ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Το βράδυ της Παρασκευής μίλησε και πάλι στο λαό της υπενθυμίζοντάς του ότι δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους και να μην παραιτούνται.

Στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας απευθύνθηκε για ακόμα μια φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού που πλήττει την χώρα. Η 8η Μαΐου θεωρείτε αργία στην χώρα γιορτάζοντας τη συνθηκολόγηση του ναζιστικού καθεστώτος απέναντι στους Συμμάχους πριν από 75 χρόνια.

Η ομιλία της μεταδόθηκε ακριβώς 75 χρόνια μετά από την ομιλία του πατέρα της George VI στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Το βράδυ της Παρασκευής μίλησε και πάλι στο λαό της υπενθυμίζοντάς του ότι δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους και να μην παραιτούνται.

Ευχαριστώντας τη γενιά του πολέμου, η Βασίλισσα, είπε: «Διακινδύνευσαν τα πάντα, έτσι ώστε οι οικογένειές μας και οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς. Πρέπει και θα τους θυμόμαστε».

Οι εορτασμοί φέτος λόγω του κορωνοϊού ακυρώθηκαν όμως η βασίλισσα τόνισε ότι «οι δρόμοι μας δεν είναι άδειοι, είναι γεμάτοι με την αγάπη και τη φροντίδα που έχουμε ο ένας για τον άλλον».

«Όταν κοιτάζω τη χώρα μας σήμερα και βλέπω τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, λέω με υπερηφάνεια ότι είμαστε ακόμα ένα έθνος που οι θαρραλέοι στρατιώτες, ναυτικοί και αεροπόροι θα αναγνώριζαν και θα θαύμαζαν»

«Στην αρχή, οι προοπτικές φαίνονταν ζοφερές, η έκβαση μακρινή, το αποτέλεσμα αβέβαιο. Αλλά συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι ο σκοπός ήταν δίκαιος και αυτή η πεποίθηση ήταν που μας έκανε να αντέξουμε.» δήλωσε η βασίλισσα για τα γεγονότα του παγκοσμίου πολέμου υπενθυμίζοντας στον λαό να μην παραιτείται «Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα, αυτό ήταν το μήνυμα της ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη»

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ