ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Εσύ ξέρεις τι είναι το ''Thatcher Effect'';

Πώς ο εγκέφαλος ξεγελάει το μάτι

Μπορεί το TikTok να θεωρείται από πολλούς μία πλατφόρμα όπου κυρίως νέοι κάνουν διάφορα challenges όμως αν του δώσεις μια ευκαιρία θα δεις ότι υπάρχουν και κάποια βίντεο τα οποία είναι θησαυροί. Όπως το βίντεο που πρόκειται να δείτε στην συνέχεια το οποίο εξηγεί το «Thatcher Effect».

Τι; Δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό; Λοιπόν ούτε και εμείς μέχρι που η κλινική ψυχολόγος με έδρα το Λονδίνο, Δρ. Τζούλι Σμιθ αποφάσισε να συστήσει το «Thatcher Effect» στους χρήστες της πλατφόρμας καταφέρνοντας να γίνει viral και να μας αποδείξει ότι ο εγκέφαλός μας είναι πραγματικά εκπληκτικός.

Αρχικά πήρε το όνομά του από την πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργό όταν το 1980 ο καθηγητής ψυχολογίας Πίτερ Τόμπσον του πανεπιστημίου του Γιορκ χρησιμοποίησε την φωτογραφία της για το τέχνασμα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες από διάσημα πρόσωπα όπως η Adele, Kanye West και Barack Obama σε ανάποδες φωτογραφίες με τα χαρακτηριστικά τους ανεστραμμένα. Το μυαλό ξεγελάει το μάτι και βλέπουμε τις εικόνες κανονικά. Όταν γυρίσεις μετά τις φωτογραφίες βλέπεις πως πραγματικά είναι.

Μπορεί λοιπόν τα χαρακτηριστικά να είναι αναστραμμένα όμως από ότι φαίνεται ο εγκέφαλός μας βλέπει τη φωτογραφία ως σύνολο και μπορεί να ξεχωρίσει το πρόσωπο. 

@drjuliesmith

check out my IGTV video for why this happens (link in bio) ##psychologyfacts ##illusion ##psychologytest ##psychologytricks ##psychology ##learnontiktok

Dr Julie Smith The Thatcher Effect - Dr Julie Smith - Psychologist

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση