ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

ΧΡΙΣΤΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η ανερχόμενη σχεδιάστρια πίσω από το brand Blanc Studio κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο Madwalk Κύπρου, στο οποίο θα παρουσιάσει τη συλλογή της από μίνιμαλ στοιχεία και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Η ίδια δηλώνει ότι αντλεί έμπνευση απ’ ό,τι μπορεί νατης κινήσει την περιέργεια.

Είσαι από τα νέα άτομα στον χώρο της μόδας. Πού έχεις σπουδάσει;

Έχω σπουδάσει Womenswear Fashion Design στο Middlesex University of London.

Πώς πήρες την απόφαση να ανοίξεις το δικό σου κατάστημα, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή;

Όταν επέστρεψα στην Κύπρο, το αρχικό μου πλάνο ήταν να δημιουργούσα το στούντιό μου. Μετά από έρευνα για να βρω έναν χώρο, σκέφτηκα πως το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσω στούντιο και showroom για μεγαλύτερη ευκολία και πρακτικότητα. Ήταν ένα ριψοκίνδυνο βήμα, αλλά πιστεύω πως κάποτε πρέπει να ρισκάρεις και να καταβάλεις αρκετή προσπάθεια, χρόνο και κόπο, για να αποδώσει καρπούς η δουλειά σου.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand Blanc Studio;

To Blanc Studio αποτελείται από υψηλής ποιότητας ready-to-wear κομμάτια με μίνιμαλ στοιχεία, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι αβίαστο αλλά παράλληλα ξεχωριστό. Tο concept που κρύβεται πίσω από το brand είναι, εκτός από την απλότητα των σχεδίων, να υπάρχει αποτέλεσμα διαχρονικότητας και υψηλής ποιότητας, με ξεχωριστές υφές υφασμάτων όπως μετάξι, λινό, οργανικό βαμβάκι και κασμίρι.

Η συμμετοχή σου στο Madwalk θα αποτελέσει και το πρώτο σου fashion show. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Πιστεύω πως μου δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, η κατάλληλη θα έλεγα, για να προβάλω τη φιλοσοφία του brand προς το ευρύ κοινό της μόδας στην Κύπρο.

Τι θα παρουσιάσεις;

Θα παρουσιάσω την συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι ’16, η οποία θα αποτελείται από smart casual καθημερινά κομμάτια αλλά και πιο επίσημα, σε μίνιμαλ πάντα γραμμές.

Η παλέτα σου;

Η παλέτα της συλλογής θα έχει γήινες αποχρώσεις, με ένα touch από ένα-δύο πιο έντονα χρώματα.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου για τη νέα σου συλλογή;

Πηγή έμπνευσής μου γι’ αυτή τη συλλογή είναι ο Βουδισμός, αλλά oι σαν θρησκεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδυμασίες των μοναχών,η αρμονία και το οργανικό αίσθημα που υπάρχει γύρω από τη φιλοσοφία τους.

Γενικά, από πού αντλείς έμπνευση;

Από ό,τι μπορεί να μου κινήσει την περιέργεια - βιβλία, φωτογραφίες, εκθέσεις, υφάσματα, ταξίδια και άνθρωποι, Πιστεύω πως τα πάντα γύρω μας δίνουν στοιχεία έμπνευσης.

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ