ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Ριάνα Στυλιανού

Η μόνη κόρη της Βασίλισσας Εlizabeth μιλά για την φιλανθρωπία, την οικογένεια και την ζωή της σαν royal

Το περιβάλλον της πριγκίπισσας είναι εξαιρετικά μικρό αν σκεφτεί κανείς πως είναι η μοναδική κόρη της βασίλισσας Eλισάβετ. Αποτελείτε από τα παιδιά της, Ζara και Peter και λίγα μέλη στενής αστυνομίας για λόγους προστασίας. Ο Τύπος σπάνια προσελκύεται από την ζωή της αλλά ή συγκεκριμένη συνέντευξή της αλλάζει για λίγο τα δεδομένα.

Η ειλικρινής της συζήτηση μαζί με το Vanity Fair αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την αποτυχημένη απαγωγή της που έλαβε χώρα στο Λονδίνο το 1974. Ένας άντρας με το όνομα Ian Ball πυροβόλησε την Anne's Rolls-Royce καθώς αυτή και ο τότε σύζυγός της, Mark Phillips, επέστρεφαν στο παλάτι μετά από μια δεξίωση. Ο Ball, ο οποίος ήλπιζε για λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων, διέταξε την Άννα να βγει από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δύο αστυνομικοί, ο οδηγός της πριγκίπισσας και ένας δημοσιογράφος προβλήθηκαν και τραυματίστηκαν στη δραματική αυτή απόπειρα, αλλά η πριγκίπισσα υπενθύμισε ότι παρέμεινε «σχολαστικά ευγενική» κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απαγωγής της.

Περνώντας σε πιο σύγχρονα γεγονότα, η πριγκίπισσα είχε αναφέρει σε μια δήλωσή της πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου να παρακολουθήσεις την ζωή της μέσα από μια οθόνη. Η εν λόγω δήλωση έχει να κάνει φυσικά με την σειρά The Crown.

Αφού χώρισε τον Mark Phillips, τον πρώτο της σύζυγο και τον πατέρα των παιδιών της - Peter, 42 και Zara Tindall, 38 - μετά από 20 χρόνια γάμου, η πριγκίπισσα γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους ότι οι γάμοι (ίσως ιδιαίτερα βασιλικοί) δεν είναι για να διαρκούν παντοτινά όπως στα παραμύθια.

Η Άννα είναι ιδιαίτερα περήφανη για τα αθλητικά επιτεύγματα της κόρης της, συγκεκριμένα, για εκείνη την αξέχαστη στιγμή που παρουσιάστηκε στη Zara ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Η πριγκίπισσα Άννα είναι φαίνεται αρκετά μετριόφρον όταν τέθηκε η ερώτηση από τον δημοσιογράφο αν το ταλέντο αυτό τρέχει στο οικογενειακό τους δέντρο.

«Ο πατέρας της ήταν πολύ ταλαντούχος στην ιππασία και κέρδισε πολύ περισσότερα μετάλλια [από ό, τι εγώ], αν αναρωτιέστε από που προήλθε η αγάπη της για τον αθλητισμό», λέει. «Η Ζάρα ήταν πάντα υπερκινητική και πάντα είχε ψηλούς στόχους όσο αφορούσε τον αθλητισμό...» είπε η πριγκίπισσα Άννα ανάμεσα σε άλλες δηλώσεις της.

Περνώντας τώρα στο μεγάλο κέφαλο της φιλανθρωπίας που ασχολήθηκε η Άννα κατά την διάρκεια της ζωής της μέχρι σήμερα, έχει να κάνει πολύ με τα άλογα. Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων οργανισμών το Riders for Health, Horse Trust και World Horse Welfare. Ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχει υποστηρίξει το περισσότερο ήταν το Riding for the Disabled Association το οποίο παρέχει εκπαίδευση ιππασίας σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να επισημάνουμε επίσης πως η μοναχοκόρη της Βασίλισσας Eλισάβετ φοράει ακόμα ρούχα που είχε από τη δεκαετία του '80 - είναι διάσημη για την ανακύκλωση της ντουλάπας της.

«Η πριγκίπισσα Άννα είναι ένα αληθινό fashion icon και είχε να κάνει με τη βιώσιμη μόδα προτού οι υπόλοιποι γνωρίζουν πραγματικά τι σημαίνει ο όρος αυτός», λέει ο εκδότης της Βρετανικής Vogue, Edward Enninful, ο οποίος συναντήθηκε με την πριγκίπισσα όταν έδωσε το βραβείο Queen Elizabeth II για το βρετανικό σχέδιο κατά τη διάρκεια του London Fashion Week τον Φεβρουάριο. «Είναι διαχρονική στο style της και φοράει ένα προσαρμοσμένο κοστούμι καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο μπορώ να σκεφτώ».

 Η πριγκίπισσα έχει μεγάλη εκτίμηση στον κόσμο της μόδας αλλά συνάμα και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Ισχυριζόμενη λοιπόν για την ανακύκλωση των ρούχων και οπαδός του sustainable fashion η ίδια δήλωσε « Εξακολουθώ να αγοράζω υφάσματα για τους ράφτες μου εφόσον είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φοράς custom made κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο νιώθω πως βοηθώ και υποστηρίζω αυτούς που εξακολουθούν να κατασκευάζουν ρούχα σε αυτήν τη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε αυτές τις δεξιότητες και υπάρχουν ακόμα μέρη που κάνουν φανταστική δουλειά. Σπάνια αγοράζω οτιδήποτε δεν έχει κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο», λέει.

Τα ρούχα της πρέπει να είναι πρακτικά, δεδομένου ότι βρίσκεται μέσα και έξω από τα τρένα, τα ελικόπτερα και τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν σε ολόκληρη την χώρα, αντιπροσωπεύοντας μερικές από τις φιλανθρωπικές και στρατιωτικές οργανώσεις σε καθημερινή βάση.

Ενώ μεγάλο μέρος της δουλειάς της δεν αναφέρεται αλλά η πριγκίπισσα Anne διατηρεί σταθερά τον τίτλο του πιο εργατικού βασιλείου μέλος της Βρετανίας.

Η πριγκίπισσα, η οποία πραγματοποίησε περισσότερες από 500 δεσμεύσεις πέρυσι, όπου τύχαινε μερικές φορές θα οργανώσει τέσσερις ή πέντε υποχρεώσεις την ημέρα στο δρομολόγιό της, το οποίο παραδέχεται πως μερικές φορές δυσκόλευε τους βοηθούς και τους συμβούλους της. «Κάνω τη ζωή τους πιο δύσκολη από την άποψη της υλικοτεχνικής υποστήριξης, το παραδέχομαι, αλλά αν πρόκειται να βρεθώ στο Λονδίνο, δεν θέλω να περιμένω. Πολλά πράγματα συνεχίζονται εδώ, οπότε υπάρχει ζήτημα συμπλήρωσης του χρόνου. Είμαι τυχερή που το πρόγραμμα που κάνω είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα του να μου ζητηθεί να κάνω αυτά τα πρέπει την ώρα που πρέπει.»

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που πλησιάζουν τα 70α γενέθλιά τους έχουν αποσυρθεί, ή τουλάχιστον το θεωρούν πρέπον να αποσυρθούν σύντομα από τα εργατικά τους καθήκοντα, αυτό δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της πριγκίπισσας Anne, η οποία πιστεύει πως τώρα υπάρχει περισσότερη πίεση στα ανώτερα βασιλιάς από ποτέ. Με τον Δούκας και τη Δούκισσα του Sussex που εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα και τον πρίγκιπας Andrew που αναγκάστηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω της κακής του φιλίας με τον αείμνηστο παιδόφιλο Jeffrey Epstein, η σύνταξη δεν είναι στα σύντομα πλάνα της πριγκίπισσας. «Δεν νομίζω ότι η συνταξιοδότηση είναι η ίδια [για μένα]», λέει χαμογελώντας.

Στα 93, η βασίλισσα εξακολουθεί να εργάζεται και η Άννα αναφέρει και τους δύο γονείς της ως πρότυπα. Μία από τις πρώτες βασιλικές εμφανίσεις της που στεκόταν στο μπαλκόνι του παλατιού για τη στέψη της μητέρας της το 1953, και παρόλο που έχει πέσει στη 14η θέση στη γραμμή του θρόνου - η Anne πέφτει πίσω από τα αδέρφια, τα παιδιά και τα εγγόνια της - δεν άφησε τη δέσμευσή και την προσήλωσή της στην βασιλεία για κανένα λόγο.

Αρνείται να ταυτιστεί ως φεμινίστρια. μάλλον λέει ότι θέλει να δει κάθε νεαρό άτομο να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του. Έγινε προστάτης του Opportunity International UK (το οποίο βοηθά τους νέους επιχειρηματίες σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής) το 1998 να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά παραμένει επίσης σταθερά πιστή στις παλαιότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της και είναι βαθιά περήφανη για τα 50 χρόνια εργασίας της με το Save the Children, για τo οποία ήταν υποψήφια για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Με την πάροδο των ετών η πριγκίπισσα ταξίδεψε εκτενώς, σημειώνοντας επισκέψεις στο Μπαγκλαντές, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νότια Αφρική, τη Μοζαμβίκη, την Αιθιοπία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μαζί με το Save the Children, αλλά έχει απρόθυμα μειώσει τα ταξίδια της στο εξωτερικό εν μέρει λόγω της πανδημίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Princess Anne  |  royals  |  queen elizabeth  |  birthday  |  uk

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ