ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Παρότι είναι ο τόπος γέννησης του συζύγου της.

Είναι άξιο απορίας πως όλα αυτά τα χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ούτε αυτή, αλλά ούτε ο σύζυγος της Φίλιππος την Ελλάδα που είναι και η χώρα στην οποία γεννήθηκε.

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο ιστορικός Hugo Vickers δήλωσε στο BBC ότι η ταραχώδης ιστορία της μοναρχίας στην Ελλάδα είχε άμεση επίδραση στην οικογένεια του Φιλίππου.

"Στον πρίγκιπα Φίλιππο δεν αρέσει η Ελλάδα, γιατί [η στρατιωτική κυβέρνηση που ακολούθησε τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο] δίκασε τον πατέρα του [πρίγκιπα Ανδρέα] και πιθανόν θα είχε εκτελεστεί. Το 1922 όλοι χρειάστηκε να φύγουν από τη χώρα".

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μόλις ενός έτους όταν έφυγε από την Ελλάδα, μέσα σε ένα κουτί για φρούτα. Από τότε έχει επιστρέψει πολύ λίγες φορές, ενώ λέει ότι δεν θυμάται παρά τα υποτυπώδη Ελληνικά. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του Δανό.

Επιπλέον, ο Φίλιππος είναι ανιψιός του Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει εξοριστεί από το 1973 αλλά ακόμη θεωρεί τον εαυτό του Βασιλιά. Όλα αυτά συντελούν στο ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πιθανόν δεν έχει δεχτεί ποτέ πρόσκληση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, η Ελισάβετ έχει επισκεφθεί μια φορά την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Βασιλιά Παύλου, το 1950, πριν όμως γίνει Βασίλισσα.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ