ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Ο λόγος που οδήγησε τον Γάλλο πρόεδρο σε αυτή την απόφαση

O πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, πήρε την απόφαση να παρέμβει διακριτικά στο μπλε χρώμα της σημαίας και να αλλάξει τον ανοιχτό τόνο που είχε σε navy blue. Η λεπτομέρεια αυτή, παρά το ότι είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, δεν πέρασε απαρατήρητη καθώς για την αλλαγή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ελιζέ, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Μετά από μια μεγάλη συζήτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, η αλλαγή, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε από το Ελυζέ. Τα άλλα δύο χρώματα της σημαίας, δηλαδή το κόκκινο και το λευκό, θα παραμείνουν στην ίδια απόχρωση.

Όπως αναφέρει το Europe 1, o Γάλλος Πρόεδρος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση πριν ένα χρόνο, ωστόσο την έθεσε σε εφαρμογή πρόσφατα.
Για την ιστορία αξίζει να πούμε πως η γαλλική σημαία με το πιο σκούρο μπλε χρησιμοποιήθηκε μετά την εγκαθίδρυση της πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και ουσιαστικά, το χρώμα αυτό έχει συνδεθεί με την Γαλλική Επανάσταση. Το πιο ανοιχτό ωστόσο μπλε, εμφανίστηκε στη σημαία της Γαλλίας το 1976 από τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν ώστε να χρησιμοποιείται σε τηλεοπτικά σποτ και διαγγέλματα αφού το πιο ανοιχτό μπλε δεν ερχόταν σε «σύγκρουση» με το μπλε της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ