ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

newsroom must

H Cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου ως φόρος τιμής και σε μια από τις iconic φωτογραφίσεις του Christian Dior στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια.

Ο οίκος Dior θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στις 17 Ιουνίου. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός οίκος θα συνδεθεί με την Αθήνα, καθώς ρούχα υψηλής ραπτικής του Christian Dior είχαν φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη πριν 70 χρόνια.

Τη συλλογή υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri ενώ το ενδιαφέρον για την παρουσίαση της συλλογής δεν σταματά εδώ αφού σύμφωνα με τον οίκο, η συλλογή Cruise 2022 θα περιλαμβάνει και τη δουλειά Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior. «Εχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο μεγάλης ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου ».

Η ανακοίνωση του οίκου
«Ο οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri. Το ντεφιλέ θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο στο Lecce της Ιταλίας, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Το 1951 οκτώ φορέματα του Christian Dior είχαν παρελάσει μπροστά στον Παρθενώνα και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, για λογαριασμό του γαλλικού Paris Match.

Οι εικόνες που δημιουργήθηκαν τότε, ήταν ανεκτίμητες, μίας Ελλάδας που ξαναγεννιόταν μετά από πολέμους και κακουχίες. Η παρουσίαση του σόου τον Ιούνιο του 2022, δίνει ξανά το σύνθημα μιας επανεκκίνησης, τη χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για ανεξαρτησία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ