ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

Οι εταιρείες κατέβασαν τα προϊόντα από τα ράφια τους

Τα τελευταία χρόνια πολλοί οίκοι μόδας αντιμετωπίζουν προβλήματα για το λανσάρισμα προϊόντων τα οποία θεωρούνται πολλές φορές ρατσιστικά.

Σύμφωνα με την New York Times προϊόντα όπως το knitted pullover της Gucci, το Prada μπρελόκ με την μαϊμού στο Dolce & Gabbana βίντεο που παρουσιάζουν τους Κινέζους ως καρικατούρες δεν είναι πλέον αποδεκτά από κανέναν.

Ακόμα και αν οι εταιρείες κατέβασαν τα προϊόντα από τα ράφια τους και επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση για την ποικιλομορφία, κόσμος καταγγέλλει ακόμα τις εταιρείες για ρατσιστικό περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η έκθεση της Chinyere Ezie δικηγόρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 4 Ιανουαρίου το 2018 είχε καταθέσει επίσημη καταγγελία στην επιτροπή για την μαϊμού της Prada η οποία φέρετε να μοιάζει με μαύρους πολίτες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Prada δήλωσε ότι «η ομοιότητα του προϊόντος με blackface δεν ήταν επιτηδευμένη» (Blackface είναι ο όρος που χρησιμοποιείτε όταν κάποιος (συνήθως με λευκό δέρμα) ζωγραφίζει το πρόσωπό του πιο σκούρο για να μοιάζει με ένα μαύρο άτομο το οποίο θεωρείτε καρικατούρα)

 
 
 

 

Σημείωσε ακόμα ότι η Prada ήταν έκπληκτη όταν η επιτροπή προχώρησε στην καταγγελία ακόμα και όταν η εταιρεία σταμάτησε αμέσως την κυκλοφορία.

Υπό το πρίσμα των γεγονότων, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε συμφωνία με την Prada στις 4 Φεβρουαρίου σχετικά με διορθωτικά μέτρα για το θέμα.

Ενώ η Prada αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε διάκριση εναντίον αυτών των ατόμων, η εταιρεία συμφώνησε να εκπαιδεύσει το προσωπικό της, να προσλάβει περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο και επίσης να σημειώσει την πρόοδό της προς την κατεύθυνση που έχει χαρτογραφήσει ένας εξωτερικός πράκτορας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Και ενώ όλοι οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν πάνω σε τέτοια θέματα, το ίδιο θα κάνουν και οι Miuccia Prada και ο άντρας της Patrizio Bertelli ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Prada.

Επιπλέον, η Prada θα πρέπει να διορίσει έναν «υπεύθυνο διαφορετικότητας» τους επόμενους τέσσερις μήνες, οι αρμοδιότητες του οποίου θα περιλαμβάνουν την αναθεώρηση των σχεδίων, των διαφημίσεων και των εκστρατειών.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησε και με την Gucci και Christian Dior για να εκπαιδεύσουν και αυτοί το προσωπικό τους σε τέτοια θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Prada  |  Gucci  |  Dior  |  Εκπαίδευση  |  Ρατσισμός  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ