ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

To 2013, μέρος του album ''ARTPOP'' της Lady Gaga ήταν το τραγούδι ''Do What U Want''. 

Πρέπει να τα πάρουμε με σειρά για να γίνει κατανοητό πόσα πράγματα είναι λάθος με αυτό το τραγούδι. 

Στο συγκεκριμένο κομμάτι η τραγουδίστρια καλεί τον παρτενέρ της να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα της. Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως ο παρτενέρ στο συγκεκριμενο τραγούδι είναι ο R. Kelly, που εδώ και πολλά χρόνια απασχολεί τα Μέσα με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας (και φυσικά για τον γάμο του με την 15χρονη τότε Aaliyah). Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως παρόλο που το βίντεο κλιπ ακυρώθηκε, στο teaser που διέρρευσε η Gaga ξάπλωνε αναίσθητη με τον R. Kelly να ετοιμάζεται να... κάνει ό,τι θέλει. 

Με την κυκλοφορία του το τραγούδι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο για την επιλογή του R. Kelly σαν γκεστ όσο και για το σκεπτικό πίσω από το βίντεο κλιπ. Η προώθηση του συνεχίστηκε με live εμφανίσεις μέχρι που απλά σταμάτησε, και αντί της εκδοχής με τον R. Kelly, η Gaga κυκλοφόρησε μια νέα βερσιόν με την Christina Aguilera. 

Ωστόσο, η τραγουδίστρια ποτέ δεν ασχολήθηκε να δικαιολογηθεί ή να απολογηθεί. 

Fast forward έξι χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ ''Surviving R. Kelly'' στο οποίο διάφοροι του επαγγελματικού και προσωπικού κύκλου του τραγουδιστή μιλούσαν για τις κατηγορίες και για τις εμπειρίες τους μαζί του. 

Αυτό είναι το τραγούδι: 

Τώρα η Gaga ανέβασε μια μεγαλη απολογία, αποφασισμένη επιτέλους να αναλάβει δράση: 

''Στέκομαι πλάι σ' αυτές τις γυναίκες 1000%, τις πιστεύω, ξέρω πως υποφέρουν και πονάνε και νιώθω πως πρέπει να ακουστούν οι φωνές τους και να τις λάβουν σοβαρά υπόψιν. Οι κατηγορίες που ακούω για τον R. Kelly είναι τρομακτικές. Ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που είμαι και εγώ, έκανα το τραγούδι και το βίντεο σε μια σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, η πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω κάτι υπερβολικά προκλητικό γιατί ήμουν θυμωμένη και ακόμα δεν είχα ξεπεράσει το τραύμα που έζησα. 

Το τραγούδι έχει τίτλο ''Do What U Want (With my Body)'', και είναι ξεκάθαρο πόσο παρανοϊκή ήταν η σκέψη μου τότε. Αν μπορούσα να πάω πίσω στον χρόνο και να μιλήσω με τον νεαρότερο εαυτό μου, θα της έλεγα να αναζητήσει τη θεραπεία που ακολούθησα πιο μετά, για να καταλάβω την μπερδεμένη μετατραυματική φάση που ήμουν. Και αν η θεραπεία δεν ήταν διαθέσιμη για εμένα ή οποιοδήποτε στην δική μου κατάσταση, να ζητήσει βοήθεια και να μιλήσει όσο πιο ανοιχτά μπορεί για αυτό που βιώνουμε. 

Δεν μπορώ να πάω πίσω. Αλλά μπορώ να πάω μπροστά και να συνεχίσω να στηρίζω τις γυναίκες, τους άντρες, τους ανθρώπους όποιας σεξουαλικής ταυτότητας, όλων των φυλών και των εθνικοτήτων που είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Έχω δείξει πολλές φορές τη στάση μου σ' αυτό το θέμα σε όλη την πορεία μου. 

Τα γράφω αυτά όχι για να δικαιολογηθώ, αλλά για να εξηγήσω. Μέχρι να σου συμβεί δεν ξέρεις πώς είναι. Ξέρω πώς είναι τώρα. 

Σκοπεύω να αποσύρω το τραγούδι από το iTunes και όλες τις άλλες πλατφόρμες streaming, και δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί του. 

Απολογούμαι, και για την κακή μου αντίληψη τότε, και για το ότι καθυστέρησα να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. 

Σας αγαπώ'' 

Τα σχόλια δικά σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
lady gaga  |  r. kelly  |  απολογία  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ