ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Δεν έχουν τελειωμό οι τοποθετήσεις διάσημων Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών εναντίων των όσων κατηγορείται ότι έχει πράξει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε επι του θέματος και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, λέγοντας «Εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοί μου, είχα ακούσει για μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι είχαν μία περίεργη συμπεριφορά. Κοινώς, κάποιοι ήταν "πέφτουλες". Κανένας δε μπορούσε να φανταστεί ότι είχαν φτάσει σε ακρότητες. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που είχε θεωρηθεί να είναι φυσιολογικό φαινόμενο, και το είχαμε αποδεχτεί φυσιολογικά όλοι, και λόγω της εξουσίας και λόγω των συνθηκών που είχα δημιουργηθεί – και από τα κανάλια που τους έδιναν πάρα πολλά χρήματα, αυτό τους έκανε να πιστεύουν ότι είναι κάτι παραπάνω από τους άλλους! Αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ποιος έδωσε σε όλους αυτούς το έναυσμα για να αποκτήσουν πολύ μεγάλη εξουσία; Όταν έγιναν τα ιδιωτικά κανάλια! Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν συνήθως σε σημαντικές θέσεις, ενώ εμείς, οι περισσότεροι ηθοποιοί δηλαδή, ψάχναμε για δουλειά. Αυτό δεν είναι κακό, αν σου προσφέρεται η εργασία. Στο θέατρο, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες γνωριμίες, που ελίσσονται. Ο Δημήτρης, λοιπόν, ήταν από αυτούς τους τυχερούς ανθρώπους, που, από τότε που βγήκε, συνήθως ήταν σε θέσεις, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων».

Στην συνέχεια ήρθε στο φως και η υπόθεση καταγγελίας από 23χρονο Κύπριο, ο οποίος κατέθεσε στο ΤΑΕ Λάρνακας την Τρίτη 06/04, με τον ίδιο να τοποθετείται επι του θέματος «Ξέρετε είναι πολύ ψυχοφθόρα η διαδικασία να πηγαίνεις στο τμήμα 4-5 ώρες να εξιστορείς τραύματα που θα τα κουβαλάς μια ζωή. Και πρέπει να δείχνω καθημερινά ότι όλα είναι καλά στην οικογένεια μου που δεν ξέρει τίποτα... Θα παρακαλούσα να σταματήσουν οι ψευδείς ειδήσεις στο κομμάτι του δικηγόρου. Δεν έχω έρθει ποτέ αντιμέτωπος με δικηγόρους και τα συναφή...»

Έτσι μίλησε και ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει και τα δεδομένα που σόκαραν το πανελλήνιο. Ο ίδιος με μία λιτή απάντηση τα είπε όλα «Είναι σωστό το ότι ξεσκεπάστηκαν πράγματα. Πολύ λυπάμαι για τον Λιγνάδη γιατί είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, αλλά ξεσκεπάστηκε μια πολύ βρώμικη ιστορία και εύχομαι ο Θεός να τον βοηθήσει με όλο αυτό το βάσανο που έβαλε στον εαυτό του και στις προτιμήσεις του. Μακάρι να μη βρεθεί ποτέ κάποιος ξανά στη θέση του. Η μεγάλη σοβαρότητα του θέματος αυτού ανάγκασε τους καλλιτέχνες να γίνουμε ένα. Η δουλειά του Μπιμπίλα και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι άριστη, γιατί κατάφεραν εξαιρετικά πράγματα. Δυστυχώς ο Λιγνάδης τώρα θα πληρώσει το προσωπικό του πάθος. Και είναι έγκλημα να έχεις πάθος να ξεσκίζεις τις ψυχές ανθρώπων».

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ