ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

newsroom must

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε την Νέα Ζηλανδία

Πάντα τα πρόσωπα εξουσίας γίνονταν στόχος διάφορων επιθέσεων, από τα πολύ παλιά χρόνια όταν οι αντιζηλίες και οι κόντρες για τον θρόνο ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο. Ακόμα όμως και σήμερα, συχνά οι βασιλικές οικογένειες παρά την ελάχιστη πολιτική δύναμη που έχουν, δίνουν υπέρογκα ποσά για την προστασία και την ασφάλεια τους. 

Για τη βασίλισσα Ελισάβετ έχουμε ακούσει συχνά να γίνεται στόχος διαρρυκτών και διάφορων διαμαρτυριών, αλλά το 1981 κόντεψε να χάσει τη ζωή της σε μια επίσκεψή της στη Νέα Ζηλανδία. 

Στις 14 Οκτωβρίου 1981, η Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος επισκέφτηκαν το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας και σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να καταλάβει κανείς ύποπτες κινήσεις, ένας 17χρονος πυροβόλησε προς την βασίλισσα αλλά αστόχησε. Ήταν ο Christopher John Lewis, γνωστός στις τοπικές Αρχές, με πολλές αποβολές από σχολεία και μια συμμορία με όνομα ''National Imperial Guerrilla Army'' στο ενεργητικό του. Με τη συμμορία αυτή, έκλεβαν όπλα και χρήματα. 

Την ημέρα της απόπειρας, ο Lewis περίμενε σε ένα ψηλό κτίριο με θέα την αυτοκινητοπομπή της βασίλισσας. Η αστυνομία δεν είχε ελέγξει τα γειτονικά κτίρια, παρόλο που λίγους μήνες πριν είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Ronald Reagan. H σφαίρα βρήκε την άσφαλτο, και κανείς δεν έχει ποτέ ξεκαθαρίσει τους λόγους που οδήγησαν τον Lewis στην πράξη αυτή. 

Η αστυνομία ωστόσο φοβούμενη πως η απόπειρα αυτή θα απέτρεπε σημαντικά πρόσωπα από το να επισκέπτονται την χώρα, προσπάθησαν να την καλύψουν, μέχρι και το 2018. Μέχρι τότε, η εξήγηση ήταν πως ο ήχος που είχε ακουστεί δεν ήταν πυροβολισμός αλλά μια μεγάλη πινακίδα που είχε πέσει, ενώ αργότερα είχαν πει πως ήταν μικροί δυναμίτες. Ο Lewis συνελήφθει με κατηγορίες ληστείας και χρήσης όπλου και όχι για απόπειρα δολοφονίας. Τελικά έβαλε τέλος στη ζωή του το 1997 όσο βρισκόταν στην φυλακή.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ