ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Είναι η τοποθεσία όπου έλαβε χώρα μία από τις χειρότερες πυρηνικές καταστροφές της ιστορίας της ανθρωπότητας, που έφερε τον θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους και εξέθεσε εκατομμύρια σε ραδιενέργεια.  

Τώρα πια, είναι και ένα τουριστικό hotspot, όπου οι επισκέπτες βγάζουν κανονικά selfies, φωτογραφίες παρεϊστικες ή καλλιτεχνικές με θέμα τα εγκαταλελειμένα κτίρια ή τα μακάβρια πλάνα από περιουσία των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Εγκαταλελειμένα λούνα παρκ, παιδικά κρεβάτια, καταστήματα και αυτοκίνητα γίνονται σημεία ενδιαφέροντος, και οι μηχανισμοί εντοπισμού ραδιενέργειας να κουδουνίζουν, σαν soundtrack της επίσκεψης. 

Το εργοστάσιο Τσέρνομπιλ και η πόλη Πρίπιατ άρχισαν να ελκύουν τουρίστες από το 2011 όταν άνοιξε η απαγορευμένη ζώνη, αλλά τώρα με τη μεγάλη επιτυχία της σειράς του ΗΒΟ, για ακόμα μια φορά η περιοχή γίνεται hotspot.  

To φαινόμενο που το CNΝ ονομάζει ''σκοτεινός τουρισμός'', θέλει τον κόσμο να επισκέπτεται μακαβριες τοποθεσίες όπως το Τσέρομπιλ ή και το Άουσβιτζ. Μάλιστα, τόσο πολύ αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στο Πρίπιατ, που ο δημιουργός της σειράς ''Chernobyl'' αναγκάστηκε να γράψει στο Twitter ''Είναι υπέροχο που η σειρά προκάλεσε κύμα τουρισμού στην απαγορευμένη ζώνη. Αλλα, ναι, ειδα τις φωτογραφίες. Αν πάτε κι εσείς, παρακαλώ να θυμάστε πως μια τρομερή τραγωδία έλαβε χώρα εκεί. Να έχετε σεβασμό για αυτούς που υπέφεραν και θυσιάστηκαν''. 

Γύρω στις 116 χιλιάδες ανθρώποι που ζούσαν στο Πρίπιατ ή γύρω, σε ακτίνα 30km, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν την έκθεση σε ραδιενέργεια, ενώ ακόμα είναι ένα σοβαρό ζήτημα για πληθυσμό της Ουκρανίας και της Ευρώπης. 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ