ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Το τελετουργικό για την κηδεία.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι πως ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών, η βασίλισσα όπως είναι λογικό θα θρηνήσει ιδιωτικά τον χαμό του συζύγου της.

Η περίοδος πένθους θα ξεκινήσει για οκτώ ημέρες κατα την διάρκεια της οποίας δεν θα υπογράφει για τα νομοσχέδια και οι κρατικές υποθέσεις θα ανασταλούν, σε ένδειξη σεβασμού.

Μετά την κηδεία η βασίλισσα θα συνεχίσει να θρηνεί ιδιωτικά, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες θα συνεχίσει τα καθήκοντά της.

Συγκεκριμένα,  είναι απίθανο να υπάρξει δημόσια εμφάνιση της για έναν μήνα, επειδή ολόκληρη η βασιλική οικογένεια θα εισέλθει σε μία επίσημη περίοδο πένθους για 30 ημέρες.

Ακόμα και μετά από αυτό το διάστημα, η ίδια θα μπορούσε να αποσυρθεί σημαντικά λόγω της απώλειας του Δούκα, ο οποίος τον Ιούνιο θα έκλεινε τα 100.

 Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος βρήκαν καταφύγιο για το διάστημα του lockdown στο κάστρο του Windsor, εγκαταλείποντας ακόμα και παραδόσεις, όπως η χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένεια.

Αφού ο δούκας αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε ένα ταπεινό εξοχικό σπίτι στο Sandricham, όπου η βασίλισσα τον επισκεπτόταν όποτε μπορούσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς αυτό ήταν το μέρος όπου ένιωθαν και συμπεριφέρονταν σαν κανονικοί άνθρωποι.

Ο πρίγκιπας περνούσε τον χρόνο του διαβάζοντας, ζωγραφίζοντας, γράφοντας γράμματα και δεχόμενος επισκέψεις από φίλους. Επίσης, επέβλεψε την εγκατάσταση μιας νέας κουζίνας, που ήταν και η πρώτη φορά που εκσυγχρονίστηκε το σπίτι σε 30 χρόνια.

Με την βασίλισσα υπήρξε ζευγάρι για 73 ολόκληρα χρόνια , με μία περίεργη σχέση θα λέγαμε μεταξύ τους και έναν γάμο κάπως εικονικό.

Πού μπορεί να ταφεί ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι πιθανό να ταφεί στο Frogmore Gardens, έναν κήπο 35 στρεμμάτων όπου κάνει τις βόλτες της η βασίλισσα Ελισάβετ με τα κόργκι της, τα αγαπημένα της σκυλιά. Είναι εκτός ορίων για το κοινό, κάτι που παίζει καθοριστικό ρόλο για την οικογένεια. Είναι εκεί όπου η βασίλισσα Βικτώρια, προγιαγιά του πρίγκιπα Φιλίππου, έχει ταφεί δίπλα στον σύζυγό της, πρίγκιπα Αlbert.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος θα προτιμούσε μία ιδιωτική κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

«Αντί να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, πιστεύεται ότι η σορός του δούκα θα βρίσκεται στο St James’ Palace, όπου η πριγκίπισσα Diana βρισκόταν για αρκετές ημέρες πριν από την κηδεία της, το 1997. Δεν θα επιτραπεί στο κοινό να δει τη σορό».

Σχετικά με τους καλεσμένους στην κηδεία εξήγησε ότι θα είναι μόνον η οικογένεια, φίλοι και ηγέτες από χώρες της Κοινοπολιτείας αυτοί που θα βρεθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ