ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Δέσποινα Άσπρου

Τα ξημερώματα σήμερα (12/9) άφησε την τελευταία του πνοή γνωστός Γάλλος τραγουδιστής. Ο λόγος για τον Rachid Taha. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του, πέθανε σε ηλικία 59 ετών από καρδιακή κρίση.

Γεννημένος στην Αλγερία και μεγάλη μορφή του γαλλικού ροκ τη δεκαετία του '80 είχε γίνει διάσημος πρώτα στη Γαλλία και μετά στη διεθνή σκηνή όταν διασκεύασε με το συγκρότημά του «Carte de Séjour» το κλασσικό τραγούδι του Σαρλ Τρενέ, «Douce France» (Γλυκιά Γαλλία), μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Ο Rachid Taha, εκτός από το ταλέντο του στο τραγούδι, ξεχώριζε και για τη χαρισματική του προσωπικότητα.

O Taha έφτασε στην Γαλλία σε ηλικία μόλις 10 ετών μαζί με την οικογένειά του, και λίγα χρόνια μετά έμελλε να γίνει ο σημαιοφόρος της δεύτερης γενιάς των Αλγερίνων Μαγκρέμπ στη γαλλική κοινωνία... και αυτό εξαιτίας της διασκευής του «Douce France» το οποίο τραγούδησε με μία γλυκόπικρη ειρωνεία. 

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο αλγεριανός τραγουδιστής με γαλλική υπηκοότητα ξεχώριζε για την πίση του στο ροκ και πανκ, τα οποία ωστόσο δεν δίστασε να αναμείξει με την ανατολική μουσική.

Ο Rachid ήταν επίσης γνωστός για τις έντονες πολιτικές του πεποιθήσεις .

Το 1997 είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με το άλμπουμ «Diwân» με τραγούδια από την περιοχή Καμπυλία της Αλγερίας ενώ εκείνο που ξεχώρισε και ακουγόταν για χρόνια όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο ήταν το «Ya Rayah» το οποίο ερμήνευσε την ίδια χρονιά στα ελληνικά και ο Γιώργος Νταλάρας με τίτλο «Κι Αν Σε Θέλω».

Τραγική ειρωνία αποτελεί το ότι λίγο πριν πεθάνει ετοιμαζόταν να βγάλει ένα νέο άλμπουμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ