ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Πρόταση για emoji με τσαντόρ προς την εταιρεία Unicode Consortium, που δημιουργεί τα δημοφιλή εικονίδια για κινητά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ, απέστειλε μια 15χρονη Γερμανίδα με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Η Βερολινέζα Ράγουφ Αλχουμεντί δήλωσε ότι η ιδέα ξεκίνησε όταν συμφώνησε με τους φίλους της, με τους οποίους μιλάει στο Whatsapp, αντί για φωτογραφίες τους να βάλουν έναν από τους emoji χαρακτήρες. Τότε, όπως είπε, διαπίστωσε ότι κανένα από τα εικονίδια δεν την αντιπροσώπευε, καθώς δεν υπήρχε κανένας γυναικείος χαρακτήρας με μαντίλα.

Ύστερα από έρευνα διαπίστωσε ότι ο καθένας μπορεί να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία νέων χαρακτήρων emoji. Έτσι έστειλε την ιδέα της στην εταιρεία, η οποία ανταποκρίθηκε βοηθώντας τη να υλοποιήσει τα αντίστοιχα σχέδια για να τα εξετάσει επισήμως.

«Αυτή την εποχή και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση», δήλωσε η 15χρονη μιλώντας στο ΒΒC. «Υπάρχουν τόσο πολλές μουσουλμάνες στον κόσμο που φοράνε μαντίλα. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά είναι διαφορετικό όταν μπορείς να δεις τον εαυτό σου στα πληκτρολόγια όλου του κόσμου. Ένιωσα την εμπειρία αυτή και θέλω να πω ότι είναι πολύ μεγάλη», είπε.

Τα emoji είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «γλώσσα» στον κόσμο. Υπήρξαν πολλές προτάσεις προς την Unicode για να δημιουργήσει χαρακτήρες με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, καθώς και να παρουσιάσει τις γυναικείες φιγούρες και με άλλους τρόπους εκτός από πριγκίπισσες και κουνελάκια του Playboy, που ήταν μέχρι τώρα.

«Συμφωνούμε με την Unicode για τη διαφοροποίηση των emojis τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Σε κάποιο ποσοστό θα πρέπει να εκπροσωπείται και η διαφορετικότητα», έγραψε στην επιστολή που απέστειλε στην εταιρεία η Ράγουφ Αλχουμεντί.

Σε περίπτωση που ο νέος χαρακτήρας περάσει τα τεστ επιτυχίας, εντός του 2017 οι γυναίκες με μπούρκα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πληκτρολόγια.

πηγή: lifo

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ