ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Παύλος Χατζηλοΐζου

«Η πανδημία μάς αναγκάζει να αλλάξουμε τον ρου της ζωής μας»

Έχοντας στο ενεργητικό της ωραίες δουλειές και με ενδιαφέρουσα άποψη, η ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία παίζει στο "Κάμπινγκ", μάς μιλάει για τα καλλιτεχνικά πράγματα στην Κύπρο.

Φέτος άλλαξες τηλεοπτική στέγη και παίζεις στο «Κάμπινγκ» του Alpha. Πώς προέκυψε αυτό;
Με μεγάλη χαρά έχω ενταχθεί φέτος στην οικογένεια του Alpha, αλλά κυρίως στην οικογένεια που έχει φτιάξει ο Φώτης Γεωργίδης στο «Κάμπινγκ». Ήταν μια πρόταση που προέκυψε στην προ κορωνοϊού εποχή και εξελίχθηκε με κάποιες τροποποιήσεις σε κάτι που μου έχει δώσει μεγάλη χαρά.

Τι θα δούμε στη συνέχεια σε σχέση με τον ρόλο σου;
Αυτό είναι κάτι το οποίο ούτε εγώ το γνωρίζω ακόμα και αυτό με εξιτάρει πολύ!

Πώς θα περιέγραφες τον χαρακτήρα που υποδύεσαι;
Η Νίτσα είναι μια καθημερινή, απλή και δυναμική γυναίκα, με μικρές πληγές, οι οποίες διαμορφώνουν ένα προφίλ που πολλοί μπορεί να παρεξηγήσουν ως σκληρό ή κακό. Θα έλεγες ότι έχεις κοινά στοιχεία με τη Νίτσα; Μόνο τον δυναμισμό της και την αίσθηση αυτοσυντήρησής της! Παρακολουθείς τηλεόραση; Ναι, παρακολουθώ. Κυρίως ενημερωτικές εκπομπές ή ντοκιμαντέρ.

Πώς βιώνεις την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού;
Προσπαθώ να τη διαχειριστώ με όσο το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε και να εξελιχθούμε στη βάση αυτή.

Τι μαθήματα πιστεύεις ότι μπορούμε να αντλήσουμε από αυτήν την κατάσταση;
Κυρίως την αίσθηση αλληλεγγύης και το πως όλα είναι τόσο εφήμερα που ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μας είναι απαραίτητος.

Παράλληλα, είσαι γραμματέας της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου. Πώς κρίνεις τη στάση της πολιτείας απέναντι στους ηθοποιούς;
Η πολιτεία δυστυχώς δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένη και ενημερωμένη για την κατάσταση των ανθρώπων του πολιτισμού. Μέσα στην περίοδο του lockdown, όλες αυτές οι χρόνιες παθογένειες που μαστίζουν τον κλάδο μας βγήκαν στην επιφάνεια, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με σοβαρά ζητήματα που προκάλεσαν μια αλυσίδα προβλημάτων. Θεωρώ πως η πολιτεία μάς αφουγκράστηκε (κατόπιν δικής μας «ενόχλησης») και τώρα έχει μπει σε μια διαδικασία επίλυσης όλων αυτών των θεμάτων.

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
Είναι τόσα πολλά που δυστυχώς οι λέξεις που έχουμε δεν αρκούν…

Πώς βλέπεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο;
Δυστυχώς τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θολά. Βλέπουμε πως ανά το παγκόσμιο υπάρχει μια κινητικότητα ως προς την εξεύρεση νέων πλατφορμών προβολής της δημιουργίας. Αυτό είναι κάτι που αναγκαστικά πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Υπάρχουν τόσοι καλλιτέχνες που χρειάζονται έδαφος για να δημιουργήσουν. Η πανδημία μάς αναγκάζει να αλλάξουμε τον ρου της ζωής μας. Πού θα πάει, θα τον βρούμε.

Τι είναι η υποκριτική για σένα;
Η υποκριτική είναι ανάσα, είναι ζωή, είναι καθήκον και ευθύνη. Αν μου έδωσε ο Θεός λίγο ταλέντο, οφείλω να το προσέχω, να το εκπαιδεύω, να το μοιράζομαι. Να μαθαίνω από την τέχνη των συναδέλφων μου και να μοιράζομαι τις ανησυχίες και την έκσταση που μου χαρίζει.

note Η Άννα Γιαγκιώζη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Γιώργου Αρμένη και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη μονωδία με άριστα παμψηφεί. Έχει συνεργαστεί με τον ΘΟΚ, την Alpha Square, την ομάδα Persona, το θέατρο Διόνυσος, το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος και το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ