ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μίλησε πρόσφατα για την τεχνολογία βίντεο που επιτρέπει σε επιτήδειους να τοποθετούν γυναικεία πρόσωπα σε πορνογραφικά βίντεο.

Η διάσημη ηθοποιός μιλώντας στην εφημερίδα The Washington Post υποστήριξε ότι το κυνήγι των δημιουργών τέτοιων βίντεο είναι «χαμένη υπόθεση». Η εν λόγω τεχνολογία (deepfake technology) χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνοντας φωτογραφίες ανθρώπων σε υλικό βίντεο, κάνοντάς το μάλιστα να έχει ρεαλιστική ομιλία ή έκφραση. Το άρθρο της εφημερίδας τονίζει ότι οι γυναίκες βάλλονται κατά πλειοψηφία καθώς τα πρόσωπά τους χρησιμοποιούνται σε πορνογραφικά βίντεο.

Η Γιόχανσον υπήρξε θύμα μιας τέτοιας περίπτωσης ψεύτικης πορνογραφίας την οποία η εφημερίδα διέρρευσε ως γνήσια προκαλώντας 1,5 εκατομμύριο προβολές σε γνωστό πορνογραφικό σάιτ. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να κόψει και να κολλήσει την εικόνα μου πάνω σε διαφορετικό σώμα κάνοντάς το να μοιάζει ρεαλιστικό» σχολίασε η ηθοποιός. «Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια να προστατέψεις τον εαυτό σου από την διαφθορά του ίντερνετ είναι πραγματικά χαμένη υπόθεση» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «το ίντερνετ είναι μία χαοτική 'σκουλικότρυπα' που τρώει τον εαυτό της».

Δημόσια πρόσωπα όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι τα μοναδικά που γίνονται στόχος της ψεύτικης πορνογραφίας. Μια γυναίκα θύμα παρόμοιας περίπτωσης μιλώντας στην εφημερίδα είπε ότι ένιωσε «παραβιασμένη». «Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, σα να θέλεις να καταστρέψεις τα πάντα από το ίντερνετ αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν μπορείς». Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος τεχνολογίας δεν είναι 100% «πειστικό», εξαπλώνεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς και το κακό είναι ότι χρησιμοποιείται περισσότερο για ταπεινωτικούς σκοπούς.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ