ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Λίγο μετά την είδηση που θέλει την Τζένη Μπαλατσινού να γεννάει στα 49 της χρόνια, ψάξαμε και βρήκαμε ποιες άλλες επώνυμες γέννησαν στα 45+

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να γίνει κανείς πατέρας στα 50, θεωρείται μάλλον φυσιολογικό. Το να γίνει όμως μία γυναίκα μητέρα μεταξύ των 45-50 ετών, θεωρείται από πολλούς περίεργο. Στις μέρες μας ωστόσο το φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο όσο στο παρελθόν, αφού οι γυναίκες πλέον αργούν να γίνουν μανούλες και οι πλείστες ακολουθούν τα νέα πρότυπα που τις θέλουν πριν φτιάξουν την δική τους οικογένεια, να έχουν ήδη καθιερωθεί επαγγελματικά.

Πόσο όμως η ηλικία επηρεάζει την γονιμότητα; Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του mothersblog.gr κάθε γυναίκα γεννιέται με έναν συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, που υπολογίζεται ότι από τη έναρξη της περιόδου φθάνουν τις 300.000 έως 400.000. Είναι όμως γνωστό ότι η αναπαραγωγική ικανότητα μιάς γυναίκας μειώνεται προοδευτικά μετά την ηλικίας των 35 ετών. Αιτία αυτής της φθίνουσας κατάστασης είναι ότι κάθε μήνα «στρατολογούνται» 800 – 1000 ωάρια ( ή ωοθυλάκια), η πλειονότητα των οποίων οδηγείται σε καταστροφή για να φτάσει μονάχα ένα να επιλεγεί, προκειμένου να γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο. Εάν δεν γίνει η γονιμοποίηση, τότε η εσωτερική στιβάδα τη μήτρας αποκολλάται και απομακρύνεται με τη διαδικασία της εμμηνόρροιας (έμμηνος ρύση, περίοδος). Πρόκειται για μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 χρόνια. Είναι επομένως αναπόφευκτο στην ηλικία των 35 ετών, να έχει καταστραφεί ένας μεγάλος αριθμός ωοθυλακίων με συνέπεια η γονιμοποιητική ικανότητα της γυναίκας να έχει περιοριστεί σημαντικά. Όπως μάλιστα δείχνουν τα δεδομένα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, η δυνατότητα σύλληψης και επιτυχούς έκβασης της εγκυμοσύνης μετά την ηλικία των 40 ετών, φτάνει περίπου στο 10%. Κι όμως, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί μια εγκυμοσύνη στα 40+, αρκετές γυναίκες μένουν έγκυες σε αυτή την ηλικία. Με αφορμή την είδηση που θέλει την Τζένη Μπαλατσινού να φέρνει στον κόσμο το δεύτερό της παιδάκι στα 49 της χρόνια, ψάξαμε και βρήκαμε ποιες άλλες επώνυμες κυρίες γέννησαν σε αντίστοιχη ηλικία.

Πόσο όμως η ηλικία επηρεάζει την γονιμότητα;

1.Η Geena Davis έφερε στον κόσμο όλα της τα παιδιά σε ηλικία πάνω των 45 ετών. Πιο συγκεκριμένα, όταν η ηθοποιός ήταν 46 χρονών γέννησε την κόρη της και όταν ήταν 48 τα δύο δίδυμα αγοράκια της.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Geena Davis Institute (@gdigm) on

2.Τη μητρότητα γνώρισε σε ηλικία 50 ετών και η Janet Jackson η οποία είναι σήμερα μια τρισευτυχισμένη μανούλα ενός αγοριού!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Janet Jackson (@janetjackson) on

3.Στα 48 της χρόνια η ηθοποιός Rachel Weisz έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι με τον Daniel Craig.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rachel Weisz Official (@rachelweisz.official) on

4.Η Sophie Hawkins, με την βοήθεια δωρητή σπέρματος, γέννησε σε ηλικία 50 ετών.

5.Η Halle Berry υποδέχτηκε στην οικογένειά της το δεύτερο παιδί της, τον Maceo, το 2014 σε ηλικία 47 ετών.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

6.Η Kelly Preston μαζί με τον John Travolta έφεραν στον κόσμο τον γιο τους Benjamin Travolta όταν η ηθοποιός ήταν 48 ετών.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kelly Preston (@therealkellypreston) on

Με πληροφορίες από mothersblog.gr

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ