ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

«Μπορώ να πω ταλαιπωρήθηκα, όχι τόσο όσον άλλες γυναίκες που φτάνουν να κάνουν 6, 7, 8 εξωσωματικές»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη στη εκπομπή του OMEGA «Έλα να δεις» μίλησε η βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ Σάβια Ορφανίδου, για την εγκυμοσύνη της μέσω δότη σπέρματος ως ανύπαντρη γυναίκα.

Η ίδια τονίζει, ότι είχε σχέσεις στην ζωή της όμως, στα 40 της χρόνια δεν ευτύχησε να παντρευτεί και να κάνει την δική της οικογένεια, έτσι αποφάσισε να προχωρήσει με αυτή την μέθοδο. «Είμαι 40 χρονών. Είχα κι εγώ τις σχέσεις στη ζωή μου, αλλά δεν ευτύχησα να βρω αυτόν τον κατάλληλο για να παντρευτώ να κάνω μια οικογένεια, αυτό που ήθελα πάντοτε. Από τα πρώτα στάδια της ζωής μου, ήταν αυτό που είχα ως όνειρο. Όμως ακριβώς επειδή ο χρόνος τρέχει και δεν γυρίζει πίσω και πολύ δύσκολο να τον κερδίσουμε, υπάρχει και το βιολογικό ρολόι.»

Την απόφαση πήρε τον Δεκέμβριο του 2018. Αφού συμβουλεύτηκε τον γυναικολόγο της η Σάβια πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι σήμερα. «Μπορώ να πω ταλαιπωρήθηκα, όχι τόσο όσον άλλες γυναίκες που φτάνουν να κάνουν 6, 7, 8 εξωσωματικές και αντιλαμβάνομαι την ψυχική οδύνη και τη σωματική αλλά και το κόστος για όλη αυτήν την διαδικασία.»

Μάλιστα ανέφερε ότι προχώρησε σε δύο εξωσωματικές και συμπληρωματικά η δεύτερη πέτυχε λίγες μέρες πριν μπει στην Βουλή. Όπως δήλωσε μαζί με την αλλαγή στην δουλεία της ήρθε και αυτή πιο μεγάλη και πιο ιερή.

Τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε αυτή την απόφαση, όμως, λόγω του βήματος που έχει μπορεί να το βγάλει προς τα έξω και να ενημερώσει τον κόσμο για την διαδικασία αυτή. Ακόμα, προχώρησε σε εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Υγείας για την αναθεώρηση των προνοιών του σχεδίου. Με αυτόν τον τρόπο, γυναίκες οι οποίες δεν έχουν επιλεγεί να αποκτήσουν παιδί εκτός γάμου, θα καταστούν δικαιούχοι.

Τέλος, η Σάβια ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και μίλησε για την αγάπη που έλαβε μετά την αποκάλυψή της, όχι μόνο από γυναίκες αλλά και από άντρες. Ακόμα και ο πατέρας της που είναι 80 χρονών και άνθρωπος άλλης γενιάς όπως δηλώνει, της είπε «καλά κάνεις» κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για την ίδια.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ