ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

newsroom must

Όλες οι πληροφορίες.

Είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν να βλέπουμε διαφόρων ειδών γκάφες από προσπάθειες μετάφρασης ελληνικών γραμμάτων και προτάσεων από ξένες γλώσσες στα Ελληνικά, όπως αποτυχημένα τατουάζ, σλόγκαν σε φανέλες, ονομασίες ομάδων σε Αμερικάνικα πανεπιστήμια κ.α.

Αυτή όμως, ήταν μια γκάφα μεγατόνων, καθώς κανένας δεν θα περίμενε η παγκοσμίου φήμης εταιρία ρουχισμού και αθλητικών ειδών να γράψει το «όνομά» της με λάθος τρόπο.

Ο λόγος, για την Nike, ή αλλιώς ‘νίκη’, αφιερωμένο στην Ελληνική θεά, που θέλησε να κυκλοφορήσει ένα νέο σχέδιο των Air Force 1 low με τίτλο ‘The Winged Goddess Of Victory’, δίνοντας μάλιστα στο κοινό φωτογραφίες από το πώς θα ήταν τα υποδήματα.
Φυσικά, οι Έλληνες του εξωτερικού, παρατήρησαν ότι στο πίσω μέρος του αριστερού παπουτσιού, αντί να γράφει ΝΙΚΗ (αντί Nike) έγραφε ΠΙΚΣ. Φυσικά αυτό αποτελεί ένα μεγάλο λάθος καθώς πολλοί αναρωτιούνται τί μπορεί να σημαίνει.

Με τους περισσότερους να σπεύδουν στα social media και να ζητούν την απόσυρσή τους ή τουλάχιστον η εταιρία να «διατηρήσει και να σεβαστεί τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία γράφοντας με ακρίβεια το ελληνικό αλφάβητο».

Τα παπούτσια, έχουν μια καθαρή λευκή βάση, το μπροστινό μέρος του παπουτσιού (ήταν δέρμα) αντικαταστάθηκε με ραβδωτό δέρμα Epi, ενώ τα κορδόνια είναι ραμμένα με ασημένιο πλέγμα. Έχουν εκτεταμένη καθαρή «γλώσσα» που μοιάζει με φτερό, ενώ ταυτόχρονα, στο πίσω μέρος τους αναγράφεται το ‘ΠΙΚΣ Air’ – αριστερό, και στο δεξί, βλέπουμε χαραγμένο ένα μεταλλικό κλαδί φοινικιά – σύμβολο της νίκης.

Όσον αφορά την παραγωγή του, από τις αρχές του 2021 η Nike ανακοίνωσε ότι θα καταστείλει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις με Έλληνες λιανοπωλητές έως το 2022 στα πλαίσια της στρατηγικής « Άμεση επιτάχυνση καταναλωτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ