ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

Μιχάλης Γεωργίου

Ήρθε η ώρα να βάλεις κίτρινο στο look σου.

Ακόμη μια λαμπερή μέρα διανύουμε και για πολλούς δεν είναι και το καλύτερο τους. Υπάρχουν όμως τρόποι να αισθανθούμε λίγο καλύτερα, ανοίγοντας τα παράθυρα του σπιτιού για να μπει λίγο περισσότερο φως και αέρας.

Μπορείς επίσης να φορέσεις ένα συγκεκριμένο χρώμα, κι αυτό δεν το λέμε απλά για να σας καθησυχάσουμε αλλά επειδή όντως υπάρχει ένα χρώμα που, με βάση επιστήμονες και ψυχολόγους, μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη ψυχολογία σου.

 

Όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, ''ναι'' μιλάμε για το κίτρινο ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση του. Συγκεκριμένα, μελέτη από το Vrije Universiteit του Άμστερνταμ στηρίζει πως οι ενήλικες ανέφεραν πως ένιωθαν πιο ευδιάθετοι όταν έρχονταν σε επαφή με κίτρινα αντικείμενα.

«Το κίτρινο είναι το χρώμα της ευτυχίας και αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τη ζεστασιά και την ελπίδα» λέει η καθηγήτρια ψυχολογίας Karen J. Pine, εξηγώντας πως «η χρήση ανοιχτόχρωμου κίτρινου χρώματος είναι επίσης ενδεικτική της εξωστρέφειας. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλα τα smiley (αυτοκόλλητα-πρόσωπο) γίνονται κλασικά κίτρινα, σου εύχονται να έχεις ‘μια ωραία μέρα’ και το εννοούν».


Φωτογραφία: @lisy_cari / Instagram


Από αύριο, λοιπόν, βάλε στο look σου κάτι κίτρινο είτε αυτό είναι το κροκί, είτε παστέλ απόχρωση ή οποιαδήποτε άλλη έχεις στην γκαρνταρόμπα σου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ