ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Aκόμα μια πρωτιά για την RiRi

Η Rihanna στα δύο εξώφυλλα του τεύχους Μαϊου φορά ένα durag - σχεδιασμένο από τον Stephen Jones - στο κεφάλι. Το ρούχο αυτό, το φορούσαν οι μαύροι στο κεφάλι για να επιταχύνουν την ανάπτυξη των πλεξούδων, των dreadlocks και των ''κυμάτων'' από την εποχή των σκλάβων μέχρι και τα κινήματα ενδυνάμωσης των μαύρων και είναι ένα σύμβολο της επιβίωσης τους. 

''Πότε ένα ρούχο δεν είναι απλά ένα ρούχο;'' γράφει η εισαγωγή στo νέο τεύχος της Βρετανικής Vogue ''Όταν εμφανίζεται πρώτη φορά στα κεφάλια των μαύρων γυναικών σκλάβων. Αρχικά δεν επέλεγαν να το φοράνε. Αναγκάζονταν, σαν μια μέθοδος να κρύψουν την ομορφιά τους και για να μοιάζουν σαν εργάτες χαμηλότερου επιπέδου''. Μετά από μια περίοδο όπου το να φοράς δημόσια durag ήταν παράνομο σε σχολεία των ΗΠΑ, πλέον έχει αναγνωριστεί και τώρα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου η γυναίκα στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού μόδας φοράει αυτό το ρούχο. 

''Φανταζόμουν ποτέ πως θα δω durag στο εξώφυλλο της Vogue;'' ρωτά ο αρχισυντάκτης, Edward Enninful στο Instagram. και συμπληρώνει πως ήταν ιδέα της τραγουδίστριας. ''Για τη φωτογράφιση αυτή, ήθελε να δείξει τη Rihanna της νέας δεκαετίας. Ψάξαμε σε ένα μεγάλο αρχείο οπτικών αναφορών (οι γνώσεις της για τη μόδα και την κουλτούρα είναι εγκυκλοπαιδικές) για να βρούμε μια νέα πρόταση. Μετά, ξαφνικά, στις 2 το πρωί, το τηλέφωνο μου χτύπησε στο Whatsapp''. 

Δείτε τα δύο εξώφυλλα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η RiRi επιλέγει το συγκεκριμένο ρούχο. Το 2014 στο Council of Fashion Designers of America εμφανίστηκε με ένα διάφανο φόρεμα καλυμμένο από Swarovski, συνδυασμένο με ένα durag γεμάτο κι αυτό με κρύσταλα. Δύο χρόνια αργότερα άνοιξε τα Video Music Awards του MTV με ένα άλλο, μαυρόασπρο. Κι άλλοι καλλιτέχνες, όμως, όπως η Solange και η Janelle Monae έχουν εμφανιστεί με durag, στο Met Gala του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
rihanna  |  vogue  |  edward enninful  |  μόδα  |  fashion  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ