ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Δέσποινα Άσπρου

Οι άξονες που θα τεθούν στο συνέδριο των royals

Για σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει έχει διευθετήσει ένα meeting στο βασιλικό κτήμα του Sandringham στην ανατολική Αγγλία, με σκοπό να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά από την επιθυμία του πρίγκιπα Harry και της συζύγου του Meghan Markle να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως σας είπαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα, πέρα από την βασίλισσα και τον δούκα του Sussex, «το παρών» τους θα δώσουν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Wlliam, ενώ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Meghan θα συμμετέχει μέσω βιντεόκλησης.

Πριν δούμε τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο, να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν ειδοποίηση για μια τέτοια συνάντηση μεταξύ των κορυφαίων μελών της βασιλικής οικογένειας, κάτι που ερμηνεύεται ως πρόθεση της βασίλισσας να δείξει ότι ανακτά τον έλεγχο μετά από το σάλο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ας δούμε αναλυτικά τα ζητήματα που θα τεθούν, όπως τα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της dailymail.co.uk.

1.Το TRH ερώτημα: Ο Harry και η Meghan ελπίζουν πως θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας – κάτι που σημαίνει πως οι βασιλικοί τίτλοι θα τους είναι απαραίτητοι. Θα συνεχίσουν όμως να τους έχουν; Χάνοντάς το τίτλο “Τhe Royal Highness” θα σήμαινε πως χάνουν και την αξία τους. Στην περίπτωση μάλιστα που συμβεί κάτι τέτοιο, οι δυο τους κατατάσσονται πιο κάτω και από τις κόρες του πρίγκιπα Andrew, Βεατρίκη και Ευγενία. Να σημειώσουμε όμως πως κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειταινα συμβεί αφού το να χάσουν τους τίτλους τους δεν θα σύμφερε ούτε τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας – ήδη γνωρίζουν τις συνέπειες από την περίοδο της πριγκίπισσας Diana.

2.The Sussex Martyrs: Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πιστεύουν ακράδαντα –όπως αναφέρουν στο νέο τους site- στον ρόλο της μοναρχίας και γι’ αυτό επιθυμούν να «υπηρετούν» την βασίλισσα. Αν η ελπίδα τους «πεθάνει», τότε αυτομάτως η μοναρχία θα δείξει παλιομοδίτικη. Η επικρατέστερη επιλογή είναι ο Harry και η Meghan να κρατήσουν μεν την προσωπική τους ζωή ιδιωτική, ωστόσο να συμμετέχουν σε μεγάλα γεγονότα όπως για παράδειγμα το Trooping The Colour. Την ίδια στιγμή, όλα τους τα βασιλικά καθήκοντα θα είναι μειωμένα, οπότε κάτι τέτοιο θα τους ικανοποιεί. Θα συμβεί όμως αυτό;

3.Η απόφαση πού θα μείνουν και οι φορολογικές συνέπειες: Ο Harry έχει ήδη στα χέρια του documents σχετικά με τα tax authorities σε Αγγλία και Καναδά – που του υποδηλώνουν πως το ‘double tax’ θα κοστίσει. Από την μία ο Καναδάς απαιτεί από τους κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων στην χώρα να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος για τα παγκόσμια κέρδη τους και από την άλλη, το ίδιο σχεδόν κάνει και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και εδώ τίθεται το καίριο ερώτημα: ποια θα είναι η βάση του ζευγαριού; Πού θα πληρώνουν φόρους; Πρόκειται ο πρίγκιπας να εγκαταλείψει την κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο ή θα περιορίσει τον χρόνο του στον Καναδά;

4.Θα συνεχίσει ο πρίγκιπας Κάρολος να χρηματοδοτεί το ζευγάρι; Όπως αναφέρει το ζευγάρι μέσα από την ιστοσελίδα του, ο πρίγκιπας Κάρολος καλύπτει το 95% της ετήσιας χρηματοδότησής του. Αυτό σημαίνει πως ο δούκςας τους δίνει περίπου 2.3 εκατομμύρια στερλίνες τον χρόνο. Θα συνεχίσει να το κάνει και τώρα;

5.The Fergie Factor:Το ζευγάρι ισχυρίζεται πως υπάρχει όφελος στο να διατηρήσει τον τίτλο του και σαφώς να έχει έσοδα – αφού θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την βασίλισσα. Ποιος όμως ο λόγος να δεχτεί το αίτημά τους η βασιλική οικογένεια; Η πριγκίπισσα Βεατρική και Ευγενία –για παράδειγμα- παρόλο που δίνουν «το παρών» τους σε royal events, δεν κερδίζουν χρήματα γι’ αυτό. Το να έχουν έσοδοα άλλωστε ίσως τους οδηγήσει σε ανούσια και μη επικερδείς επιχειρηματικές συμφωνίες. Τι θα γίνει τελικά;

Αυτοί είναι μονάχα 5 από τους άξονες συζήτησης του συνεδρίου. Οι προεκτάσεις βέβαια είναι πολύ περισσότερες... και περιμένουμε απαντήσεις. Για να δούμε τι θα γίνει.

Οπως δήλωσε πάντως στο Sky News η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Angela Levin, «η βασίλισσα θέλει να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεση γιατί δεν επιθυμεί ο Harryνα φύγει με άσχημο τρόπο και να μην επιστρέψει. Θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεση με την οικογένεια. Θα ήταν η απόλυτη τραγωδία αν η διαδικασία γινόταν με άσχημο τρόπο». 

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ