ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Ειρήνη Χριστοφόρου

Single mother, επιχειρηματίας, παρουσιάστρια… Οι τρεις ρόλοι στη ζωή της Κωνσταντίνας Ευριπίδου που αγαπά με πάθος.

Τη βρίσκω ανανεωμένη, με πολύ καλή διάθεση και θετικότητα. Είναι έτοιμη να πάρει τη ζωή στα χέρια της, μετά από τον εγκλεισμό και τον χωρισμό της. Ζει σε πολύ έντονους ρυθμούς με το δρομολόγιο Λεμεσός – Λευκωσία να είναι στην καθημερινότητά της μιας και πλέον ζει με τα παιδιά στη Λεμεσό. Είναι, όμως, ευτυχισμένη και -το κυριότερο- νιώθει ευλογημένη.

Σε βρίσκω ανανεωμένη και ήρεμη, θα έλεγα. Να υποθέσω ότι σε βοήθησε η καλοκαιρινή αύρα;
Πάντα με βοηθάει η καλοκαιρινή αύρα! Γενικότερα το καλοκαίρι νιώθω σαν να ξαναγεννιέμαι, ειδικότερα αυτή τη χρονιά με την πανδημία, τον εγκλεισμό και όλα όσα στερηθήκαμε. Θέλω να βγω, να δω φίλους μου, να κάνω εκδρομές με τα παιδιά μου και να έχω χαλαρές στιγμές.

Είσαι δηλαδή γυναίκα του καλοκαιριού.
Ως «ψαράκι» που είμαι έχω αδυναμία στο καλοκαίρι. Είμαι γυναίκα της θάλασσας, του ήλιου, της χαλαρής διάθεσης και της παρέας.

Έκανες τον εμβολιασμό σου;
Ναι, έχω κάνει τον εμβολιασμό μου και θα σου πω ότι ένιωσα τεράστια ανακούφιση μετά από όλα όσα στερηθήκαμε. Με τον εμβολιασμό αφαιρείται μεγάλο μέρος της ανησυχίας.

Τι μήνυμα θέλεις να δώσεις στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί;
Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες γιατί σίγουρα γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς. Προσωπικά έχω κάνει τον εμβολιασμό γιατί ένιωσα έντονα ότι είναι η μόνη επιλογή για να έχουμε τη ζωή μας πίσω. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη δική του ζωή και υγεία. Εγώ, όμως, εμπιστεύτηκα την επιστήμη περισσότερο από την ανασφάλεια που μπορεί να είχα για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου μετά από όλα αυτά;
Νιώθω πολύ καλά και μόνο θετικά μπορώ να το σκέφτομαι.

Κάνεις αυτοκριτική; Είσαι αυστηρή με την Κωνσταντίνα;
Είμαι πάρα πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να νιώσω ότι έχω κάνει κάτι εις βάρος κάποιου ή να έχω πληγώσει κάποιον. Είμαι πολύ μετρημένη σε ανθρώπινες συμπεριφορές.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις;
Τόσα χρόνια έχω συμβιβαστεί με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μου, εσωτερικά και εξωτερικά, η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να αλλάξω πολλά. Το μόνο που ίσως θα ήθελα να αλλάξω είναι ο αυθορμητισμός μου. Είμαι πολύ εκδηλωτική σε όλες μου τις αντιδράσεις και θα ήταν καλύτερα να συγκρατούμαι κάποιες φορές. Ένα άλλο ελάττωμα είναι και η εμπιστοσύνη που δείχνω εύκολα στους ανθρώπους. Την πλήρωσα αρκετές φορές.

Θα έλεγες ότι είσαι ρομαντική ή δυναμική;
Όντας Ιχθύς με ωροσκόπο Λέοντα, μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται μέσα μου (γέλια)! Είμαι και τα δύο πάρα πολύ έντονα. Υπάρχουν μέρες που είμαι πάρα πολύ ρομαντική, ευαίσθητη και ονειροπόλα και μέρες που ξυπνάει ο δυναμικός Λέων μέσα μου! Το σώμα σου έχει επανέλθει μετά τη δεύτερή σου γέννα.

Γυμνάζεσαι, κάνεις υγιεινή διατροφή;
Κατ’ αρχάς να σου πω ότι θεωρώ πολύ σημαντικό μια γυναίκα να αποδεχθεί τις αλλαγές που έχει το σώμα της μετά τη γέννα. Μετά από ένα τόσο μεγάλο θαύμα, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγαπήσουμε το σώμα μας που έφερε στον κόσμο μια ζωή, έναν άνθρωπο. Προσωπικά έχω περάσει διάφορες αλλαγές όσον αφορά το σώμα μου, με τις οποίες έχω συμβιβαστεί. Δεν θέλω να έχω το τέλειο σώμα, θέλω όμως να έχω ένα υγιές σώμα, μετά από δύο εγκυμοσύνες. Το σώμα μπορεί να επανέλθει με ηρεμία και όχι με πανικό. Εμένα μου πήρε ένα χρόνο και δεν έχει επανέλθει εκατό τοις εκατό. Όμως, ποτέ δεν είχα άγχος γι’ αυτό. Δεν δίστασες καθόλου, όμως, να προβάλεις το σώμα σου μετά τη γέννηση του μικρού Νικόλα.

Τι μήνυμα θέλησες να περάσεις μέσα από αυτό;
Τον πρώτο μήνα μετά τη γέννηση του Νικόλα ήθελα να ανεβάσω μια φωτογραφία του σώματός μου στο Instagram. Το έκανα για να περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για το σώμα μας όπως κι αν είναι. Να το αγαπάμε, να το εξελίσσουμε και να νιώθουμε καλά να το προβάλλουμε σε όποια φάση κι αν βρίσκεται, με όποια ατέλεια κι αν έχει. Γενικά βλέπουμε την εγκατάλειψη του body shaming και αυτό είναι πολύ θετικό.

Στη σχολή σου έχεις μοντέλα plus size ή κοπέλες που να μην έχουν το αψεγάδιαστο σώμα;
Η σχολή μας εδώ και δέκα χρόνια στηρίζεται όχι μόνο στην εμφάνιση ενός κοριτσιού και την εξέλιξη ενός μοντέλου αλλά και στην αυτοπεποίθησή του, στην προσωπική ανάπτυξη, στη θηλυκότητα. Εκτός από τα μαθήματα μόντελινγκ, στόχος της σχολής είναι πρώτα τα κορίτσια μας να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Και βέβαια αποδεχόμαστε όλους τους σωματότυπους γυναικών χρόνια τώρα, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την αναδεικνύουμε. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για το οποίο νιώθω πολύ περήφανη.

Έχεις θηλάσει;
Ναι, έχω θηλάσει και τον Νικόλα, όπως είχα κάνει και με την Αριάδνη για οκτώ μήνες.

Δεν ήταν δύσκολο για σένα να θηλάσεις για οκτώ μήνες;
Ήταν. Είμαι από τις γυναίκες που θεωρούν ότι ο θηλασμός και το μητρικό γάλα είναι το μεγαλύτερο δώρο που δίνει η φύση στις μανούλες. Όμως, κατανοώ απόλυτα και τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν θέλει να θηλάσει ή που δεν το κάνει αποκλειστικά. Φυσικά και για μένα οι οκτώ μήνες ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου, δεδομένου ότι είχα να το συνδυάσω με το βαρυφορτωμένο μου πρόγραμμα και με αποκλειστικό θηλασμό. Ένιωθα, όμως, πως έδινα ό,τι καλύτερο μπορούσα στα παιδιά μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μητέρες που δεν καταφέρνουν να το κάνουν ή δεν θέλουν, προσφέρουν λιγότερα στα παιδιά τους.

Περίγραψέ μου μια μέρα σου.
Ποτέ η μέρα μου δεν είναι ίδια (γέλια)! Αν πάρω, όμως, μια καθημερινή μου συνηθισμένη μέρα, ξυπνάω στις έξι το πρωί για το πρωινό του Νικόλα, και αν ξανακοιμηθεί είμαι τυχερή, μετά ετοιμαζόμαστε για το σχολείο της Αριάδνης, αφήνω τον μικρό στη γιαγιά και μετά πηγαίνω στη Λευκωσία όπου εκεί είναι και όλες οι δουλειές μου, ραδιόφωνο και μετά στο fashion workshop. Το μεσημέρι επιστρέφω στη Λεμεσό μετά από ραντεβού, και προσπαθώ όλο το απόγευμά μου να είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά, με εξαίρεση τις μέρες που έχουμε μαθήματα στη σχολή. Έχεις, δηλαδή, μετακομίσει στη Λεμεσό. Ναι, ζω πλέον στην πανέμορφη Λεμεσό.

Πώς είναι να είσαι single μητέρα και παράλληλα να έχεις τη δική σου επιχείρηση και να κάνεις όλα αυτά που κάνεις;
Σίγουρα δεν είναι εύκολο και ασφαλώς δεν είμαι η μόνη μητέρα που μεγαλώνει δυο παιδιά ενώ παράλληλα εργάζεται. Είμαι, όμως, ευλογημένη που έχω βοήθεια από τους γονείς μου και μπορώ να εργάζομαι χωρίς άγχος. Πάντα ήμουν δραστήριο άτομο, από τα δεκαέξι μου που έκανα την πρώτη μου δουλειά, δεν μπορώ την ηρεμία, θέλω να νιώθω πιεσμένη αν και κάποτε γκρινιάζω. Αγαπάω όλους τους ρόλους στη ζωή μου πάρα πολύ έντονα και δεν μπορώ να στερηθώ κάποιον από αυτούς.

Σε πλήγωσε ο χωρισμός σου;
Είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν θέλω να αγγίξω. Σίγουρα σε πληγώνει, γιατί αλλιώς ξεκινάς, με όνειρα για μια ζωή. Νιώθω ότι εν μέρει είναι μια αποτυχία, αλλά θεωρώ ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Νιώθεις ότι βγήκες πιο δυνατή;
Εννοείται πως νιώθω ότι βγήκα πιο δυνατή. Από οποιαδήποτε δυσκολία κι αν σου παρουσιαστεί στη ζωή σου θεωρώ ότι πάντα βγαίνεις πιο δυνατός.

Τα κουτσομπολιά πώς τα αντιμετωπίζεις;
Είμαι συνηθισμένη (γέλια).

Σε πλήγωσε κάτι από όλα αυτά;
Πλέον έχω μάθει να μην πληγώνομαι από σχόλια που ακούγονται δεξιά και αριστερά. Τελικά έχει το τίμημά της η δημοσιότητα. Μεγάλο, θα έλεγα. Υπήρξαν φορές που ένιωσα πολύ όμορφα αλλά και αρκετές φορές που αισθάνθηκα άσχημα.

Ποια πρότυπα θέλεις να μεταφέρεις στην Αριάδνη και τον Νικόλα;
Δεν ξέρω αν τα πρότυπα που έχω εγώ στο μυαλό μου είναι τα ιδανικά, αλλά έχω μεγαλώσει σε μια σπουδαία οικογένεια γεμάτη αγάπη, αλληλοεκτίμηση, σεβασμό και αλληλεγγύη. Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με την Αριάδνη, μου έλεγε ότι θέλει να μεγαλώσει, να παντρευτεί και αυτό που τη συμβούλεψα είναι να μην αφήσει ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να χαμογελά. Να μην περάσει ούτε μια μέρα που να μη νιώθει γεμάτη με τις επιλογές της. Είτε παντρευτεί με αγόρι είτε με κορίτσι, είτε χωρίσει, ακόμη κι αν δεν παντρευτεί ή κάνει παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένη, ή δεν θέλει να κάνει παιδιά, ό,τι κι αν αποφασίσει στη ζωή της, να μην αφήσει μια μέρα που να μη χαμογελά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρότυπο που θέλω να έχουν στο μυαλό τους. Να είναι ευτυχισμένα χωρίς να είναι εγκλωβισμένα στα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε όλοι. Εγώ πάντα θα είμαι εκεί γι’ αυτά.

Είσαι στον χώρο της μόδας αρκετά χρόνια. Όταν κοιτάς πίσω και βλέπεις την πορεία σου, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις και δεν έκανες;
Πάντα θέλω να κάνω καινούργια πράγματα, να δημιουργώ, να εξελίσσομαι. Είναι πολλά αυτά που θέλω να κάνω στον χώρο της μόδας αλλά και στον χώρο των media. Ένα μεγάλο μου όνειρο που έχω πραγματοποιήσει και νιώθω πολύ ευγνώμων και περήφανη για το ότι το έχω πετύχει, είναι η σειρά προϊόντων μακιγιάζ 21:21 που έχω λανσάρει μαζί με την κολλητή μου και make-up artist Έλενα Θεοδώρου. Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε, που τολμήσαμε εν μέσω πανδημίας να το λανσάρουμε. Και η αλήθεια είναι ότι αγαπήθηκε πολύ.

Αντιμετώπισες καθόλου δυσκολίες σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας σου;
Ναι, έχω αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, αμφισβήτηση, καταστάσεις οι οποίες ήταν αρκετά μειονεκτικές για μια γυναίκα.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό που σε στιγμάτισε;
Πολλά, τι να πρωτοπώ… Κυρίως από τον χώρο των media με οπισθοδρομικές απόψεις και τον επαγγελματικό εκφοβισμό που είχα βιώσει έντονα στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Η αμφισβήτηση που είχα λόγω της εμφάνισής μου, που έπρεπε να αποδείξω ότι μια γυναίκα εκτός από την όμορφη εμφάνιση έχει και μυαλό και γνώση. Έπρεπε διπλά και τριπλά να αποδείξω ότι αξίζω, έδωσα μια μεγάλη μάχη για να το πετύχω. Χαίρομαι που τα κατάφερα.

Τελικά θα σε δούμε στην τηλεόραση τη νέα σεζόν;
Δεν είμαι ακόμη έτοιμη να πω συγκεκριμένα, αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα επιστρέψω.

Έχεις υπογράψει σε κάποιο κανάλι;
Δεν έχω υπογράψει, είμαι όμως στις συζητήσεις, με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιέζω ιδιαίτερα γιατί όλα χρειάζονται τον χρόνο τους και το σωστό timing.

Τι είναι αυτό που σε κράτησε εκτός τηλεόρασης;
Από τη μία, ήταν η γέννηση του Νικόλα, στον οποίο ήθελα να αφοσιωθώ χωρίς να έχω υπερβολικές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Από την άλλη, ήταν η πανδημία που τερμάτισε απότομα τη μεσημεριανή εκπομπή μου, ενώ πήγαινε πολύ καλά. Είχα, όμως, και διάφορες άλλες δουλειές που ήθελα να τρέξω και έτσι είπα ότι ήταν ευκαιρία να κάνω αποτοξίνωση από το περιβάλλον της τηλεόρασης.

Με τις αντιζηλίες πώς τα πας;
Αντιζηλίες υπάρχουν πολλές σε αυτό τον χώρο, το γνωρίζεις κι εσύ πολύ καλά. Τώρα πια έμαθα να τα διαχειρίζομαι όλα.

Εκτός από επιτυχίες σίγουρα υπήρξαν και κάποιες αποτυχίες. Πώς τις διαχειρίστηκες;
Είμαι ένα άτομο το οποίο μεγάλωσε σε ένα αθλητικό περιβάλλον, όντας κι εγώ αθλήτρια έκανα πρωταθλητισμό για χρόνια και έχω μάθει να χάνω, να κερδίζω, να παλεύω και να διαχειρίζομαι την οποιαδήποτε αποτυχία την επόμενη κιόλας μέρα με δυναμισμό. Είμαι συνηθισμένη στις έντονες καταστάσεις, τις μεγάλες επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες.

Το 21:21 πώς προέκυψε; Κάποιος θα περίμενε να κάνεις κάτι σχετικό με τη μόδα, ίσως ένα fashion brand.
Αν και στο μυαλό μου πάντα είχα την αγάπη για τη μόδα, προέκυψε η δημιουργία του 21:21, η ομορφιά είναι ένα παρακλάδι της μόδας άλλωστε. Μαζί με την κολλητή μου και χρόνια συνεργάτιδά μου, Έλενα Θεοδώρου, δοκιμάζαμε διάφορα προϊόντα όταν μου έκανε το μακιγιάζ για την εκπομπή και ξεχωρίσαμε τη συγκεκριμένη ποιότητα προϊόντων. Στην πορεία είδαμε ότι είχε μεγάλη απήχηση στις τηλεθεάτριες, οι οποίες ζητούσαν τα προϊόντα και αυτό μας έκανε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να τολμήσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας brand. Ήταν μια επιτυχημένη συνταγή.

Ποια είναι τα τρία προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να έχει μια γυναίκα στην τσάντα της;
Θα σου πω τα τέσσερα που έχω εγώ πάντα στην τσάντα μου. Τη μάσκαρά μου, το μολύβι φρυδιών, το κραγιόν και το μολύβι χειλιών.

Συμμερίζεσαι τη νέα τάση, δηλαδή τη στροφή προς τη βιώσιμη μόδα αλλά και τον τρόπο ζωής; Φυσικά και συμμερίζομαι τη στροφή που γίνεται για ένα καλύτερο περιβάλλον. Βλέπουμε τις ζημιές που έχουμε προκαλέσει όλοι μας και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίζουμε να έχουμε οικολογική συνείδηση με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε ένα πιο ποιοτικό περιβάλλον. Εύχομαι μόνο να προλαβαίνουμε.

Με όλα αυτά που έχεις στην καθημερινότητά σου, βρίσκεις καθόλου χρόνο για σένα;
Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Και είναι κάτι που προσπαθώ να το δουλέψω. Βρίσκω λίγο χρόνο το βράδυ όπου μου αρέσει να χαλαρώνω είτε στη θάλασσα είτε με φίλους με ένα ποτήρι κρασί είτε και μόνη μου. Πριν μου ανέφερες ότι είσαι και ονειροπόλα. Πες μου ένα ανεκπλήρωτό σου όνειρο. Είναι πάρα πολλά μικρά όνειρα (γέλια)! Ένα από αυτά είναι να καταφέρω να δω την Αριάδνη στην Disneyland για παιχνίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εύχομαι φέτος να το πραγματοποιήσουμε.

Είσαι έτοιμη για μια νέα αρχή;
Για μια νέα αρχή δεν ετοιμάζεσαι, αναγκάζεσαι γιατί θέλεις η επόμενη μέρα να σε βρει ήρεμη, με δυνάμεις, με χαρά, όχι για σένα μόνο αλλά για τους ανθρώπους που εξαρτώνται από σένα, για τα παιδιά σου.

Πώς βλέπεις την Κωνσταντίνα σε δέκα χρόνια;
Δεν ξέρω, δεν θέλω να κάνω τόσο μακρινές σκέψεις.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ