ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας

Την στιγμή που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση τοτ Δημήτρη Λιγνάδης και τους φερόμενους βιασμούς που έκανε στο παρελθόν, δέκα ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων εννέα γυναίκες κι ένας άνδρας, καταγγέλλουν έναν άλλο πασίγνωστο ηθοποιό – σκηνοθέτη για βιασμούς, ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για άλλη μια φορά, αποδυκνείεται η τραγικότητα της κατάστασης και η αδιανόητη επιθυμία μερικών ανθρώπων να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά την θέση κυριαρχίας την οποία κατέχουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Newsit.gr, ο σκηνοθέτης που φέρεται να εμπλέκεται στο νέο σκάνδαλο μετρά σημαντικές επιτυχίες στο θέατρο και στην τηλεόραση και οι ταινίες ταινίες στις οποίες συμμετείχε και οι παραστάσεις που ανέβασε στο θέατρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες έσπασαν τα ταμεία, καθώς χιλιάδες φαν του έσπευδαν να τις παρακολουθήσουν. 

Αναλυτικότερα, βάση του ίδιου δημοσιεύματος που επικαλείται πληροφορίες από το ΣΕΗ,  έχουν γίνει εναντίον του σκηνοθέτη - ηθοποιού έξι καταγγελίες από γυναίκες ηθοποιούς, με τις τέσσερις από αυτές να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και τις υπόλοιπες δύο για εργασιακό εκφοβισμό.

Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε εναντίον του καταγγελία η οποία προέρχονταν από μια ηθοποιό που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990 στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας. Όπως αναφέρει η καλλιτέχνης, που μένει πλέον στο εξωτερικό, ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός την κάλεσε στο σπίτι του προκειμένου να συνεργαστούν. Αν και στην αρχή η συζήτηση κινούνταν σε καθαρά επαγγελματικά θέματα, στη συνέχεια ο ηθοποιός έφερε την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο. Η γυναίκα προσπάθησε να “αποδράσει” από το σπίτι, η πόρτα όμως ήταν κλειδωμένη. Κατέβαλε προσπάθειες για να αποφύγει τη λυσσαλέα επίθεση του ηθοποιού – σκηνοθέτη, ωστόσο δεν κατάφερε με αποτέλεσμα να βιαστεί όπως καταγγέλλει.

Όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr, ακόμα δύο γυναίκες είναι έτοιμες να καταγγείλουν τόσο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όσο και στη δικαιοσύνη τις δικές τους σοκαριστικές εμπειρίες από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στους δικηγόρους τους, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης αποπειράθηκε να τις βιάσει. Μάλιστα τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχουν παραγραφεί καθώς διαπράχθηκαν την τελευταία πενταετία.

Εκτός όμως από τις αναφορές για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε γυναίκες, το πρωί της περασμένης Τρίτης κατατέθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και μια καταγγελία από έναν άνδρα. Πρόκειται για ηθοποιό ο οποίος ξυλοκοπήθηκε αρκετές φορές από τον γνωστό καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης που παίχτηκε τις σεζόν 2013 – 2015.

Το θύμα σε κάποιες σκηνές θα έπρεπε να δεχτεί τα “θεατρικά” χτυπήματα του γνωστού ηθοποιού, ωστόσο, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, αυτά ήταν τόσο δυνατά που αναγκάστηκε να πάει σε γιατρό. Μάλιστα όταν διαμαρτυρήθηκε, τότε ο ηθοποιός που καταγγέλλεται του όρμησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης και τον έσπασε στο ξύλο.

Με πληροφορίες από Newsit.gr και tlife.gr

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ