ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Σταύρη Φράγκου

Μέσα από μία συνέντευξη στην σχεδιάστρια, μάθαμε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συλλογή.

Η Spring Summer 2021 συλλογή του Blanc Studio με τίτλο "Summer in the Forest" είναι εμπνευσμένη από τις καλοκαιρινές διακοπές που κάνει η δημιουργός του Blanc Studio, Χρίστια Χαραλάμπους, τα τελευταία χρόνια στα βουνά της Κύπρου. Με τη χρωματική παλέτα να κυμαίνεται σε γηίνα χρώματα αλλά και πιο ζωντανά, απεθύνεται στις δυναμικές γυναίκες που θέλουν να δώσουν μια μινιμαλιστική αίσθηση αλλά και μοντέρνο touch στη γκαρνταρόμπα τους. Μέσα από μία συνέντευξη στην σχεδιάστρια, μάθαμε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συλλογή.

Ποιο είναι το όνομα της συλλογής ;
Η συλλογή S/S 21 ονομάζεται "Summer in the Forest" . Είναι μια πιο limited συλλογή η οποία αποτελείται από δέκα σχέδια σε διάφορα χρώματα.

Ποια ηταν η έμπνευση πίσω απο τη δημιουργία αυτής της συλλογής;
Η συλλογή είναι εμπνευσμένη απο τις καλοκαιρινές διακοπές που κάνω τα τελευταία χρόνια στα βουνά της Κύπρου. Επίσης η ταινία Boogie Nights αποτέλεσε πηγή εμπνευσης στο visual aspect της συλλογής.

Η χρωματική παλέτα
Είναι ένας συνδυασμός earthy και natural tones με πιο ζωντανά χρώματα  όπως πράσινο και rustic red.

Τι υφάσματα χρησιμοποιήθηκαν;
Λόγω του ότι το brand ειναι ταυτισμένο με την ιδέα της βιωσιμότητας στη μόδα προσπαθω σε κάθε συλλογή να χρησιμοποιώ όσον το δυνατό πιο οργανικά και βιώσιμα υλικά. Η συλλογή "Summer in the Forest" είναι φτιαγμένη από υφάσματα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενες συλλογές, βαμβάκι, λινό και μετάξι, σε μια προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης όλων των υλικών.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία σχεδιασμού και ολοκλήρωσης της συλλογής;
Θεωρώ πιο complicated το silk coat της συλλογής. Προσωπικά πιστευω ότι τα coats είναι κομμάτια τα οποία είναι πιο απαιτητικά για να υπάρχει και ως αποτέλεσμα τέλεια εφαρμογή. Το συγκεκριμένο αν και ειναι από spring/summer season συλλογή είναι ιδανικό για όλες τις εποχές αναλόγως πώς θα φορεθεί.

Το αγαπημένο σου κομμάτι από την collection;
Εχω μια αδυναμία στα suits εδώ και χρόνια, είναι κάτι που κάνω include στις συλλογές μου από το 2016. Ετσι θα πω το suit με το κοντό παντελόνι αλλά και το pyjama silk short set το οποίο ειναι πιο fun για το καλοκαίρι.


Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;

Στο κατάστημα μας στης Αγίας Ελένης 7 στη Λευκωσία και στο online store μας www.blancstudiocy.com  .

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ