ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία Μητσοτάκη

Μετά το ταξίδι της στην Κύπρο, η οικογένεια Αντετοκούνμπο ταξίδεψε στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η πολιτικογράφηση της μητέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Βερόνικας και του αδερφού του Εμέκα-‘Αλεξ ως Έλληνες πολίτες.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και το παρών έδωσαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο άσος του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ταξίδεψε μαζί τους για αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

Το προεδρικό διάταγμα για την πολιτογραφηση του μικρού αδερφού και της μητέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αμφότεροι «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».


Ως εκ τούτου «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ, γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)».


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φωτογραφίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη μητέρα του Βερόνικα μετά την τελετή πολιτογράφησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ