ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Τι μας άφησε το 2020 τελικά;

Αφήνουμε πίσω μας μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Λέγαμε ''το 2020 θα είναι η χρονιά μου'' και ετοιμαζόμασταν για νέες αρχές μέχρι που όλα άλλαξαν απροειδοποίητα. Ωστόσο καταφέραμε, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, να αναθεωρήσουμε τα πάντα και να προσαρμοστούμε σε εντελώς νέα δεδομένα ζωής. Τι μπορεί να μας άφησε όμως μια χρονιά σαν αυτή; 

Ρωτήσαμε 10 αγαπημένα μας πρόσωπα, από τον χώρο της μόδας, των τεχνών, των media και της γαστρονομίας, για τον δικό τους απολογισμό μιας χρονιάς που σίγουρα δεν έμοιαζε με τις άλλες.  

Έβελυν Καζαντζόγλου


''Μου έμαθε πράγματα, με έκανε να αναθεωρήσω και να επαναπροσδιορίσω τις ανάγκες μου και τις προτεραιότητες μου. Ανέβασε την αξία της αγκαλιάς, του φίλιου και της απλής συνύπαρξης με τους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, σε ένα άλλο επίπεδο. Και φυσικά με έφερε κοντά στους δικούς μου ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονταν. Με δίδαξε πως η απόσταση είναι μόνο στα χιλιόμετρα και όχι στην καρδιά''.

Άντρεα Κυριάκου


''Το 2020 ήταν η χρόνια που αναθεωρήσανε πολλά και θέσαμε νέες προτεραιότητες. Η πανδημία μας έκανε να καταλάβουμε πως οικογένεια είναι πάνω από όλα. Αναθεωρήσαμε τα ουσιαστικά και βάλαμε στο περιθώριο ότι δεν άξιζε πραγματικά τον χρόνο μας. Καταλάβαμε την αξία της ζωής''.

Κρυσταλλία Ζησιοπούλου


''Απολογισμός του 2020....Μαλιστα! Τι να πρωτοπώ, έγιναν τόσα πολλά που δεν ξέρω από πού να ξεκινησω. Πέρα από την πλάκα ήταν μια χρονιά πόλυ ιδιαίτερη για όλους μας νομίζω, εγώ την βιώσα αρκετά μοναχικά θα έλεγα, δημιουργικά ταυτόχρονα με αρκετή δουλειά πολλή μαγειρική, αρκετή σκέψη και ανάλυση.

Εύχομαι όλο αυτό που ζούμε να μας κάνει πιο δυνατούς εσωτερικά, να εκτιμήσουμε πράγματα και στιγμές που τόσο καιρό ίσως να μην κάναμε. Ευχομαι το 2021 να μας φέρει υγεια, χαμόγελο, να ταξιδέψουμε όσο μπορούμε και να μας κάνει δημιουργικούς ,''ελεύθερους'', πιο απελευθερωμένους και πιο μορφωμένους''.

Ανδρέας Ζαννετίδης

''Μια δύσκολη χρονιά για όλους μας! Κρατάμε μόνο τις καλές στιγμές του 2020 και ζούμε μέσα από τις αναμνήσεις μας, αναμένοντας καλύτερες μέρες''.

Σάντη Αντωνίου

''Ήταν μια χρονιά γεμάτη, αλλοπρόσαλλη και γλυκόπικρη. Δύσκολη χρονιά για όλους μας…ήταν λες και μας έριξαν χωρίς σωσίβιο στ’ ανοιχτά ενός παράλληλου σύμπαντος και μας είπαν κολυμπάτε. Κι αφού καταφέραμε να επιπλεύσουμε (με χίλια ζόρια) μετά μας είπαν πως έπρεπε να μάθουμε να κολυμπούμε με άλλους τρόπους. Θα φανταζόταν κανείς πως θα προσαρμοζόμασταν (δύσκολα, δυσκολότερα ή ευκολότερα) σ’ αυτή την κατάσταση; Κι όμως ο άνθρωπος έχει πάντοτε περισσότερες αντοχές, δύναμη και προσαρμοστικότητα απ’ ότι πιστέυει. Αυτό λέγεται και ελπίδα! Το 2020 ήταν σταθμός: μια υπαρξιακή πάλη μεταξύ του θανάτου και της ζωής. Βίωσα την μεγαλύτερη απώλεια, περπάτησα αμέτρητες ώρες στο μονοπάτι του πένθους και αποζήτησα μέσα στον παροξυσμό της πανδημίας την εσωτερική μου δύναμη, το νόημα της ζωής, την ανάγκη για αυτοφροντίδα, το μοίρασμα αλλά και τη σημαντικότητα του να μάθεις να αφήνεις αχρείαστα κομμάτια να πέφτουν από πάνω σου για να αλαφρύνεις.

Ο ήλιος θα ανατέλλει με εμάς ή χωρίς εμάς, έτσι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αδράξουμε το δώρο που μας χαρίστηκε και να «ταΐσουμε» τη ψυχή μας με φως, εμπειρίες και όμορφες στιγμές με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Και να μην ξεχνάμε πως η απάντηση σε όλα είναι μια λέξη με 5 γράμματα: ΑΓΑΠΗ''.

Φανή Παπαμιχαήλ


''Τι σκέφτομαι; Να βρίσκω πάντα το καλό μέσα από ό,τι συμβαίνει. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιθανό. Και από το καταπιεστικό 2020, έμαθα ότι η ελευθερία είναι στο μυαλό, είναι τρόπος σκέψης και όταν πραγματικά το πετύχεις είσαι ευτυχισμένος. Κρατάω λοιπόν τα διδάγματα, να βρίσκω χαρά στη στιγμή, να αγαπώ και να το εκφράζω. Ας βρούμε την ευτυχία μέσα και δίπλα μας γιατί εκεί ακριβώς είναι''.

Τίμος Ζαχαράτος


''Το 2020 αν και ένα πολύ δύσκολο έτος για την ανθρωπότητα, μου δίδαξε ότι αν ο στόχος μας είναι μεγάλος και υπάρχει θέληση, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Εύχομαι από καρδιάς, το 2021 να φέρει την ευτυχία σε κάθε γωνιά του κόσμου''.

Χάρης Κυπριανού

''Το 2020 για μένα, όπως και για τον περισσότερο κόσμο, ήταν γεμάτο προκλήσεις σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Επαγγελματικά, για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύτηκα - περισσότερο κατά το πρώτο lockdown. Αυτό, βεβαίως, μου έδωσε χρόνο να αξιολογήσω ξανά τη δουλειά μου και να εμπνεστώ με νέες ιδέες, το οποίο πιστεύω αποτυπώνεται στις δουλείες που έκανα φέτος. Ευτυχώς, η κατάσταση βελτιώθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κατάφερα να πάω διακοπές σε Ελλάδα και Γερμανία. 

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, όμως, ήρθαν σε προσωπικό επίπεδο. Το lockdown μου επέτρεψε να κοιτάξω τον τρόπο ζωής μου και να αντιμετωπίσω τη πραγματικότητα. Άλλαξα τη διατροφή μου, το πώς αντιμετωπίζω το σώμα μου, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η ψυχική μου υγεία. Παρόλο που η χρονιά ήταν δύσκολη είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαρία να βελτιώσω και να εκτιμήσω αυτά που έχω''.

Χρίστια Χαραλάμπους

''Μια χρόνια περίεργη, με πρωτόγνωρα βιώματα, που αν και μας ταλαιπώρησε ψυχολογικά ίσως ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε να εκτιμούμε πράγματα που ίσως θεωρούσαμε μέχρι πρότινος δεδομένα''.

Βασιλική Παπαμιχαήλ


''Μου άφησε όσο παράξενο και να ακουστεί όμορφες στιγμές και αληθινές με δικά μου άτομα, πράγματα οι θεωρούσαμε πριν από όλο αυτο που περνούμε, δεδομένα''.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ