ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Άλλη μια επίθεση από το Twitter στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Λίγο μετά, το μπλοκάρισμα του βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump προς τιμή του George Floyd- επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα, η Twitter Inc τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση σε μια ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ για λόγους παραβίασης της πολιτικής της εταιρείας κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς.

Στην ανάρτηση που τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση, ο Trump έγραψε: «Δεν θα υπάρξει ποτέ μια Αυτόνομη Ζώνη στην Ουάσινγκτον, καθόσον είμαι Εγώ ο Πρόεδρός σας. Αν προσπαθήσουν, θα αντιμετωπιστούν με σοβαρή δύναμη!».

Να σημειώσουμε πως το Twitter κατέστησε ωστόσο προσβάσιμη την ανάρτηση για λόγους «δημόσιου συμφέροντος».

Εντωμεταξύ, ο Trump χθες 23/6, επαίνεσε την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία της Covid-19.

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (...) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19.

«Σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί ένα λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Trump αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς, συγκεκριμένα μέσω του Πενταγώνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ