερες πτήσεις θα είναι πιο άδειες. Ο Anderson υποστηρίζει πως ο κόσμος θα ταξιδεύει με περισσότερη σιγουριά αν η μεσαία θέση στα αεροπλάνα μένει άδεια, και φυσικά οι τιμές το καλοκαίρι θα είναι χαμηλότερες απ' αυτές που είχαμε πέρσι. 

Τα επαγγελματικά ταξίδια θα φέρουν ανάκαμψη στις αεροπορικές

Οι περισσότερες εταιρείες θα καταφεύγουν σε online συσκέψεις. Παρ' όλα αυτά τα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα σταματήσουν να γίνονται, και αυτά είναι που θα δώσουν ανάσα στις αεροπορικές. 

Ευελιξία στις κρατήσεις

Οι αεροπορικές ήδη εφάρμοσαν μέτρα όπως η ευελιξία στις κρατήσεις, στις αλλαγές και τις ακυρώσεις. Αυτό θα κρατήσει μέχρι το 2021 αν οι εκτιμήσεις του Anderson είναι σωστές. 

Βιωσιμότητα

Ο υπερτουρισμός και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ήταν θέματα που απασχολούσαν και πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Ο Peter Greenberg, ταξιδιωτικός παραγωγός, υποστηρίζει πως αυτό δεν θα σταματήσει. «Μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό με πολύ πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο όταν η κρίση τελειώσει» λέει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ