ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CELEBS

Δέσποινα Άσπρου

Ο Donald Trump ζήτησε να προστεθεί το όνομα του στις επιταγές προς τους Αμερικανούς

Λίγο μετά από την πολυσυζητημένη διάσκεψη Τύπου, ο Donald Trump φαίνεται να βάλθηκε να κάνει τους πάντες να μιλάνε γι' αυτόν! Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Αμερικής ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να εμφανίζεται το όνομα του στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, ως μέτρο στήριξης απέναντι στις εκτεταμένες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Washington Post και επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το CNN, μέσω κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου. Ωστόσο, όπως ανέφεραν δύο αξιωματούχοι στην Washington Post, πιθανότατα θα υπάρξει αλλαγή ημερομηνίας στην αποστολή των πρώτων επιταγών, οδηγώντας, όπως τονίζεται, ενδεχομένως σε καθυστέρηση μιας διαδικασίας που ήδη υπολογίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 20 εβδομάδες, την ώρα που η οικονομική εικόνα επιδεινώνεται.

Και εδώ τίθενται δύο ερωτήματα: Γιατί ο Trump έχει προβεί σε αυτήν την κίνηση και τι θέλει να πετύχει; Αν και σαφώς δεν είμαστε στο μυαλό του, η όλη κατάσταση ξαφνιάζει. Καταλήγουμε ωστόσο, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδιώκει να αντισταθμίσει τα αρνητικά σχόλια που φέρουν το όνομά του ως προς την καθυστέρηση της λήψης μέτρων από την κυβέρνησή του που είχε ως αντίκτυπο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αμερική.

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ