ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το οινόπνευμα για να διευκολύνεις τη ζωή σου

Οι ευεργετικές χρήσεις του αλκοόλ

newsroom must

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε από ένα μπουκάλι οινόπνευμα στο σπίτι, ωστόσο πολύ λίγοι ξέρουμε τι είναι πράγματι και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη. Δείτε στην συνέχεια 10 ευεργετικές χρήσεις του οινοπνεύματος που μάλλον αγνοείτε.

1. Απολυμαίνει από τους κοριούς: Οι κοριοί, οι οποίοι ζουν σε παλιά έπιλα και ρούχα, μπορεί να μην εντοπίζονται με γυμνό μάτι ωστόσο αντιμετωπίζονται με συχνό καθαρισμό και απολύμανση με οινόπνευμα.

2. Καθαρίζει το δέρμα: Το οινόπνυμα καταπολεμά τη φλεγμονή και σκοτώνει τα βακτήρια προλαμβάνοντας την ακμή. Ανακουφίζει και θεραπεύει τα μολυσμένα σπυράκια. Καλό είναι να ξέρετε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε βάζοντας μια σταγόνα φαρμακευτικού οινοπνεύματος σε μια μπατονέτα, να το αφήσετε για περίπου 10 λεπτά και έπειτα να καθαρίσετε το σημείο με νερό. Η τακτική όμως χρήση προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, οπότε η χρήση θα πρέπει να μην γίνεται σε καθημερινή βάση.

3. Χρησιμοποιήστε το ως αποσμητικό: Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε, μπορείτε να καταπολεμήσετε τα μικρόβια που προκαλούν κακοσμία στο σώμα με το οινόπνευμα. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και να τρίψετε το δέρμα κάτω από τις μασχάλες σας.

4.Αποφύγετε την ανάπτυξη των τριχών προς τα μέσα: Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη των τριχών προς τα μέσα στις μασχάλες και στις γραμμές του μπικίνι εφαρμόστε το φαρμακευτικό οινόπνευμα στις περιοχές αυτές μετά το ξύρισμα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει.

5.Καταπολεμήστε τις ψείρες: Μπορεί να υπάρχουν αρκετά φάρμακα για τις ψείρες, ωστόσο το φαρμακευτικό οινόπνευμα αποτελεί μια ασφαλής και φθηνή εναλλακτική λύση που αφυδατώνει το δερμάτιο των ψειρών και το κέλυφος αυγών τους.

6.Φτιάξτε απολυμαντικό για τα χέρια: Στην εποχή μας τα απολυμαντικά είναι αναγκαία. Φτιάξτε το δικό σας αναμιγνύοντας 1/2 κουταλιά της σούπας ισοπροπυλική αλκοόλη, μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου και μισό φλιτζάνι ζελ αλόης.

7.Αντιμετωπίστε τα τσιμπούρια του σκύλου: Αν έχετε σκύλο και θέλετε να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια από αυτόν, αφήστε ένα βαμβάκι να απορροφήσει φαρμακευτικό οινόπνευμα και τρίψτε το τσιμπούρι χρησιμοποιώντας το βαμβάκι. Περιμένετε λίγα λεπτά για να χαλαρώσει το δάγκωμα. Με μια λαβή πιάστε το τσιμπούρι, πιέστε το κοντά στο δέρμα του ζώου σας και απότομα τραβήξτε το προς τα έξω. Απλώστε λίγο οινόπνευμα στην πληγή για να προλάβετε κάποια λοίμωξη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για όλα τα τα τσιμπούρια που φαίνονται. Στη συνέχεια λούστε το κατοικίδιό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα γλείψει κατά λάθος την αλκοόλη.

8.Ανακουφιστείτε από τα κουνούπια: Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, καλό είναι να ξέρουμε πως μπορούμε να ανακουφιστούμε από τον κνησμό που προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών χρησιμοποιώντας φαρμακευτικό οινόπνευμα.

9.Καταπολεμά τη δυσοσμία των ποδιών: Αν τα πόδια σας μυρίζουν άσχημα, τότε ψεκάστε εσωτερικά τις σόλες των παπουτσιών σας με φαρμακευτικό οινόπνευμα αναμεμειγμένο με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Τοποθετήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο για να στεγνώσουν και σίγουρα η διαφορά που θα δείτε θα είναι αισθητή.

10.Αποφύγετε τους λεκέδες από ιδρώτα: Αν είστε από τους ανθρώπους που ιδρώνουν εύκολα, τότε καλό είναι να σκουπίσετε με λίγο φαρμακευτικό οινόπνευμα τις μασχάλες και την περιοχή του λαιμού πριν ντυθείτε.

Με πληροφορίες από enimerotiko.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση