ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

INTERVIEWS

Ειρήνη Χριστοφόρου

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια

Είναι μια γυναίκα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πλέον ο κόσμος τη φωνάζει με το μικρό της όνομα, κι αυτό το κέρδισε στα τόσα χρόνια που μπαίνει καθημερινά στο σπίτι μας τα απογεύματα. Έρχεται στη φωτογράφιση χαμογελαστή και ευδιάθετη παρά την πρωινή ώρα, και ως σωστή επαγγελματίας ξεκινά την προετοιμασία και, λίγο μετά, τη συζήτησή μας. Άλλωστε, ο Σεπτέμβριος σημαίνει πως η τηλεοπτική σεζόν αρχίζει να παίρνει μπρος και σε άλλες περιπτώσεις αυτό θα σήμαινε επίσης άγχος. Η Χριστιάνα Αριστοτέλους, όμως, ξέρει πού βαδίζει. Όσο ανανεωμένη κι αν είναι η εκπομπή της – που θα είναι, φέτος – είναι συνειδητοποιημένη πως η συνταγή της είναι γνωστή τόσο στην ίδια όσο και στο κοινό που την αγαπά, τη στηρίζει και την ακολουθεί. Το άγχος υπάρχει αλλά πάντα ελεγχόμενο και ισορροπημένο με ενθουσιασμό για το ό,τι έρχεται.

Τι γεύση σού άφησε το καλοκαίρι;

Ήταν ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι και πιστεύω πως όλοι έτσι το νιώθουμε. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά στην υγεία μας και να μπορούμε να συνεχίζουμε όλοι μαζί. Ως άνθρωπος προσαρμόζομαι στις συνθήκες και προχωρώ.

Πώς βλέπεις τα πράγματα μετά τον κορωνοϊό και το εμβόλιο;

Είναι πρωτόγνωρα και σίγουρα πολύ δύσκολα για όλους μας αυτά που ζούμε. Όπως είπα και προηγουμένως, νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και να προσπαθούμε να είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά αλλά και πνευματικά. Είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία και αν ένα πράγμα μάθαμε πάρα πολύ καλά, μέσα από όλο αυτό που ζούμε, είναι σίγουρα η αξία της ανθρώπινης σχέσης και της ανθρώπινης επαφής.

Πόσο απαραίτητο είναι να ανανεώνεται μια εκπομπή;

Έχει να κάνει με την προσωπική αντίληψη του καθενός, πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό που κάνεις και πώς αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω σου. Προσωπικά πιστεύω πως, όπως ο καθένας από εμάς εξελίσσεται και αλλάζουμε με όλα αυτά τα οποία ζούμε και μας συμβαίνουν, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις εκπομπές.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

Να έχουμε μία όμορφη και δημιουργική σεζόν και να καταφέρουμε φυσικά να δώσουμε στον κάθε άνθρωπο που μας τιμά και μας επιλέγει από το σπίτι του αυτό που του αξίζει, όμορφη και ποιοτική ψυχαγωγία. Να είμαστε οι ανάσες και τα διαλείμματα σε όλο αυτό που ζούμε.

Τα νούμερα της τηλεθέασης σε αγχώνουν;

Τα νούμερα τηλεθέασης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και μια σημαντική ένδειξη στα χέρια κάθε παρουσιαστή και κάθε ανθρώπου που εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης. Σίγουρα με αφορούν και με απασχολούν πάρα πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο βλέπεις τι ακριβώς αρέσει στον κόσμο.

Υπάρχει κάτι που δεν θα ήθελες ποτέ να παρουσιάσεις;

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση, είτε αφορά κάτι νέο είτε κάτι σε αυτό που ήδη κάνω, αν νιώθω ότι προσβάλλει κάποιον άνθρωπο με οποιονδήποτε τρόπο, σίγουρα θέλω να απέχω από αυτό. Αλλά δεν περνάει κάτι συγκεκριμένο από το μυαλό μου για να σου πω ξεκάθαρα ότι δεν θα ήθελα να το παρουσιάσω.

Να περιμένουμε ίσως μια νέα εκπομπή;

Αυτό εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν γίνει συζητήσεις με το κανάλι. Διάθεση και θέληση υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Είμαι σίγουρη ότι, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, θα έρθει και κάτι άλλο.

Σε ενοχλεί η αρνητική κριτική;

Σε όλους μας σίγουρα αρέσει να ακούμε όμορφα πράγματα για εμάς και για τη δουλειά μας. Μέσα, όμως, και από κάποια αρνητική κριτική που θα ακούσω, ψάχνω να βρω την αλήθεια και να μετρήσω τα πράγματα.

Αυτοκριτική κάνεις;

Κάνω έντονη και σκληρή αυτοκριτική πάρα πολλές φορές, ίσως και σε υπερβολικό βαθμό. Πιστεύω όμως ότι, πριν έχουμε απαιτήσεις και προσδοκίες από τους άλλους, πρέπει να δούμε εμείς πού στεκόμαστε με τον εαυτό μας, τις ευθύνες μας και το πώς λειτουργούμε γενικότερα.

Είσαι άτομο που εφησυχάζει ή αναζητά συνεχώς κάτι καινούργιο;

Ξεκάθαρα φαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν κάθομαι στα βραστά μου, όπως λέει και η μάνα μου χαρακτηριστικά ή μάλλον, για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τη φράση που μου λέει η μάνα μου (γέλιο).

Αισθάνομαι πως ειδικά την περσινή σεζόν η κυπριακή τηλεόραση πήρε τα πάνω της με τις σειρές. Εσύ παρακολουθείς τηλεόραση;

Παρακολουθώ πολύ λιγότερο από αυτό που θα ήθελα γιατί είναι πολλές οι ώρες της δουλειάς και φυσικά, όταν είμαι στο σπίτι με δύο παιδάκια, αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί τα πράγματα περνούν σε επίπεδο Ο.Υ.Κ. Επιπρόσθετα, προσπαθώ να καλύψω και το κενό που νιώθω πολλές φορές ότι αφήνω απουσιάζοντας από τα παιδιά μου.

Netflix βλέπεις;

Όπως είπα προηγουμένως, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος ούτε για συνδρομητική τηλεόραση!

Έχουμε δει πολλούς χωρισμούς στην κυπριακή και την ελλαδική showbiz. Σε αγχώνει καθόλου αυτό;

Γιατί, είναι κολλητικό (γέλιο); Πάντα υπήρχαν διαζύγια και χωρισμοί, όπως πάντα υπήρχαν και υπάρχουν όμορφοι γάμοι και όμορφες σχέσεις. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος ο οποίος έχει αγχωθεί για τον δικό του γάμο επειδή έχουν χωρίσει άλλοι. Το αν θα χωρίσεις ή όχι δεν πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάζεται από την πορεία άλλων ζευγαριών.

Αν η μικρή Μελίνα σού πει ότι θέλει να ασχοληθεί με την τηλεόραση, πώς θα αντιδράσεις;

Η αντίδρασή μου θα είναι ακριβώς η ίδια στο άκουσμα οποιασδήποτε επιλογής. Μακάρι, και το λέω με όλη μου την ψυχή, να μπορέσω να είμαι δίπλα στα παιδιά μου και να τα βοηθήσω να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Αυτό θέλω να δω, να είναι χαρούμενοι και να είμαι κοντά τους για να στηρίζω την οποιαδήποτε επιλογή τους.

Τι συμβουλή τής δίνεις σχετικά με τη ζωή;

Της λέω πάρα πολλά τις στιγμές που καταλαβαίνω ότι με ακούει και μου δίνει σημασία (γέλιο). Κάτι που μου έρχεται στο μυαλό γιατί της το λέω πολύ συχνά, είναι να είναι γενναιόδωρη και ευγενική. Ένας άνθρωπος γενναιόδωρος είναι πλούσιος και γεμάτος. Την ευγένεια τη θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά χαρίσματα του ανθρώπου. Τα ίδια, φυσικά, λέω και στον Ανδρέα μου.

Πρόσφατα η Χριστίνα Μπόμπα ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία όπου θήλαζε τα δίδυμά της, γράφοντας τη δική της σχετική ιστορία. Είναι κάτι που θα έκανες δημόσια;

Ναι, φυσικά θα θήλαζα το παιδί μου δημόσια. Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι μία γυναίκα η οποία θηλάζει το παιδί της δημόσια έχει οτιδήποτε άλλο στο μυαλό της. Είναι κάτι τόσο όμορφο και αγνό, πώς μπορείς να το δεις αλλιώς;

Εσύ θα ανέβαζες τόσο προσωπικές φωτογραφίες;

Μα έχω ανεβάσει στο παρελθόν φωτογραφία κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Το να ανεβάσεις μία φωτογραφία την ώρα που ταΐζεις το μωρό σου δεν σημαίνει ότι είναι και αποκαλυπτική.

Ποια η άποψή σου γι’ αυτούς που πιστεύεις ότι έχουν ξεφύγει με τις αναρτήσεις τους;

Ο λογαριασμός μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς ανήκει, μας εκφράζει και ο καθένας είναι ελεύθερος να τον χειριστεί όπως νιώθει και θέλει.

Υπάρχουν, όμως, και αρκετοί αξιόλογοι λογαριασμοί στο Instagram. Εσύ ποιο περιεχόμενο αναζητάς;

Υπάρχουν φυσικά πολύ αξιόλογοι λογαριασμοί, εννοείται. Πιστεύω ότι λίγο-πολύ τα παρακολουθώ όλα, βλέπω τα πάντα, μου αρέσει όμως πολύ να βλέπω και προορισμούς. Υπάρχουν απίστευτα πολλές ομορφιές σ’ αυτόν τον πλανήτη που τις βλέπω και λέω «Υπάρχει κάπου αυτός ο παράδεισος;». Και εννοείται πάρα πολλά από αυτά που βλέπουμε εμείς οι γυναίκες (γέλιο).

Πώς σχολιάζεις τα γεγονότα στο Αφγανιστάν που έχουν σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη και τα όσα βιώνουν οι γυναίκες εκεί;

Είναι τραγικό να βλέπεις αυτές τις εικόνες. Για εμάς είναι εικόνες, γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί είναι η δική τους σκληρή πραγματικότητα. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία ως άνθρωπος δεν θα καταφέρω ποτέ να ξεπεράσω. Ένα από αυτά είναι και η εικόνα των μανάδων που πετούσαν τα παιδιά τους πάνω από τα συρματοπλέγματα για να τα γλυτώσουν από όλο αυτό το οποίο έρχεται. Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν μπορώ να κατανοήσω αυτό που βλέπω. Μπορεί να είμαστε πολύ αδύναμοι για να αλλάξουμε την εκεί πραγματικότητα, μπορούμε όμως να αλλάξουμε αρκετά εδώ. Και το πιστεύω πάρα πολύ αυτό που σου λέω. Το πώς συμπεριφερόμαστε, το πόσο μας αφορά κάτι το οποίο συμβαίνει δίπλα μας. Δεν είναι υποκριτικό να στεναχωριόμαστε γι’ αυτά που βλέπουμε, αλλά την ίδια ώρα να μένουμε άπραγοι μπροστά σε ανθρώπους και σε καταστάσεις όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γι’ αυτό σου λέω ότι υπάρχουν πράγματα που ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει, κάτι ελάχιστο, το οτιδήποτε. Ένα πιάτο φαγητό, μια καλή κουβέντα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ένα ζωηρό ενδιαφέρον σχετικά με τα γυναικεία δικαιώματα από διάφορες οργανώσεις. Ποια η άποψή σου γι’ αυτό;

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή και ευτυχώς που υπάρχει γιατί οι γυναίκες ήταν αδικημένες για πάρα πολλά χρόνια. Αρκετές στερήθηκαν τα όνειρά τους, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν καν αυτά που ήθελαν ή να ονειρευτούν, να παντρευτούν αυτόν που ήθελαν. Ευτυχώς μέσα στα χρόνια όλα αυτά καταρρίφθηκαν. Ο άνθρωπος έχει την αξία και την ουσία, όχι το φύλο του. 

Ποια γυναίκα είναι η ηρωίδα σου;

Η κάθε γυναίκα που δίνει αγάπη, που παλεύει για τα όνειρά της, που αγωνίζεται και για την ίδια και για τους ανθρώπους γύρω της. Με αυτή τη λογική, πολλές γυναίκες είναι ηρωίδες μου. Μου έρχονται πάρα πολλές στο μυαλό μου, γυναίκες στην καθημερινότητά τους που η καθεμία προσπαθεί και παλεύει για όσα πιστεύει και όσα θέλει. Μανάδες, γιαγιάδες, φίλες, επαγγελματίες, νοικοκυρές. Εμείς οι γυναίκες καλούμαστε να είμαστε πολυεργαλεία. 

Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.

Πώς ορίζεις την ομορφιά;

Η ομορφιά κάθε ανθρώπου είναι στην ψυχή, έτσι την ορίζω. Πόσες φορές δεν έχεις δει έναν άνθρωπο πολύ όμορφο, αλλά τελικά να μη σου λέει τίποτα; Όλοι οι άνθρωποι για κάποιους είμαστε όμορφοι και για κάποιους άλλους όχι.

Τα πας καλά με τον εαυτό σου ή προσπαθείς να αγγίξεις την τελειότητα;

Τελειότητα δεν υπάρχει σε τίποτα για να την απαιτώ από τον εαυτό μου. Νομίζω ότι είμαι σε πάρα πολύ φυσιολογικά επίπεδα σε ό,τι έχει να κάνει με το τι περιμένω από εμένα και στο πώς θέλω να φαίνομαι.

Στην τελευταία μας συνέντευξη σε είχα ρωτήσει αν πιστεύεις ότι σου λείπει κάτι από τη ζωή σου και μου απάντησες αρνητικά. Ισχύει; Υπάρχει κάτι που δεν έκανες και θέλεις να κάνεις;

Μόνο ευλογημένη νιώθω και πολύ τυχερή! Έχω την υγεία μου, έχω τα παιδάκια μου, την οικογένειά μου, τον άντρα μου, ένα πιάτο φαγητό και μια στέγη. Παράλληλα, επαγγελματικά κάνω κάτι που αγαπώ πολύ και στην τηλεόραση του ALPHA και στο ραδιόφωνο του ΚΛΙΚ. Τι να νιώθω ότι μου λείπει; Μέσα στην πορεία μου, δόξα τω Θεώ, κατάφερα να κάνω αυτά που ήθελα και έχω μάθει ό,τι έχω να μου είναι αρκετό.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ