ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Τι αναφέρει στο μήνυμά της η Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

H Βουλή των Αντιπροσώπων με ανακοινωθέν της κοινοποίησε το μήνυμα της Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας Βασίλισσας Ελισάβετ, προς τον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, στο οποίο τονίζει στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, δηλώνοντας ότι κοιτώντας μπροστά, οι σχέσεις στην Κοινοπολιτεία θα παραμείνουν σημαντικές, για ένα κοινό μέλλον που να είναι βιώσιμο και πιο ασφαλές, έτσι ώστε τα έθνη και οι γειτονιές, όπου κι αν βρίσκονται, να γίνουν πιο υγιή και ευτυχισμένα μέρη για όλους.

Στο μήνυμα της η Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας αναφέρει ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα γιορτάζουμε τη φιλία, το πνεύμα ενότητας και τα επιτεύγματα της Κοινοπολιτείας, θα έχουμε την ευκαιρία να προβληματιστούμε για μια εποχή που δεν είναι σαν καμία άλλη».

Παρατηρεί πως «αν και υπήρξαν διαφορετικές εμπειρίες σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία κατά τον περασμένο χρόνο, έχουν αναδειχθεί σε κάθε έθνος και έδαφος της Κοινοπολιτείας εντυπωσιακά παραδείγματα θάρρους, αφοσίωσης και ανιδιοτελούς προσήλωσης στο καθήκον, ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή παροχής υγειονομικής περίθαλψης και άλλων δημόσιων υπηρεσιών στις κοινότητές τους», προσθέτοντας ότι «ενθαρρυνόμαστε επίσης από τις αξιοσημείωτες εξελίξεις στην ανάπτυξη νέων εμβολίων και θεραπειών».

Σύμφωνα με τη Βασίλισσα «οι δύσκολες συγκυρίες που τόσοι πολλοί βίωσαν έχουν οδηγήσει σε μια βαθύτερη εκτίμηση της αμοιβαίας στήριξης και της πνευματικής τροφοδότησης που λαμβάνουμε όταν συνδεόμαστε με τους άλλους».

Διατυπώνει τη θέση ότι «η ανάγκη να τηρούμε μεγαλύτερη φυσική απόσταση ή να ζούμε και να εργαζόμαστε απομονωμένοι σε μεγάλο βαθμό ήταν μια ασυνήθιστη εμπειρία για πολλούς ανθρώπους στην Κοινοπολιτεία».

Παρατηρεί ότι «στην καθημερινή μας ζωή χρειάστηκε να εξοικειωθούμε περισσότερο με τη σύνδεση και την επικοινωνία μας μέσω καινοτόμου τεχνολογίας - η οποία ήταν κάτι νέο για μερικούς από εμάς - με συνομιλίες και συγκεντρώσεις, περιλαμβανομένων συναντήσεων της Κοινοπολιτείας, που διεξάγονταν διαδικτυακά, επιτρέποντας στους ανθρώπους να διατηρούν επαφή με τους φίλους , την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους ομολόγους τους, τους οποίους δεν μπορούσαν να συναντήσουν αυτοπροσώπως».

Περαιτέρω διαπιστώνει ότι «έχουμε επιτύχει να απολαμβάνουμε όλο και περισσότερο μια τέτοια επικοινωνία καθώς προσφέρει μια αμεσότητα που ξεπερνά φραγμούς ή τη διαίρεση και εξαφανίζει κάθε αίσθηση απόστασης».

Περαιτέρω, αφού αναφέρει ότι «συνεχίζουμε όλοι να εκτιμούμε την υποστήριξη, το εύρος των εμπειριών και των γνώσεων που φέρνει η συνεργασία», εκφράζει την ελπίδα «ότι θα διατηρήσουμε αυτήν την ανανεωμένη αίσθηση της εγγύτητας και της κοινότητας».

«Κοιτώντας μπροστά, οι σχέσεις μας με άλλους στην Κοινοπολιτεία θα παραμείνουν σημαντικές, καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα κοινό μέλλον που να είναι βιώσιμο και πιο ασφαλές, έτσι ώστε τα έθνη και οι γειτονιές στις οποίες ζούμε, όπου κι αν βρίσκονται, να γίνουν πιο υγιή και ευτυχισμένα μέρη για όλους εμάς», τονίζει τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ