ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Το σχέδιο δράσης διαφέρει απ' αυτό της βασίλισσας

Η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, όσον αφορά στη βασιλική οικογένεια και μ' αυτό συνήθως εννοούμε πως έχουν προετοιμαστεί για το τι θα συμβεί σε περίπτωση θανάτου. Με αφορμή την εισαγωγή του πρίγκιπα Φίλιππου στο νοσοκομείο, διέρρευσε το σχέδιο για την επιχείρηση ''Forth Bridge'' που πραγματεύεται τι θα ακολουθήσει του θανάτου του Φίλιππου, αν και όταν φύγει από τη ζωή. 

Σε αντίθεση με το σχέδιο δράσης για τον θάνατο της βασίλισσας, αυτό του Φίλιππου είναι πολύ πιο μαζεμένο. Η είδηση του θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου θα ανακοινωθεί από το BBC, αν ''φύγει'' μέσα στη νύχτα, η ανακοίνωση θα γίνει στις 8 το πρωί. 

Παρόλο που τα βασιλικά πρότυπα μας έχουν προετοιμάσει για μεγαλύτερα πράγματα, ο ίδιος επιθυμεί η κηδεία του να είναι απλή και έχει ενεργό ρόλο στην οργάνωση της. Πριν την κηδεία θα βρίσκεται στο Saint James Palace, όπου ήταν και η πριγκίπισσα Diana πριν την κηδεία της, με το κοινό να μην έχει καμία πρόσβαση. Στην τελετή, που θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Windsor, θα παρευρίσκονται μέλη της βασιλικής οικογένειας, φίλοι και αρχηγοί κρατών, ενώ η ταφή του δεν γίνει σε κρυφό σημείο, και όχι στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, όπως των περισσότερων μοναρχών της Βρετανίας. 

Σε περίπτωση που αποβιώσει πριν την βασίλισσα, η Ελισάβετ θα διατηρήσει μια οκταήμερη περίοδο πένθους, κατά την οποία δεν θα υπάρχουν βασιλικά διατάγματα και οι κρατικές υποθέσεις θα μπουν σε αναμονή. Ολόκληρη η περίοδος πένθους θα κρατήσει 30 μέρες. 

Αυτά, σύμφωνα με την επιχείρηση Forth Bridge. Ωστόσο, η ενημέρωση για την υγεία του Φίλιππου τον θέλει να έχει μπει στο νοσοκομείο προληπτικά ενώ αναμένεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια τον ερχόμενο Ιούνιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ