ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

newsroom must

''Το ραδιόφωνο δεν θα το άφηνα ακόμα κι αν με απειλούσαν με όπλο''!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

«Η πιο βελούδινη φωνή του κυπριακού ραδιοφώνου». τ’ ακούς και αμέσως ξέρεις ότι μιλάνε για την Αφροδίτη Δερματά. Συναντήσαμε τη δημοφιλή ραδιοφωνική παραγωγό του LOVE FM 100.7 και μιλήσαμε για το ραδιόφωνο, αλλά και για την τηλεόραση. Μας αποκάλυψε ότι θέλει να δοκιμαστεί και μπροστά στο γυαλί, αποκαλύπτοντας μας και τα τηλεοπτικά προγράμματα που πιστεύει ότι μπορεί να υποστηρίξει.

Ας ξεκινήσουμε αυτή τη συνέντευξη με ένα τραγούδι. Ποιο θα ήθελες να έχουμε σαν «χαλί» στη διάρκεια της κουβέντας μας;
Επειδή είμαι απ’ αυτούς τους ανθρώπους που αποδέχονται τη σκοτεινιά του χειμώνα, γιατί ξέρουν ότι στο τέλος του παραμονεύει ένα καλοκαίρι γεμάτο φως κι επειδή αυτό τον καιρό όλοι έχουμε ανάγκη από φως στις ζωές μας, θα παίζει σαν χαλί το «Έχω μάθει» της Μαρινέλας.

Έχει τόσο δυνατή επιρροή σε σένα η μουσική, ώστε να καθορίζει τη διάθεση της μέρας σου;
Η μουσική «ντύνει» την καθημερινότητά μου. Ζω μαζί της και υπάρχει σε κάθε ώρα της μέρας μου και με κάθε τρόπο. Θα έλεγα ότι ουσιαστικά η διάθεσή μου είναι αυτή που καθορίζει τη μουσική που θα ακούσω. Για παράδειγμα αν είμαι στεναχωρημένη θέλω να ακούω χαρούμενα τραγούδια, αν είμαι αγχωμένη θέλω να ακούω κλασική μουσική για να ηρεμώ, αν είμαι χαρούμενη πάω σε πιο ροκ ή πιο έντεχνες επιλογές.

Tι είναι για σένα το καθημερινό τρίωρο 15.00-18.00, που είναι το διάστημα που βρίσκεσαι πίσω από το μικρόφωνο του Love FM 100.7;
Ο Κομφούκιος είχε πει «Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Αυτό αισθάνομαι κάθε απόγευμα όταν ξεκινάω την εκπομπή μου. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που κάνω μια δουλειά που λατρεύω και που εδώ και έξι χρόνια κάθε απόγευμα ξεκινάω με την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο έρωτα το μουσικό ραντεβού με τους ακροατές μου. Όποια κι αν είναι η προσωπική μου διάθεση, ό,τι και να έχει συμβεί στη ζωή μου, με το που ανάψει το κόκκινο φως στο στούντιο όλα τα άλλα παγώνουν, μένουν απέξω. Είμαι εγώ, η μουσική και οι ακροατές κι αυτό είναι κάτι μαγικό.

Το ραδιόφωνο είναι στη ζωή σου καθημερινά, μιας και κάνεις εκπομπή στο Love FM 110.7 και τα σαββατοκύριακα! Είναι διαφορετικές οι δύο εμπομπές; Μέσα σου υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην καθημερινή και την εκπομπή του σαββατοκύριακου;
Ναι, υπάρχει. Η διαφοροποίηση έγκειται στη διάθεση. Το Σαββατοκυρίακο είναι πρωινή και φρέσκια, εφόσον δεν έχω προλάβει να έρθω αντιμέτωπη με τα προβλήματα της ημέρας. Η μουσική επίσης, προσπαθώ να είναι διαφορετική, ειδικά τις Κυριακές που ο κόσμος έχει εκδρομική διάθεση και αλλάζει και το ύφος της θεματολογίας που προσεγγίζω.

Αλήθεια, πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Πώς έγινε και βρέθηκες μπροστά από ένα μικρόφωνο;
Είχα εμμονή με το ραδιόφωνο και είχα την τύχη να βρεθώ στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και να γνωρίσω το σωστό άτομο. Ο λόγος για τον Τάσο Τρύφωνος, ο οποίος ακούγοντας τη φωνή μου και έχοντας ένα κενό στο πρόγραμμα του Love FM 100.7, συμφώνησε να μου δώσει μια ευκαιρία.

Και ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα μέσα σου;
Μέσα μου ούρλιαζα από χαρά, έξω μου πάλι ούρλιαζα… από άγχος! Νομίζω ότι ο πρώτος μήνας στο ραδιόφωνο ήταν ό,τι πιο αγχωτικό έχω κάνει στη ζωή μου.

Το είχες σκεφτεί ως ενδεχόμενο, πριν πραγματοποιηθεί;
Δεν μου περνούσε καν από το μυαλό. Μάλιστα κάποια στιγμή όταν ήμουν στη σχολή είχα κάνει ένα δοκιμαστικό στην ΕΡΑ και μόλις άκουσα τη φωνή μου είπα: «Να κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου». Μου είχε φανεί απαίσια.

Ήξερες, όμως, πώς ήταν ο κόσμος του ραδιοφώνου πριν μπεις σε αυτόν;
Γιατί απ’ ό,τι ξέρω είχες κάποια επαφή με ΜΜΕ... Ναι, είχα κάποια επαφή με τα μίντια. Δουλεύω σε περιοδικά, εφημερίδες και site από τότε που ήμουν 20 χρονών, αλλά επαφή με το ραδιόφωνο δεν είχα ποτέ. Δεν είχα ιδέα τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο.

Η ώρα που μεταδίδεται η εκπομπή σου έχει καθορίσει τη θεματολογία της;
Φυσικά. Ξέρω ότι την ώρα που κάνω την εκπομπή τις καθημερινές, ο κόσμος σχολάει από τις δουλειές του, πιθανόν να είναι κουρασμένοι ή πιεσμένοι από το πρόγραμμα της ημέρας. Προσπαθώ να έχω θεματολογία η οποία ταξιδεύει, αποφορτίζει και φτιάχνει τη διάθεση.

Ποια άλλα στοιχεία έχει η εκπομπή σου, που πιστεύεις ότι την κάνουν να ξεχωρίζει και που την έχουν αναδείξει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα τραγούδια που επιλέγω, αλλά και τα θέματα που αναπτύσσω, τα οποία θέλω πάντα να έχουν κάτι να πουν στον ακροατή. Να ξέρω ότι κλείνοντας το ραδιόφωνό του είτε ότι του έχω φτιάξει τη διάθεση ή ότι έχει μάθει κάτι σπουδαίο από εμένα.

Προηγουμένως μου είπες πως όταν πρωτοάκουσες τη φωνή σου, σ’ εκείνο το δοκιμαστικό, τη βρήκες απαίσια. Όμως, είσαι γνωστή, πλέον, και ως «η πιο βελούδινη φωνή του κυπριακού ραδιοφώνου». Πώς νιώθεις για αυτό τον χαρακτηρισμό;
Μ’ αρέσει που είναι τόσο αναγνωρίσιμη και χαρακτηριστική η φωνή μου. Λατρεύω όταν ο κόσμος μού λέει ότι ηρεμεί ακούγοντάς με.

Πώς έχει διαμορφωθεί, πλέον, μέσα σου η σχέση που έχεις με το ραδιόφωνο;
Πιστεύω ότι έχω εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με την αρχή. Προσπαθώ να μην μακρηγορώ, να μην κουράζω. Ακούω καθημερινά αθηναϊκό ραδιόφωνο, ώστε να παίρνω ιδέες. Βέβαια, πάντα έχω καλές και κακές μέρες. Είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου και αποδέχομαι και αποζητώ την καλοπροαίρετη κριτική, γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι βελτιώνεται κανείς.

Πρόσφατα αποκάλυψες την απίστευτη προσωπική περιπέτειά σου με έναν ακροατή, ο οποίος σου έγινε stalker. Σου πέρασε καθόλου απ’ το μυαλό να σταματήσεις το ραδιόφωνο, εξαιτίας αυτής της περιπέτειας;
Το ραδιόφωνο δεν θα το άφηνα ακόμα και αν με απειλούσαν με όπλο!

Θα σταματούσες το ραδιόφωνο για κάποιον άλλο λόγο;
Δεν θέλω να το σκέφτομαι καν. Φαντάζομαι ότι θα είμαι γριούλα σε κάποιο οίκο ευγηρίας και θα συνεχίζω ακάθεκτη να κάνω ραδιόφωνο.

Πώς θα αντιδρούσες, αν έτσι όπως τυχαία μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου, ερχόταν στο επόμενο διάστημα, μια πρόταση από την τηλεόραση;
Ανάλογα με την πρόταση. Αν ήταν ενδιαφέρουσα θα αντιδρούσα με πολύ ενθουσιασμό.

Θα ήθελες να δοκιμαστείς μπροστά από το γυαλί;
Θα ήθελα, ναι. Νομίζω είναι το επόμενο βήμα.

Τι είδους τηλεοπτικό πρόγραμμα πιστεύεις ότι έχεις τα προσόντα να υποστηρίξεις;
Νομίζω ότι θα μπορούσα άνετα να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι, πιθανόν και μια ταξιδιωτική εκπομπή και φυσικά μια πολιτιστική ή μουσική εκπομπή.

Πού θα ένιωθες πιο κοντά σε σένα, στην τηλεόραση: Θα ήθελες να κάνεις μια εκπομπή, να παρουσιάζεις ένα μαγκαζίνο, να κάνεις ένα τηλεπαιγνίδι, να είσαι οικοδέσποινα σε ένα talk show, να συμμετάσχεις στο πάνελ κάποιας εκπομπής...
Όλα όσα είπες, αφαίρεσε το talk show και το πάνελ. Έχω την αίσθηση ότι δεν μου ταιριάζουν...

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ