ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

13+2 πράγματα που δεν ήξερες για τον Joe Biden

Aπό το τραγικό ατύχημα που του στέρησε την οικογένειά του στην αγαπημένη του ταινία

O υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Joe Biden μπορεί να είναι πολλά χρόνια στην πολιτική όμως υπάρχουν πράγματα για αυτόν που ίσως δεν γνωρίζατε. Από το τραγικό ατύχημα που του στέρησε την οικογένειά του στην αγαπημένη του ταινία σας παρουσιάζουμε 15 facts για τον Joe Biden.

1.Ως παιδί, ο Biden είχε ένα εξουθενωτικό τραύλισμα. Οι συμμαθητές τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά «Bye-Bye», λόγω της προσπάθειάς του να πει το επώνυμό του.

2.Ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Delaware, ήταν υπό επιτήρηση για μια φάρσα στην οποία ψέκασε τον διευθυντή του κοιτώνα με έναν πυροσβεστήρα.

3.Στο τρίτο έτος των σπουδών του κατά τις διακοπές του στις Μπαχάμες την Άνοιξη γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Neilia Hunter
Στο δεύτερό τους ραντεβού, ο Joe δεν είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει τον λογαριασμό στο εστιατόριο. Η Neilia του έριξε 20 $ κάτω από το τραπέζι.

4.Όταν γνώρισε για πρώτη φορά τη μητέρα της Neilia τον ρώτησε τι ήθελε να κάνει στην ζωή του. Ο Biden την ενημέρωσε ότι σκοπεύει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

5.Αυτός και η Neilia παντρεύτηκαν το 1966. Ο γιος τους Beau γεννήθηκε το 1969, ένα χρόνο και μια ημέρα μετά γεννήθηκε ο Hunter. Σε συνέντευξή του το 1970 είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει να κάνει παιδιά μέχρι να αποκτήσει ένα κοριτσάκι. «Το μόνο καλό πράγμα στον κόσμο είναι τα παιδιά». Ένα χρόνο μετά η σύζυγός του έφερε στον κόσμο και την Naomi Christina.

6.Στις 18 Δεκεμβρίου 1972 λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του Biden στην έδρα του στη Γερουσία, η σύζυγος του Neilia και η κόρη τους, η Naomi, ενός έτους, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ βγήκαν για να πάρουν χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Hockessin, Delaware.

7. Ενώ βρίσκονταν στο αμάξι χτυπήθηκαν από ένα φορτηγό ρυμουλκούμενου με τρακτέρ που μετέφερε καλαμπόκι καθώς έβγαινε από μια διασταύρωση. Οι γιοι του Biden, ο Beau και ο Hunter, επέζησαν από το ατύχημα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, ο Beau με σπασμένο πόδι και άλλες πληγές και ο Hunter με μικρό κάταγμα στο κρανίο και άλλους τραυματισμούς στο κεφάλι.

8.Ορκίστηκε στη Γερουσία στο δωμάτιο του νοσοκομείου του γιου του Beau.

9.Ο Biden ξαναπαντρεύτηκε το 1977, με την Jill Tracy Jacobs, μια καθηγητή Αγγλικών που γνώρισε σε ραντεβού στα τυφλά που διοργάνωσε ο αδερφός του. Μαζί απέκτησαν μια κόρη την Ashley.

10.Το 1987 έκανε την πρώτη του προσπάθεια για την προεδρία της Αμερικής όμως αποχώρησε από τον αγώνα. Το 2008 προσπάθησε και πάλι αποχωρώντας και πάλι. Λίγους μήνες αργότερα ο Obama τον επέλεξε για αντιπρόεδρό του.

11.Αν εκλεγεί τον Νοέμβριο ο 77χρονος τώρα Biden θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ.

12.Τον Φεβρουάριο του 1988, μετά από παράπονα για πονοκεφάλους για αρκετές εβδομάδες, ο Biden υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ανεύρυσμα εγκεφάλου. Τρεις μήνες αργότερα, έκανε χειρουργική επέμβαση για δεύτερο ανεύρυσμα εγκεφάλου.

13.Το 2015 έχασε και τον μεγάλο του γιο Beau από καρκίνο στον εγκέφαλο.

14.Ο Biden και η σύζυγός του, Jill, κέρδισαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και το 2018.

15.Η αγαπημένη του ταινία είναι το Chariots of Fire.

Με πληροφορίες από politico.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X