ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Ανδρέας Μαλάης

Πώς είδε τον εαυτό του στο 'MasterChef'' μέσα στην καραντίνα και τι ετοιμάζει για τη συνέχεια;

Προσγειωμένος και με τα ατιθάσευτα όνειρα ενός παιδιού που ξαφνικά βλέπει πατείς δρόμους να ανοίγονται μπροστά του, ο Σταυρής εκπέμπει αβίαστα τον ενθουσιασμό και την αεικίνητη λάμψη της απονήρευτης επιτυχίας. Πώς είδε τον εαυτό του στο "MasterChef" μέσα στην καραντίνα και τι ετοιμάζει για τη συνέχεια; 

Aς ξεκινήσουμε αντίστροφα. Πώς αισθάνθηκες από τη θερμή υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο;
H υποδοχή του κόσμου νομίζω ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που εισέπραξα στη ζωή μου. Αυτή η ζεστή αγκαλιά από φίλους και οικογένεια ήταν απίστευτη και μοναδική, κάτι πρωτόγνωρο. Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ έχω να πω για όλη αυτή την αγάπη.

Το περίμενες πριν μπεις στο παιχνίδι;
Όχι. Είτε τελευταίος έβγαινα είτε πρώτος, δεν περίμενα με τίποτα αυτή την αγάπη από τον κόσμο.

Ήσουν από τους διαγωνιζόμενους που μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη, για την επιτυχία…
Μπαίνοντας στο παιχνίδι σκέφτηκα ότι απλώς πρέπει να κερδίσω. Στην αρχή είχα πει ότι η δεύτερη και η τελευταία θέση είναι το ίδιο. Με τη στοχοπροσήλωση και την αφοσίωσή μου εν τέλει το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια νίκη χαρακτήρα αν θες. Γενικά, στη ζωή μου όταν πραγματικά ονειρεύομαι κάτι, το βάζω μπροστά μου και το κυνηγώ κι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αυτό λειτούργησε θετικά.

Δεν φοβήθηκες ότι αυτή η στάση μπορεί να ερμηνευθεί ως έπαρση;
Ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα με αντιμετώπιζε ο κόσμος έξω. Η συμβουλή που μας είχαν δώσει από την παραγωγή, ήδη από τα κάστινγκ, ήταν να είμαστε αυθεντικοί, να είμαστε ο εαυτός μας κι εγώ αυτό εφάρμοσα, κράτησα τη συμβουλή μέχρι το τέλος. Προσωπικά, ως αυτοπεποίθηση ερμηνεύω τη στάση μου, παρά ως έπαρση. Εάν δεν πίστευα εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου μπαίνοντας στο παιχνίδι, ήξερα ότι θα έχανα νωρίς και θα αποχωρούσα.

Αυτή η «αλήθεια» που έβγαζες στις προσωπικές συνεντεύξεις και η τόλμη σου να πεις πράγματα, ακόμη και μπροστά στους άλλους, δεν σε φόβησε ως προς τη διατάραξη των σχέσεών σου με τους υπόλοιπους παίκτες;
Όσον αφορά στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, τη συμπεριφορά τους, τις μεταξύ τους σχέσεις, κάποιοι κινούσαν νήματα μέσα στο σπίτι, εγώ προσπαθούσα να απέχω από όλο αυτό. Σίγουρα, είχα την άποψή μου και ήταν ίδια για τους περισσότερους από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν ακολούθησα την τακτική άλλων που υποστήριζαν κάθε φορά όποιον τους βόλευε. Ήξερα ότι οι δυνατότητές μου ήταν το μόνο όπλο που θα με βοηθούσε να προχωρήσω. Δεν γνωρίζαμε τι έλεγε ο καθένας στις συνεντεύξεις του. Το υπολογίζαμε, όμως, κι όταν παρακολούθησα εκ των υστέρων τα επεισόδια επαληθεύτηκε η άποψή μου.

Ένιωσες εντάξει παρακολουθώντας τα επεισόδια εκ των υστέρων; Θεώρησες ότι αδίκησες κάποιον;
Αυτό που ξέρω είναι πως τουλάχιστον δεν αδίκησα τον εαυτό μου. Αυτό που έλεγα το στήριζα και δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Όσον αφορά στους υπόλοιπους που έλεγαν ορισμένα αστήρικτα πράγματα, με ξένισε ο τρόπος που τα έλεγαν: εντάξει, αγαπώ κι εκτιμώ την Κατερίνα, αλλά είχε τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται κι ήταν κι ένα από τα όπλα της. Η Μαρία με κατηγορούσε αναίτια προς το τέλος και πραγματικά δεν με νοιάζει κιόλας για ποιο λόγο. Κοίταξε, ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά κι ο εγκλεισμός καμιά φορά δεν σου επιτρέπει από ένα σημείο και μετά να σκεφτείς πολύ τα πράγματα.

Ποιοι πιστεύεις ότι θα προχωρήσουν στο παιχνίδι;
Πιστεύω στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα κι αυτό το λέω χωρίς έπαρση, αλλά με τη λογική ότι αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι πώς, βγαίνοντας από το παιχνίδι, θα διαχειριστώ σωστά αυτό που δόθηκε. Σίγουρα, ο Σταύρος, ο νικητής, που είναι κι από τους κολλητούς μου πλέον κι έξω απ’ το παιχνίδι, έχει πολύ δρόμο μπροστά του, ο Τζον έπειτα θα έλεγα, ο Μπέλλος, ο Δημοσθένης… Αυτούς είχες ξεχωρίσει εξ αρχής ή υπήρχαν άτομα που σε κέρδισαν στην πορεία; Πέραν των παιδιών στο δωμάτιό μας, η αντικειμενικότητά μου δεν μου επιτρέπει να μην αναφερθώ στον Ηλία. Σίγουρα δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις, αλλά είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και μπράβο του, λέω την αλήθεια και δεν το κρύβω. Αντίθετα, εκείνος δεν αναγνώρισε ποτέ την ικανότητά μου και με κατηγορούσε συνεχώς. Προσωπικά, ξέρω να αναγνωρίσω το ταλέντο όταν το δω.

Παρακολουθούσες το ριάλιτι στις προηγούμενες σεζόν;
Φυσικά, δεν έχανα κανένα επεισόδιο, αν και διαφωνούσα κάθετα στο ριάλιτι κομμάτι του σόου. Έστειλα αίτηση όταν ήμουν Λονδίνο για δουλειά στο «MasterChef The professionals», όπου πήγαιναν επαγγελματίες μάγειρες με μεγάλη πορεία, είναι περισσότερο μαγειρικό και πολύ πιο σύντομο ως κόνσεπτ. Μου αρέσει η μαγειρική, όμως, κι έτσι παρακολουθούσα και το δικό μας «MasterChef», προσπαθώντας να απομονώσω βέβαια το ριάλιτι στοιχείο, το οποίο δεν με απασχόλησε κιόλας ποτέ.

Είχες φανταστεί τότε ότι θα βρισκόσουν στην κουζίνα του ριάλιτι κάποια στιγμή;
Πρώτη φορά το λέω αυτό: επιστρέφοντας μια μέρα από Λεμεσό απ’ τη δουλειά φαντάστηκα τον εαυτό μου μπροστά από τους κριτές να ακούω σχόλια για τα πιάτα που παρουσίαζα. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που το οραματίστηκα, χωρίς τρόπαιο, χωρίς προοπτική. Τα τελευταία χρόνια πολλοί φίλοι μου με παρότρυναν, ωστόσο, να συμμετάσχω. Φίλοι μου που ήξεραν τις δυνατότητές μου και μέχρι πού θα μπορούσα να φτάσω. Προτίμησα, όμως, πρώτα να «ψηθώ» ως άνθρωπος κι έπειτα να δηλώσω συμμετοχή. Μαγειρικά ένιωθα έτοιμος, είχα πίστη στις ικανότητές μου.

Πώς βίωσες το κομμάτι της πανδημίας;
Δεν σου κρύβω ότι σοκαρίστηκα όταν μας το ανακοίνωσαν στο παιχνίδι. Βρισκόμασταν ήδη σε εγκλεισμό κι ήρθε η ανακοίνωση και μας τρόμαξε αρκετά. Δεν είχαμε επαφή με τους δικούς μας, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα. Μας είχαν ενημερώσει για τα πάντα, για τα μέτρα συγκεκριμένα, το κλείσιμο των αεροδρομίων, την κατάσταση στην Ιταλία κ.λπ. Μάλιστα, μια μέρα πριν τον τελικό, η παραγωγή μού ανακοίνωσε ότι με το τέλος των γυρισμάτων θα έμπαινα σε καραντίνα και η ψυχολογία μου έπεσε πάρα πολύ. Τελειώνοντας το παιχνίδι, επέστρεψα στην Κύπρο σε καραντίνα για δύο βδομάδες… Ευτυχώς, βέβαια, στην Κύπρο η κατάσταση ελέγχθηκε έγκαιρα και τα πράγματα άλλαξαν.

Το αποτέλεσμα του τελικού το περίμενες, σωστά;
Περίμενα ότι θα νικούσε ο Σταύρος, ναι, με την αξία του, και μαγειρικά και ως ανθρώπου. Ήξερα ότι είχα κάνει αρκετά λάθη και μπορούσα να παρουσιάσω πολύ καλύτερα πιάτα, ειδικά στην πρώτη δοκιμασία. Λόγω της ψυχολογίας που είχα, όμως, δεν είχαν την ψυχική δύναμη να λειτουργήσω όπως θα ήθελα. Δεν θα κάτσω, όμως, τώρα να αναζητήσω ποιος φταίει ή τι έκανα λάθος. Έχω μόνο να συγχαρώ τον Σταύρο με όλη μου την αγάπη.

Η συγκίνηση την ώρα του τελικού ήταν η εκτόνωση της έντασης;
Όταν βρισκόμασταν στο καμαρίνι με τον Σταύρο δεν βλέπαμε το επεισόδιο, ώστε να μην ξέρουμε ούτε εμείς πού κινείται το αποτέλεσμα και πώς θα κριθεί. Λίγο πριν μπούμε μέσα, ο Σταύρος μού είπε να μην κλάψω, «βαρέθηκα να σε βλέπω να κλαις» μου είπε (γέλια). Η πίεση, όμως, από τον κόσμο, η πολύ θετική πίεση, φυσικά, για να φέρω το τρόπαιο στην Κύπρο ήταν τόσο μεγάλη που ήθελα κι εγώ να το πάρουμε. Ήξερα, όμως, ότι έκανα λάθη κι έτσι πήγα συνειδητοποιημένος στον τελικό. Γνώριζα ότι είτε εγώ νικούσα είτε ο Σταύρος δεν θα είχε καμία απολύτως διαφορά μέσα μου και το ένιωθα πραγματικά. Ένιωσα ότι με τον Σταύρο, περισσότερο από μαγειρική, διδάξαμε ήθος και ανθρωπιά με τη φιλία μας.

Τη νέα πραγματικότητα με τη δημοσιότητα που πήρες μετά το παιχνίδι πώς τη διαχειρίζεσαι;
Ως προς τη διαχείριση του λογαριασμού μου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι που έχει περάσει σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Προσπαθώ να διαφυλάξω κάπως την προσωπική μου ζωή και σπάνια θα αναρτήσω πλέον προσωπικές μου στιγμές. Η επαφή μου, όμως, με τον κόσμο είναι κάτι μαγικό. Είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι υπερβολικά και δεν θέλω να σβήσει αυτό. Δεν θα μου άρεσε να με βλέπουν μετά από καιρό και το μόνο που θα με χαρακτηρίζει να είναι η συμμετοχή μου στο «ΜasterChef». Η αγάπη του κόσμου μού δίνει τη δύναμη να προχωρήσω στο επόμενο βήμα και να εξελιχθώ.

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδιά σου;
Σίγουρα, στα επόμενά μου σχέδια βρίσκεται μια ιδιαίτερη μαγειρική εκπομπή με την ταυτότητά μου, είναι ένα όνειρο που θέλω να πραγματοποιήσω. Στα σκαριά υπάρχει, βέβαια, και το εστιατόριό μου, που ετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς και είναι το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή εξαιτίας ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος πανδημίας. Έπειτα, θα ήθελα να επενδύσω στο Youtube, να φτιάξω τη δική μου κουζίνα, να αποκτήσω και μια διαφορετική σχέση με τον κόσμο. Θέλω να κτίσω τη σωστή ομάδα, όμως, πρώτα κι έπειτα να προχωρήσω στην υλοποίηση των πλάνων αυτών.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ