ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Ο γυμναστής για πρώτη φορά φωτογραφίζεται με την αδελφή του. Οι δυο τους μιλούν στο Beautiful People για όλα όσα αφορούν τη σχέση τους και την κοινή τους πορεία.


Της Ηλέκτρας Στασινοπούλου
Φωτογραφίες Ντέμης Σιρανίδης
Μακιγιάζ Μαρία Κλείτου
Μαλλιά Ανδρέας Χριστοδούλου


Αυτή από μικρή στα φώτα της δημοσιότητας όταν αποφάσισε να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς, όντας πολύ εντυπωσιακή γυναίκα. Αυτός πάντα χαμηλών τόνων μέχρι την ώρα που κατάλαβε ότι η αναγνωρισιμότητα μπορεί να τού ανοίξει πόρτες και να τον βοηθήσει στη δουλειά του. Σήμερα και οι δύο επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του, γονείς και σύζυγοι, κάνουν μια αναδρομή για όλα αυτά που τούς ενώνουν και ανταλλάζουν ματιές αγάπης και σεβασμού μπροστά στον φακό του Beautiful People.


Φαίνεται ότι είστε πολύ δεμένοι...
Κυριάκος. Ο δεσμός ο δικός μας είναι πολύ δυνατός, ξεπερνά τα όρια του απλού δεσμού αδερφιών. Μεγαλώσαμε διαφορετικά εμείς, χάσαμε τον πατέρα μας νωρίς (εγώ ήμουν 5 χρονών και η Μαρία 1) και η μαμά ήταν μόνη της και για μας τα πάντα. Έτσι μάς έμαθε να είμαστε όλοι μαζί ένα!
Μαρία. Μεγαλώσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και ο ένας να βοηθά τον άλλο. Νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Συμβουλεύετε ο ένας τον άλλον;
Κ. Πάντα! Εγώ σίγουρα για ό,τι κάνω θα ζητήσω την γνώμη της Μαρίας γιατί ξέρω ότι η απάντησή της θα είναι αληθινή, είτε μού αρέσει είτε όχι.
Μ. Πάντα συζητάμε κάτι που μάς απασχολεί και η γνώμη του παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση που θα πάρω.
Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχει δώσει ο ένας στον άλλον;
Κ. Για καλύτερη δεν θυμάμαι να σού πω, θυμάμαι όμως σίγουρα την τελευταία πριν μπω στο παιχνίδι, που ήταν να προσπαθήσω να συγκρατήσω όποια νεύρα μού δημιουργήσουν οι συμπαίκτες και οι συνθήκες γιατί όποια αντίδρασή μου θα είχε αντίκτυπο σε μένα και στην οικογένειά μου. Νομίζω πως την ακολούθησα 100%.

Τσακώνεστε; Αν ναι, για ποια θέματα συνήθως;
Κ. Πολλές φορές ναι, αλλιώς θα ήταν παράλογο, αλλά για μικροπράγματα.
Μ. Σε μικρότερη ηλικία πάρα πολύ. Πλέον όχι.

Τι θαυμάζετε ο ένας στον άλλον;
Κ. Θαυμάζω το πόσο δυναμική μπορεί να γίνει όταν θέλει, θαυμάζω την εργατικότητά της, το πόσο σωστή σύζυγος είναι και πόσο καλή μάνα. Εννοείται ότι τη θαυμάζω που είναι κούκλα και πάντα δίπλα μου να με στηρίζει στα πάντα. Η μαμά μεγάλωσε μια σωστή γυναίκα.
Μ. Το πείσμα και την αποφασιστικότητά του.

Πόσο ακούει ο ένας τον άλλο;
Κ. Από τη στιγμή που ζητώ πάντα τη γνώμη της, εννοείται ότι την ακούω!
Μ. Πάρα πολύ. Συζητάμε όλα όσα μάς απασχολούν.

Ποιος είναι ο πιο ψύχραιμος από τους δύο;
Κ. Νομίζω πως αυτό θα το δώσω στη Μαρία! Δεν φημίζομαι για την ψυχραιμία μου.
Μ. Και οι δυο, εξαρτάται από το τι έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε.

Ποιου η γνώμη κυριαρχεί στο τέλος μιας συζήτησης;
Κ. Αυτό, νομίζω, θα το δώσω σε μένα! Έχω τον τρόπο μου!
Μ. Σε πιο μικρή ηλικία, μόνο του Κυριάκου.

Μαρία, πώς θυμάσαι τον Κυριάκο μικρό;
Ο Κυριάκος ήταν ένα όμορφο αγοράκι με σγουρά μαλλιά και πολλές πιπίλες (γέλια)!

Πώς ένιωθες όταν τον έβλεπες μέσα από το παιχνίδι;
Στην αρχή μού ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μην μπορώ να τού μιλήσω, να τον βλέπω να κοιμάται στο σανίδι και να μην έχει φαγητό. Μετά το συνήθισα αλλά και πάλι δεν μού ήταν εύκολο.

Πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου;
Ο Κυριάκος είναι η περιουσία μου από τους γονείς μου, είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω από αυτούς.

Το γεγονός ότι μένεις σε άλλη πόλη σε πειράζει;
Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο και προσπαθούμε να βρισκόμαστε όλοι μαζί τα σαββατοκύριακα.

Σε συμβουλεύτηκε πριν μπει στο παιχνίδι;
Εκείνο το βράδυ, αφού είχε συζητήσει με την Τατιάνα, ήμασταν σε ανοικτή ακρόαση εγώ, ο Στέλιος και ο Κυριάκος και συζητήσαμε για να πάρει την απόφαση αν θα πάει στο παιχνίδι.

Ποια ήταν η μεγαλύτερή σου αγωνία βλέποντάς τον;
Να πάει και να έρθει υγιής... για τα υπόλοιπα δεν είχα καμία έγνοια.

Στεναχωρήθηκες όταν τον έβλεπες να ζορίζεται;
Στενοχωριόμουν όταν τον έβλεπα να στενοχωριέται, να χάνουν το φαγητό. Όταν το παιχνίδι πήγαινε στο 9/9, έκλεινα την τηλεόραση, δεν άντεχα να το δω.

Και τώρα που τελείωσε πώς θα χαρακτήριζες την όλη παρουσία του στο παιχνίδι;
Στο παιχνίδι ο Κυριάκος ήταν ο εαυτός του, με το θάρρος της γνώμης του και τη μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει και πάντα με αξιοπρέπεια.

Κυριάκο, σε ποια φάση σε βρίσκω;
Με βρίσκεις σε φάση επαναφοράς, αποκατάστασης από τους τραυματισμούς του παιχνιδιού και σε φάση επαναπροσαρμογής στόχων και δημιουργικότητας!

Πόσο άλλαξε την ψυχοσύνθεσή σου αυτή η εμπειρία;
Ήταν μια τεράστια εμπειρία, απ’ αυτές που ελάχιστοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς αναγκάζεσαι να δεχτείς άτομα και καταστάσεις και αυτό από μόνο του σε κάνει να ανακαλύψεις ότι μπορείς να γίνεις για λίγο «ζεν» για να ανεχτείς όλα που γίνονται τριγύρω σου και σε ενοχλούν.

Ήταν αυτό που περίμενες;
Σε κάποια πράγματα όπως συνθήκες επιβίωσης, πείνας, βρομιάς, αγώνων, ναι. Σε κάποια άλλα όπως αδικίες, συμπεριφορές, μετάλλαξη χαρακτήρων, σίγουρα όχι.

Πόσο δύσκολο ήταν να το ζεις;
Είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι φαίνεται στην τηλεόραση, άσε που δεν σε πιστεύει και κανένας όταν τού λες ότι όντως δεν μάς έδιναν φαγητό!

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες;
Μεγαλύτερη δυσκολία για μένα ήταν χωρίς αμφισβήτηση η έλλειψη επικοινωνίας με την Τατιάνα, τον Κριστιάν, τη Μαρία, τη Μαριτίνα, την οικογένεια και τους δικούς μου ανθρώπους.

Ένιωσες ποτέ ότι ήθελες να τα παρατήσεις και να φύγεις;
Από την τρίτη μέρα ήθελα να φύγω! Αλλά μετά θα ήμουν λιποτάκτης και δεν έμαθα ποτέ στη ζωή μου να υποχωρώ ή να τα παρατάω. Έτσι κι αλλιώς ο λόγος για τον οποίο μπήκα στο παιχνίδι ήταν πολύ πιο σημαντικός από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρες;
Θα μπορούσα να σού πω ότι η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα, αλλά δεν περίμενα το Survivor για να το μάθω αυτό. Ούτε ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς, και αυτό το ήξερα. Ίσως το μεγαλύτερο μάθημα να είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από την καταγωγή του ή το χρώμα του. Θα εντυπωσιαστείς πόσα κοινά μπορεί να έχεις μαζί με το άτομο αυτό ή τι αρετές και αξίες μπορεί να έχει.

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες μόλις ήρθες στην Κύπρο;
Εννοείται ότι αγκάλιασα την γυναίκα μου, τον γιο μου και τη βαφτιστικιά μου! Μετά ήθελα να οδηγήσω να πάω στο σπίτι, μού έλειψε το οδήγημα.

Πώς αντέδρασες στα αρνητικά σχόλια των τηλεθεατών βγαίνοντας από το παιχνίδι;
Έμαθα ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, άρα θα υπάρχουν αρνητικά και θετικά σχόλια. Τα βίωσα πριν ξεκινήσει καν το παιχνίδι λόγω της φιλίας μου με τον Σάκη. Πόσω μάλλον μετά σε ένα παιγνίδι τηλεοπτικό όπου το μοντάζ διαμορφώνει απόψεις, όπως απόψεις διαμορφώνουν και τα ψεύτικα προφίλ που όταν θέλουν θεοποιούν και όταν θέλουν κακολογούν κάποιον. Κρατάω τις εκατοντάδες μηνυμάτων αγάπης, θαυμασμού και συμπαράστασης που λαμβάνω από Κύπριους, Τούρκους, Έλληνες που έχουν να κάνουν για τον χαρακτήρα, τη μαχητικότητά μου και τον σκοπό για τον οποίο μπήκα στο παιχνίδι.

Ποιος ήταν ο πιο παρεξηγημένος χαρακτήρας στο παιχνίδι;
Αδιαμφισβήτητα ο Σίμος από την ελληνική ομάδα και από την τούρκικη ο Χικμέτ.

Ποιον ήθελες για νικητή;
Από τη στιγμή που δεν πήγα εγώ στον τελικό, θα ήθελα να κέρδιζε ο Νίκος.

Θεωρείς δίκαιη τη νίκη της Κατερίνας Δαλάκα;
Αγωνιστικά η Κατερίνα ήταν η καλύτερη.

Πώς ήταν η συμβίωσή σου με τους Τούρκους;
Η συμβίωση με τους Τούρκους ήταν πολύ διαφορετική και καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα. Μού έκαναν απίστευτη εντύπωση η συμπεριφορά, ο σεβασμός, οι τρόποι τους, ο τρόπος σκέψης τους και η καθαριότητα.

Αναφέρθηκε ποτέ το κυπριακό; Ποια ήταν η άποψη των Τούρκων συμπαικτών σου;
Οι συμπαίκτες μου, αν εξαιρέσω τον Μπόρα, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην Κύπρο.

Άλλαξε η γνώμη σου για τους Τούρκους;
Ξέρεις, μεγαλώνουμε με κάποια στερεότυπα και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό είναι λογικό γιατί μεγαλώνουμε σε μια μοιρασμένη πατρίδα, έχουμε ακόμα αγνοουμένους από τον πόλεμο και υπάρχουν πρόσφυγες, όπως άλλωστε είμαι και εγώ. Αλλά το Survivor είναι μια μικρή κοινωνία, ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι είναι ίσοι, περνούν τις ίδιες δυσκολίες και η διαφορά είναι μόνο στην ομιλία. Το τι εισέπραξα εγώ από τους Τούρκους συμπαίκτες μου και την παραγωγή ήταν σεβασμός, εκτίμηση και βοήθεια σε αρκετές δύσκολες στιγμές. Έχω πολλά παραδείγματα και ιστορίες που σε όποιον τις διηγούμαι μένει με το στόμα ανοικτό και αλλάζει και αυτός την οπτική με την οποία βλέπει αρκετά πράγματα. Άνθρωποι απλοί ήμασταν όλοι στο παιχνίδι, ανεξάρτητα από την καταγωγή μας.

Εκτός από το στούντιο που διατηρείς, τι επαγγελματικές προτάσεις έχεις; Θα σε ενδιέφερε μια εκπομπή στην τηλεόραση;
Έχω κάποιες προτάσεις συνεργασίας επαγγελματικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με την δουλειά μου, το fitness, τις οποίες σκέφτομαι σοβαρά. Τηλεοπτικά δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν, η τηλεόραση είναι κάτι που μού άρεσε όσο έκανα και δεν θα έλεγα «όχι» σε κάτι που θα με εξέφραζε ως Κυριάκο.

Άλλαξε η κοσμοθεωρία σου μέσα από το παιχνίδι;
Άλλαξαν πολλά, είναι η αλήθεια… αλλά, όπως λέω πάντα, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Πόσα κιλά έχασες συνολικά;
Έχασα 22 κιλά στο παιχνίδι! Έχω βάλει ήδη τα 12 μέχρι τώρα!

Πώς είναι η σχέση σου με τον Κριστιάν;
Είναι τα πάντα για μένα, νομίζω πως φάνηκε στο παιχνίδι, δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο!

Πέντε μήνες χωρίς σεξ και φαγητό! Ποιο ήταν το πιο δύσκολο;
Όταν δεν έχεις φαγητό, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι στο Survivor είναι το σεξ, πίστεψέ με.

Γιατί αποφάσισες να πας;
Όλοι με ρωτούσαν γιατί μπήκα στο παιχνίδι, μιας και έχω στρωμένη δουλειά, οικογένεια και μια αναγνωρισιμότητα στην Κύπρο και εγώ είχα πει ότι θα αποκαλύψω τον λόγο όταν τελειώσει το παιχνίδι ή όταν αποχωρήσω. Και αυτό έκανα, εξήγησα ότι οι 5-6 μήνες που διαρκεί το Survivor, είναι το ίδιο διάστημα που η μαμά πολεμούσε τον καρκίνο. Το τελευταίο στάδιο αυτού του Γολγοθά το περάσαμε στο ανακουφιστικό ίδρυμα Αροδαφνούσα, στο οποίο η μαμά, είχε μετά από αρκετό καιρό, ποιότητα ζωής και αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στο ίδρυμα και το εξαιρετικό προσωπικό του. Έτσι, είπαμε με τη Μαρία να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια δωρεά στη μνήμη της μαμάς μιας και μάθαμε ότι θα γίνει ανακαίνιση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρει. Το έπαθλο του Survivor θα βοηθούσε τον σκοπό μας. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά σε συνεργασία με το ίδρυμα ξεκινάμε μια σειρά από εκδηλώσεις για να μαζέψουμε όσο περισσότερα λεφτά μπορούμε για ενίσχυση της Αροδαφνούσας, αρχής γενομένης τον Οκτώβριο και στη συνέχεια με μια άλλη μεγάλη εκδήλωση τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε! Αξίζει τον κόπο.

ΠΗΓΗ: Beautiful People

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ