ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

10 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την Eurovision

Μια ανάσα μόνο μας χωρίζει από τα αποτελέσματα του μεγάλου τελικού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ, και η αγωνία μας τόσο για τις θέσεις που θα λάβει η Κύπρος και η Ελλάδα, κτυπάει κόκκινο. 

Στην περσινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία, η Νetta κατάφερε με το δυναμικό Toy να φέρει τη νίκη στην χώρα της, και έτσι ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision, φιλοξενείται φέτος στο Tελ Αβίβ.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό τραγουδιού που παρακολουθούν κάθε χρόνο εκατομμύρια τηλεθεατές. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων. Μάλιστα, φέτος με την παρουσία της Madonna στην σκηνή του διαγωνισμού, το ενδιαφέρον θα εκτοξευθεί στα ύψη, αφού είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ένα τόσο μεγάλο όνομα να εμφανίζεται ως γκεστ στη σκηνή του διαγωνισμού.

Μέχρι εκείνη την ώρα, πάμε να μάθουμε 10 πράγματα για τον θεσμό:

1.H Eurovision είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωντανή μουσική τηλεοπτική εκδήλωση, αφού αγγίζει τις τέσσερις ώρες και με τη βούλα του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες από το 2015.

2.Tο τραγούδι που έχει εκτελεστεί από τους περισσότερους καλλιτέχνεις είναι το “Nel Blu Dipinto Di Blu” του Domenico Mudugno (1958), γνωστό και ως Volare. Το έχουν τραγουδήσει οιDean Martin, Cliff Richard, David Bowie και άλλοι.

3.Για πρώτη φορά οι ημιτελικοί εισάχθηκαν το 2004 λόγω πολλών συμμετοχών. Ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών που συμμετείχαν ήταν 43 το 2008, το 2011 και το 2018

4.Το συντομότερο τραγούδι είναι το “Aina Mun Pitää” της Φινλανδίας τη χρονιά 2015. Διήρκησε μόλις 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα.

5.Το ποσοστό τηλεθέασης της Eurovision ήταν υψηλότερο στην Αυστραλία σε σύγκριση τις ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό και η τιμητική της θέση στον διαγωνισμό.

6.H πιο μικρή νικητήρια ήταν η 13χρονη Sandra Kim από το Βέλγιο που κέρδισε τη Eurovision το 1986.

7.Όλα τα τραγούδια της Eurovision δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία λεπτά.

8.Το 1956, κάθε συμμετέχουσα χώρα μπορούσε να εισέλθει με δύο τραγούδια.

9.Η Πορτογαλία κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε έναν Μεγάλο Τελικό. Το 2017, ο Salvador Sobral κέρδισε με ρεκόρ 758 πόντους με το τραγούδι “Amar Pelos Dois”

10.Το 1969 υπήρξαν τέσσερις νικητές. Όλοι είχαν λάβει την ίδια βαθμολογία αλλά δεν υπήρχε κανόνες για ισοπαλία.

Με πληροφοριες από την huffingtonpost.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση