ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

Δέσποινα Άσπρου

Οι οίκοι μόδας μετατρέπουν τα Face Covering σε stylish αξεσουάρ

Είτε μάς αρέσει, είτε όχι, η μάσκα προστασίας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αποτελεί ένα αξεσουάρ που πάντα έχουμε μαζί μας. Πηγαίνοντας μάλιστα λίγο πίσω στον χρόνο θα θυμάστε πως κατά την πρώτη περίοδο εμφάνισής τους στο νησί μας, κανένας μάς δεν ενθουσιάστηκε και όλοι γελάσαμε όταν είδαμε τις πρώτες branded - stylish ασπίδες προσώπου αφού σκεφτόμασταν πως "αυτά τα πράγματα" δεν είναι γι' εμάς. Έξι περίπου μήνες μετά, τα πάντα άλλαξα και η ιδέα των ιδιαίτερων προστατευτικών μασκών δεν φαντάζει καθόλου "ξένη".

Ανταποκρινόμενα στις ανάγκες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στην νέα πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα fashion brands του κόσμου μάς έδειξαν στην πασαρέλα ποικιλία μασκών και κατάφεραν να κάνουν τα face mask στα πιο hot αξεσουάρ της περιόδου. Ας δούμε τις μάσκες που παρουσιάστηκαν στις πρόσφατες Εβδομάδες Μόδας και κέντρισαν την προσοχή του fashion κοινού.

Christian Siriano: Παρακολουθώντας το σόου του οίκου για το SS21 μάς έγινε απόλυτα κατανοητό πως τα outfits ολοκληρώνονται με ασορτί μάσκες προσώπου.

Bora Aksu: Το γνωστό brand θέλοντας να κάνει την διαφορά μάς παρουσίασε μάσκες από οργάντζα και τόνισε πως το λευκό χρώμα θα αποτελέσει μια από τις ισχυρότερες προτάσεις για την επόμενη σεζόν.

Matty Bovan: Εμπνευσμένος από την  Ελισαβετιανή εποχή και θέλοντας να κάνει μάλλον κάτι ιδιαίτερο ενόψει της πανδημίας, ο σχεδιαστής φωτογράφησε μανεκέν βιτρίνας... και στα looks τους δεν παρέλειψε τα face masks - τα οποία είχαν κυρίως την μορφή μαντηλιών που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο.

 Accidental Cutting: To ισπανικό brand παρουσίασε μοντέλα  με high -tech εξοπλισμό προστασίας και με την κίνησή του κατάφερε να συζητηθεί έντονα.


fashionmagazine.it

Φυσικά, οι μάσκες προστασίας δεν εμφανίστηκαν μόνο στις SS συλλογές των σχεδιαστών, αλλά και στις Fall/Winter 2020-2021. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συλλογή του MARINE SERRE o οποίος μάς έδειξε αρκετές εκδοχές των face masks - κάτι το οποίο δεν ξαφνιάζει, αφού γενικά οι μάσκες δεν ήταν ποτέ άγνωστο στοιχείο για τον οίκο.

Richard Quinn: Στην ready to wear χειμερινή συλλογή του οίκου είδαμε εκτός είδαμε μαντήλια που κάλυπταν όλο το κεφάλι... και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα γίνονται και φυσικά, φορώντας τα πιο πρακτικά, πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίκαιρη λύση "προστασίας".

Πηγή φωτογραφιών: Vogue

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ