ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

#MediaBlog: Τα τάλεντ σόου αλλάζουν τον χάρτη της τηλεθέασης

Του Χρύσανθου

Ποια σειρά αντιγράφει «ασύστολα» δύο άλλες «ιερές σειρές» της κυπριακής TV, το «Βουράτε Γειτόνοι» και την «Αίγια Φούξια»;
Μπορεί η σειρά να φιλοδοξεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει την επιτυχία των δύο προαναφερόμενων σειρών αλλά δεν διαθέτει το κύριο χαρακτηριστικό τους που ήταν η έμπνευση και η πρωτοτυπία.
Οι τηλεθεατές κερδίζονται όχι με τις αντιγραφές αλλά με τη φρεσκάδα του σεναρίου, των ερμηνειών και των προσώπων...

H είσοδος των τάλεντ σόου (για τα καλά) στο τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει φέρει τα πάνω κάτω στην τηλεθέαση της Κύπρου. Ήδη το Sigma που πριν από το «The Voice» βρέθηκε στην τελευταία θέση των μεγάλων καναλιών σε τηλεθέαση, είδε χθες ξανά και θεαματικά την πρωτιά. Σε κάποια τέταρτα μάλιστα άγγιξε και τηλεθέαση 36% - 44%!

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για την εβδομάδα που μας πέρασε (14-20 Οκτωβρίου), το Sigma βρέθηκε στο 12,2% της γενικής τηλεθέασης, στην τρίτη θέση μετά τον πρώτο ANT1 (14,1%) και τον δεύτερο Alpha (13,4%). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το ΡΙΚ1 (11,4%) και στην πέμπτη το Omega (10,2%).

Στο δυναμικό κοινό, όμως, για όλη την περασμένη εβδομάδα, το Sigma με 10,9% κατέλαβε την τρίτη θέση, με μικρή διαφορά από το τέταρτο Omega με 10,1%. Πρώτος σταθμός στο δυναμικό κοινό αναδείχθηκε ο ΑΝΤ1 με 17,6% με δεύτερο τον Alpha (14,7%). Το ΡΙΚ1 κατέλαβε την πέμπτη θέση με 6,2%.

Στο «The Voice» που προβάλλεται από το Sigma η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους σταρ: Σάκη Ρουβά, Πάνο Μουζουράκη, Έλενα Παπαρίζου και Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με παρουσιαστές τον Γιώργο Λιανό και την Χριστίνα Μπόμπα.

Στo «Χ-Factor» που προβάλλεται στο Omega η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Θεοφάνους, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστο Μάστορα και Μιχάλη Τσαουσόπουλο με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή.

Στο «The Final 4» που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ελένη Φουρέιρα και Μιχάλη Κουινέλη με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Πάντως σε κάποιους σταθμούς, όπως μαθαίνω, υπάρχει τεράστια αναστάτωση και υπερπροσπάθεια για ανόρθωση των ποσοστών τηλεθέασης. Οι καναλάρχες παραπονιούνται πως «η κατάσταση δεν βγαίνει με τίποτα» μιας και τα έσοδα από τις διαφημίσεις είναι σαφώς μειωμένα.
Κάποιος καναλάρχης πάντως έχει ήδη προειδοποιήσει στελέχη του σταθμού του πως «η μείωση δαπανών είναι αναπόφευκτη και αυτό εξυπακούει και μείωση μισθών ή προσωπικού»...

Σε ποια εφημερίδα υπήρξε επεισόδιο με ανώτερο συντάκτη επειδή αρθρογράφησε «χωρίς να λάβει υπόψη τις πολιτικές ευαισθησίες της εφημερίδας»; Και δεν μιλάμε για καθαρά εμπορική εφημερίδα αλλά για καθαρά πολιτική...
Όπως ακούστηκε, τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν με απολογίες και εξηγήσεις στον θιγόμενο...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Το Sigma ήταν ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση χθες Κυριακή με αρκετά ψηλά ποσοστά. Το «The Voice», ιδιαίτερα το χθεσινό με την συμμετοχή και Κυπρίων, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha και στην τρίτη θέση ο ΑΝΤ1.

Αναλυτικά τα μηχανάκια της Nielsen κατέγραψαν χθες στη γενική τηλεθέαση τα ακόλουθα ποσοστά: Πρώτος σταθμός το Sigma (17,7%), δεύτερος ο Alpha (12,5%), τρίτος ο ΑΝΤ1 (10,6%), τέταρτο το Omega (7,4%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (6,8%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,8%), ΡΙΚ2 (1,6%), Smile (1,2%).

Στο δυναμικό κοινό η σειρά των σταθμών ήταν η ίδια με τη γενική τηλεθέαση: Πρώτος σταθμός το Sigma (16,9%), δεύτερος ο Alpha (14,6%), τρίτος ο ANT1 (12,7%), τέταρτο το Omega (6,8%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 με το πολύ χαμηλό 2,4%. Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,8%), Smile (1,2%) και EΡΤ World (1%).

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X