ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Δέσποινα Άσπρου

Ο νέος υψηλόβαθμος τίτλος του πρίγκιπα

Λίγο μετά από το megxit και όσα αυτό έφερε μαζί του, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας φαίνεται να προσπαθεί να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω της την απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μοιράσουν την ζωή τους μεταξύ Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχοντας μάλλον αυτό στο μυαλό της, η βασίλισσα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου αποφάσισε να δώσει στον εγγονό της, πρίγκιπα William, νέο υψηλόβαθμο τίτλο. Συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε τον εγγονό της Λόρδο Ύπατο Αρμοστή της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας.

Με αυτή τη θέση ο Δούκας του Cambridge γίνεται ο μοναδικός ειδικός απεσταλμένος της βρετανικής μοναρχίας στην Εκκλησία της Σκωτίας και αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που συνοδεύουν αυτή τη θέση. 

Να αναφέρουμε πως ο σύζυγος της Kate Middleton αντικαθιστά τον Richard Scott, δέκατο Δούκα του Μπακλού και δωδέκατο του Queensberry, ενώ στο παρελθόν τον τίτλο αυτό είχε η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ