ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Όλα όσα, ίσως, δεν κατάλαβες

Σίγουρα αν παρακολουθείς έστω και λίγο τα media και τα social media θα ξέρεις πως ο Harry και η Meghan Markle έκαναν την επανάσταση τους και ανακοίνωσαν πως έχουν παραιτηθεί από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα. Σίγουρα, επίσης, σου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες και εμείς είμαστε εδώ για να τις λύσουμε.

Λοιπόν:

Τι ακριβώς συνέβη;
O Harry και η Meghan Markle με επίσημη ανακοίνωση στα media και στα δικά τους social media γνωστοποίησαν την απόφαση τους να παραιτηθούν από τη θέση τους ως ''ανώτερα μέλη'' της βασιλικής οικογένειας, και να συνεχίσουν ως ''οικονομικά ανεξάρτητοι''. 

Τι σημαίνει ''οικονομικά ανεξάρτητοι'';
Σημαίνει, κυρίως, πως δεν θα λαμβάνουν πλέον οικονομική ενίσχυση από την Κρατική Επιχορήγηση.  Η Κρατική Επιχορήγηση είναι η βασική πηγή χρημάτων για τα επίσημα καθήκοντα της βασίλισσας σαν μονάρχης, συμπεριλαμβανομένου όποιου άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας που στηρίζουν τα ίδια καθήκοντα (επίσημες συγκεντρώσεις, garden parties, επίσημα ταξίδια) και για το 2019 - 2020 αυτή η Επιχορήγηση καθορίστηκε ως £82.4 εκατομμύρια. Ο κάθε φορολογούμενος της Μεγάλης Βρετανίας πλήρωσε (το 2018/2019) £1.24. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Σάσεξ, το 5% της Επιχορήγησης πήγαινε σ' αυτούς. Μέρος αυτής, επίσης, είναι και η προστασία τους καθώς ο Harry, και συνεπώς, πλέον, η Meghan Markle, είναι αναγνωρίσιμοι ανά το παγκόσμιο και θεωρούνται ''διεθνώς προστευόμενες'' προσωπικότητες.

Ποια είναι η δική τους περιουσία;
Σύμφωνα με την express.co.uk και έχοντας ως πηγή το Forbes, η αξία του βασιλικού ζευγαριού σήμερα είναι £67 δισεκατομμύρια. Πριν παντρευτούν, και σύμφωνα με το Money.com, η περιουσία του ζευγαριού ανέρχεται στα £33.8 εκατομμύρια. Όπως γνωρίζετε, τα έσοδα αυτά προήλθαν από τις δουλειές που οι δύο τους έκαναν πριν επισημοποιήσουν την σχέση τους. Βάση της ίδιας πηγής, όσο η Meghan ήταν ηθοποιός και εργαζόταν στην σειρά Suits αμειβόταν με περίπου $50 χιλιάδες ανά επεισόδιο, και ο Harry, που υπηρετούσε στον στρατό, $45.000.

Τι λέει η Ελισάβετ για αυτό;
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο το BBC κάνει λόγο για τεράστιο πλήγμα στην σχέση του ζεύγους με το παλάτι. Εκπρόσωπος του Τύπου του παλατιού φέρεται να ανέφερε πως η βασίλισσα «κατανοεί την επιθυμία του ζευγαριού να ακολουθήσει διαφορετική ζωή, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα που απαιτεί χρόνο για να επιλυθεί». Αυτό βέβαια, σύμφωνα με το ΒΒC, δεν αναιρεί την απογοήτευσή της. 

Γιατί πήραν αυτή την απόφαση;
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η σχέση της Meghan με τον Harry είδε το φως της δημοσιότητας ξεκίνησαν τα προβλήματα... και η ίδια άρχισε να νιώθει αδικημένη, αφού δεν μπορούσε να έχει την «ελευθερία» της και πάντα ό,τι έκανε κατακρινόταν. Από το μαύρο χρώμα στα νύχια της, μέχρι και το μήκος του φορέματός της. Να θυμίσουμε μάλιστα πως λέγεται ότι η βασιλική οικογένεια όταν την γνώρισε δεν την ενέκρινε για σύζυγο του Harry, αφού εκτός από το ότι δεν ήταν γαλαζοαίματη, ήταν και ξανά παντρεμένη. Και σαν να μην ήταν αυτά από μόνα τους αρκετά, η ίδια ξεκίνησε να δέχεται έντονη επίθεση από τα media εξαιτίας της επιθυμίας της να κρατήσει την προσωπική και οικογενειακή της ζωή μακριά από τα φλας των φωτογράφων. Κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει τα επικριτικά δημοσιεύματα του Τύπου, όταν θέλησε να γεννήσει μακριά από τους παπαράτσι. Τα πράγματα ούτε και για τον Harry ήταν εύκολα. Οι κακές σχέσεις του με τον αδερφό του έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και οι κόντρες τους φαίνεται να αυξάνονταν. Και εκεί που το ζευγάρι νόμιζε πως ξεπέρασε τα προβλήματα αυτά, φαίνεται να διαπίστωσε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας – πράγμα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οδήγησε το ζευγάρι στην μεγάλη απόφαση. Όλα αυτά φυσικά είναι θεωρίες αφού το ζευγάρι δεν έχει μιλήσει δημόσια για τις αιτίες και τις αφορμές. 

Μπόνους, που ίσως δεν ρώτησες αλλά αξίζει να ξέρεις, αφορά τη δημόσια προβολή τους. 
Αν μπήκατε και εσείς στην πειρασμό να δείτε το νέο site του δούκα και της δούκισσας του Sussex θα έχετε προσέξει πως ανάμεσα σε άλλα, οι δυο τους αναφέρουν πως από την άνοιξη του 2020 και έπειτα δεν θα συμμετέχουν στο σύστημα των media "royal rota" και θα υιοθετήσουν μια αναθεωρημένη προσέγγιση των ΜΜΕ.

Άρα τώρα η έκτη σου ερώτηση είναι: Τι είναι το Royal Rota;
Το royal rota που ιδρύθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια είναι το επίσημο μιντιακό σύστημα που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια και επιτρέπει σε συγκεκριμένα βρετανικά μέσα να καλύπτουν με αποκλειστικότητα διάφορες εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαπτίσεις κτλ. Τα ΜΜΕ που ανήκουν στο σύστημα αυτό και προορίζονται ως η κυρίαρχη πηγή ειδήσεων για την βασιλική οικογένεια είναι τα:  The Daily Express, The Daily Mail, The Daily Mirror, The Evening Standard, The Telegraph, The Times και The Sun. Άρα από εδώ και πέρα o Harry και η Meghan μπορούν να μοιραστούν στοιχεία, φωτογραφίες και δηλώσεις με οποιοδήποτε Μέσο επιθυμούν. Και κάπως έτσι... δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση να δούμε την Meghan να δημοσιοποιεί την επόμενη εγκυμοσύνη της μέσω του Ok, της Vogue... ή οποιουδήποτε άλλου μικρού ή μεγάλου Μέσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ