ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

1.000 κιβώτια από Κύπρο στους πυρόπληκτους της Αττικής

Χίλια κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν μαζευτεί από τον κυπριακό λαό, παραδίδονται αύριο στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος θα μεταβεί με πρωινή πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου τα τρόφιμα θα φορτωθούν σε φορτηγά της περιφερείας Αττικής, ώστε να μεταφερθούν στο Συντονιστικό Κέντρο, για να τα διανέμει όπου πρέπει.

Εκτός από τα χίλια κιβώτια τροφίμων που θα παραδοθούν, αποστέλλεται ρουχισμός για τους πυρόπληκτους, καθώς επίσης και αρκετοί τόνοι με συγκεκριμένα είδη φαρμάκων, για τα οποία έχουν συνεννοηθεί τα δύο Υπουργεία Κύπρου και Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος Εθελοντισμού η παράδοση θα πραγματοποιηθεί στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής, όπου θα γίνει και ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης και διανομής της βοήθειας, ενώ σημείωσε πως θα μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τα μέτρα που έχει λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα σταλούν σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση αναχωρεί αύριο το πρωί αεροπορικώς από Λάρνακα για Αθήνα, ενώ η δεύτερη αναχωρεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού θα παραδώσει την πρώτη δόση στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής, όπου θα γίνει μια τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, η Κύπρος έχει εστιάσει στις πραγματικές ανάγκες, όπως τις έχουν καθορίσει οι αρχές της Ελλάδας, που είναι κυρίως ξηρά τροφή, παιδικά είδη, γάλατα μακράς διαρκείας, πάνες, μωρομάντηλα κλπ.

Σε ό,τι αφορά στα ιατρικά είδη, ο κ. Γιαννάκη είπε πως αύριο αποστέλλονται συγκεκριμένα είδη φαρμάκων, για να σημειώσει ότι κάποια άλλα είδη φαρμάκων, που έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα, θα αποσταλούν σύντομα με διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, γιατί όπως εξήγησε, χρειάζονται διαφορετικό τρόπο διαχείρισης.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως η συλλογή τροφίμων δεν θα συνεχιστεί, αφού όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερκάλυψη.

«Υπερκαλύφθηκαν όλες οι ανάγκες αυτή τη στιγμή και μάλιστα στην Κύπρο υπήρξε ένα τσουνάμι αγάπης και ανθρωπιάς. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το μόνο που χρειάζονται είναι οικονομική στήριξη. Θα ενημερωθώ φυσικά από εκεί αν υπάρχουν άλλες ανάγκες», ανέφερε.

Επίσης, τόνισε ότι το έντονο ενδιαφέρον των Κυπρίων πολιτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, για να σημειώσει πως υπάρχουν κατασκευαστικές εταιρείες και εθελοντές στην Κύπρο που θέλουν να στηρίξουν και να συνεισφέρουν.

Κύπριοι θέλουν να φιλοξενήσουν οικογένειες και παιδιά

Επιπλέον, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «υπάρχουν Κύπριοι που μπορούν και θέλουν να φιλοξενήσουν παιδιά και οικογένειες για ένα διάστημα. Υπάρχουν πολλά τέτοια αιτήματα. Εγώ θα τα μεταφέρω, αλλά εξαρτάται από εκείνους το πώς θα το διαχειριστούν και τί ανάγκες έχουν».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν Κύπριοι που έχουν κάνει αίτηση για να φιλοξενήσουν οικογένειες και παιδιά από την Ελλάδα, ο κ. Γιαννάκη είπε πως «τρεις συμπολίτες μας εξέφρασαν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, να παραχωρήσουν τα εξοχικά τους σε Κύπρο, ώστε να φιλοξενηθούν Ελλαδίτες πυρόπληκτοι», προσθέτοντας ότι στο γραφείο του "έχουν γίνει δέκα αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών Ελλαδιτών πυρόπληκτων".

Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση των ελληνικών Αρχών.

«Θα μεταφέρω αυτά τα συγκινητικά αιτήματα των συμπολιτών μας και αυτοί θα μας καθορίσουν το πώς και το τι άλλο χρειάζονται», κατέληξε.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση